Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

[PROPOZYCJA] SURVIVAL III EDYCJA - USUNIĘCIE ADMINSHOPÓW
Napisane przez: Zinrrey - 23-02-2018, 21:23 PM - Odpowiedzi (13)

1. Typ wątku: [PROPOZYCJA]
2. Nazwa serwera: Survival 
3. Opis:

Witam. Na początku tejże edycji stworzyłem propozycję pt. “Dobra zmiana dla aukcji” domagałem się zwiększenia ilości slotów na aukcjach z 1 do 3. Pobudziło to graczy do sprzedawania swoich dóbr na aukcjach.
Teraz przychodzę z odważniejszą propozycją, która w większym stopniu wpłynie na ekonomię serwera. Tj. w temacie wątku proponuję usunięcie tzw. “Adminshopów” na 3 edycję serwera survival MW. W skrócie po to, żeby utrudnić rozgrywkę pod kątem zarabiania pieniędzy, ale i nie tylko.
Pozwoliłem sobie podzielić temat na 3 główne części: “jak jest?”, “co należałoby zmienić?” i “jak będzie?”.

Jak jest?

• Ceny i materiały sprzedawane w sklepie nie zmieniły się bodajże od września. Przez ten czas gracze kilkakrotnie zmienili swoje taktyki mnożenia pieniędzy, a mimo to nie doszło do znaczących zmian w ofercie. Sklep to twór sztuczny i nie ma nikogo kto miałby nad nim panować. Tzn. Monitorować popyt i ustalać ceny na bieżąco. Robią to gracze na targu którzy widzą zmieniające się trendy i panują nad swoją ofertą.
  • Za łatwo można zarobić. Żeby zdobyć majątek wystarczy mieć czas, cierpliwość i zapał, żeby zbudować spore zaplecze produkujące surowce, które następnie będzie się sprzedawało na /warp sklep. (Aktywność na aukcjach też jest sposobem na wzbogacenie się, ale pod warunkiem, że posiada się pakiet aukcjoner.)
  • Sklep ma ustaloną cenę najniższą danych surowców. Mądry gracz przed sprzedażą komuś czegokolwiek spojrzy ile wynosi cena sprzedaży w sklepie, żeby nie wyjść na minus np. przy wystawieniu swojej oferty na aukcje. (Nikt nie kupi diamentu od kogoś gdy jego cena za sztukę przewyższa cenę za sztukę w sklepie. I odwrotnie - nikt nie wystawi diamentu za cenę niższą niż w sklepie, bo od razu ktoś mógłby kupić i sprzedać w sklepie zarabiając na tym.

Co należałoby zmienić?
  • Usunąć adminshopy
A w zamian? (Usunięcie spowodowałoby powstanie dziury w ekonomii, bo nie będzie jasnych przychodów ze strony “kasy serwerowej" dla graczy.)
  • MC na start 4-5k.
  • Nagroda pieniężna za samo przybycie na event piątkowy.
  • Pieniądze za sam udział w evencie działka miesiąca (jeżeli event by pozostał).
To powinno wystarczyć, żeby nie było za mało kasy na serwerze.
(Myślałem także o pluginie na “prace”, ale to nic by nie pomogło, tylko pojawiłaby się kolejna możliwość do “farmienia golda”.)
Ponadto proponuję:
  • Wynajem stoiska na targu na określony czas(miesiąc?). Żeby była większa rotacja graczy i ich ofert, aby w jak największym stopniu zastąpić sklep.

Jak będzie? (“Co należałoby zmienić?” + “a w zamian?” = “jak będzie?”)
  • Gracze sami będą tworzyli ekonomię serwera.
  • Posiadanie okazałego majątku będzie wiązało z wysiłkiem ze strony gracza. Nie będzie zależało to jedynie od czasu poświęconemu przy sprzedawaniu np. emeraldów w sklepie.
  • Posiadanie stoiska na /warp targ, jak i również wszelka aktywność na aukcji stanie się opłacalnym biznesem.
  • Zniknie konkurencja. Gracz nie będzie kierował się najniższą ceną sprzedaży w sklepie, lecz sam będzie musiał wiedzieć, co ile jest warte.
  • Będzie o wiele mniej ogólnej sumy pieniędzy na serwerze niż w 2 edycji.
  • Teoretycznie będzie trudniejszy dostęp do sprzedaży/kupna podstawowych materiałów. Mało kto będzie wystawiał na targu/aukcjach np. dirt/stone/kaktusy.

Proszę unikajcie odpowiedzi w stylu “Nie podoba Ci się, to nie korzystaj”. Nie uważam, że sklep jest złą mechaniką, ale według mnie jest za prostą i za bardzo upraszcza wzbogacanie się. Przez co gra dla osób lubiących taki tryb rozgrywki staje się za szybko nudnawa. Lecz wdrożenie tej propozycji będzie wymagało poświęcenia się całej naszej społeczności na rzecz specjalnego utrudnienia gry.

Jest to temat bardziej złożony niż mogłoby się wydawać i jest spora szansa, że coś pominąłem w trakcie opisywania go. Niekiedy pojawiają się być może mylne przypuszczenia z mojej strony co do przeniesienia pewnych elementów rozgrywki z 2 edy na 3 edy. Także proszę o wyrozumiałość i zapraszam do szerokiej dyskusji na ten temat, jak i do wzięcia udziału w ankiecie.

Czytaj dalej..

[podanie] dom na spawnie
Napisane przez: ZaziBright - 23-02-2018, 17:13 PM - Odpowiedzi (1)

1. Nick: MrZaziBright
2. Nr domu: 60
3. Zapoznanie i akceptacja regulaminu domów: Tak

Czytaj dalej..

[PROPOZYCJA] Survival - Kwiaty w sklepie
Napisane przez: Quanarin - 23-02-2018, 15:27 PM - Odpowiedzi (8)

3. Opis: 
Hej!
Zwykle każda jakoś ładnie zorganizowana działka posiada ogród. Jeśli nie zajmuje on wile miejsca to nie ma większego problemu by znaleźć biom z kwiatami i go ładnie urządzić. Problem pojawia się jednak kiedy ktoś potrzebuje kwiatów na udekorowania ogrodu o znacznie większym obszarze. Niektórych kwiatów nie da się kopiować za pomocą  mączki kostnej i zbieranie ich zajmuje sporo czasu. 
Proponuję by dodać jeszcze jedno stanowisko z kwiatami na /warp sklep. Jest tam na tyle miejsca by dało się tam je bezproblemowo i estetycznie ulokować. Ewentualnie można też podmienić barwniki na kwiaty z których można uzyskać ten barwnik z wyjątkiem niektórych ale w ten sposób nie uzyska się różnorodności kwiatów w sklepie. Co sądzicie?

Czytaj dalej..

Event 47 - Dropper
Napisane przez: Slou - 22-02-2018, 22:40 PM - Brak odpowiedzi

Drodzy MineWorld'owicze! 

W dniu jutrzejszym, czeka Was nie lada wyzwanie.
Po przejściu na /warp event waszym oczom ukaże się... DROPPER! A Twoim zadaniem będzie spaść, jak najniżej, jak najbezpieczniej i jak najszybciej, aby nikt Cię nie wyprzedził.

ZASADY
1. Na evencie nie ma PvP, ❗MOŻNA❗ zginąć.
2. Na event przychodzimy w ❗PUSTYM❗ eq.
3. Zabronione jest posiadanie i używanie jakichkolwiek mikstur, pereł, owoców refrenusu i elytr.
4. Event składa się z 6-ciu poziomów.
5. Na początku kolejnych poziomów możliwe będzie stawianie checkpointów.
6. W przypadku śmierci od upadku po uderzeniu w blok (nie dotyczy końca poziomu) można będzie cofnąć się do utworzonego checkpointu.
7. Nagrodzone zostaną 3 pierwsze osoby.

A teraz coś dla żądnych nagród...
1. miejsce: 15 000 MineCoins, 3 przedmioty do wyboru (w sumie) z zestawu "Platynowy Set" oraz "Elficki Set"
2. miejsce: 10 000 MineCoins, 2 przedmioty do wyboru (w sumie) z zestawu "Platynowy Set" oraz "Elficki Set"
3. miejsce: 5 000 MineCoins, 1 przedmiot do wyboru (w sumie) z zestawu "Platynowy Set" oraz "Elficki Set"

Informacje o platynowym secie oraz elfickim secie: http://forum.mineworld.pl/showthread.php?tid=830

Start: Piątek 20:00 /warp event
[Obrazek: 28162281_2030516243887980_32925174266907...e=5B0CF0D6]

Czytaj dalej..

Minewrold
Napisane przez: Dragonek - 22-02-2018, 17:42 PM - Odpowiedzi (2)

Odrejestrowuje swoje konto nie obchodzi mnie to , ze nie pisze wedlug podania i ps macie noobski anty czit mialem wursta a wy sie nie skapneliscie nara

Czytaj dalej..

LOSOWANIE NR 22 - 27.02.2018
Napisane przez: Animekowa - 22-02-2018, 01:04 AM - Odpowiedzi (1)

Losowanie odbędzie się we wtorek 27.02.2018 o godz. 20:00.

Kupony zbierane są do godziny 19:59

Zasady i nagrody: http://forum.mineworld.pl/showthread.php?tid=1188

Czytaj dalej..

Odwołanie od Bana
Napisane przez: ZiomeK - 22-02-2018, 00:16 AM - Odpowiedzi (6)

1. Nick w grze: ZiomeK_Uchiha
2. Data ukarania: 21.02.2018
3. Nick osoby karającej: Animekowa
4. Powód bana: x-ray
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Moim zdaniem ten ban jest nie istotny, gdyż jest kilka powodów dlaczego. Po pierwsze nigdy nie używałem x-raya w MC bo był dla mnie zbędny w moim Minecraftowym Stażu. Po drugie nie wiem jak go zainstalować. Po trzecie mój MC nie posiada żadnych modyfikacji prócz Optifine. Racja uzywałem Textur packa specjalnego, który sprawia ze stone staje się przeźroczysty a nie wiedziałem o tym ze jest to zabronione chociaż regulamin został przeczytany. Ilość diaxów można wyjaśnić bo posiadałem kilof z Fortuną. Proszę o unbana, gdyż nikomu nie zawadzamy, nie robimy problemów, po prostu chcemy grać z grupą znajomych.

Czytaj dalej..

Propozycja Survival
Napisane przez: Maciej - 21-02-2018, 22:56 PM - Odpowiedzi (3)

3. Opis:Moją propozycją jest dodanie do serwera survival warpu na którym gracze będą mogli sprzedawać domki a inni je kupywac.Warp mógłby wyglądać tak ,że gracz ma wyznaczone miejsce na domek na którym mógłby zbudować domek albo jak jest opcja wklejenia domku z rtl za pomoca WE na ten warp i na tym miejscu gdzie znajduje się domek byłaby tabliczka z ceną i informacja kto go sprzedaje.

Czytaj dalej..

Odwołanie od bana
Napisane przez: DJFeel - 21-02-2018, 21:32 PM - Odpowiedzi (9)

1. Nick w grze: DJFeel
2. Data ukarania: 21.02.2018
3. Nick osoby karającej: Ladykotka
4. Powód bana: x-ray
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Nie wiem po czym Admin podjął taką decyzję, przypuszczam że dlatego że w ostatnim czasie znalazłem sporo diaxów, ale znalazłem to uczciwie, ponieważ razem z przyjaciółmi stworzyliśmy sieć tuneli które mają odnogi na 10 kratek i co jakiś czas jest przerwa na6/7 kratek między nimi, a ja ostatnio postanowiłem rozkopywać te fragmenty i było tam sporo diaxów, które kopałem fortuną. Prosiłbym bardzo o unaba, ponieważ razem z kolegami mamy plany zbudować świetne budynki na tym serwerze, a jestem na tym serwerze od tygodnia i to ja go wyszukałem i poleciłem znajomym. Chciałbym jeszcze pograć na tym serwerze i jest to moja pierwsza kara w całej mojej karierze mc według mnie nie słuszna, którą otrzymałem jak byłem afk. Prosiłbym o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby Smutek

Czytaj dalej..

Odwołanie od bana
Napisane przez: Gandziu009 - 21-02-2018, 20:27 PM - Odpowiedzi (4)

Nick: Gandziu009
Data: 21.02.18. godz 2:10
Nie pamiętam ale chyba coś na A
Xray lub multikonto
Możliwe że przez przypadek coś pobrałem kiedy starałem się mieć mapę. Pobierałem dziesiątki plików z Optifine oraz forge ale żadne nie działały i nie działają do tej pory. Wcześniej grałem na 1.12 i się przyzwyczaiłem, a że jestem słaby w bawieniu się w mody to oczywiście nawgrywałem brudu. Nawet jeżeli nie wieżycie to mając xray chociaż troche bym się na tym wzbogacał a mam chyba 800 kasy i diaxową klatę.
Tak czy inaczej proszę o unbana ponieważ dobrze spędzam czas ze znajomymi
Z góry Dziękuję i Pozdrawiam
[ps]W czasie kiedy byłem banowany nie było mnie na serwerze

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 47 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 45 Gość(i)
Bing, Google
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 1 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Gracz] Ewka52

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM

Statystyki

2,826 Użytkowników,   2,707 Wątków,   19,836 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Siomik

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Admin II] Lelouch1
[Gracz] rank1npc10
[Gracz] Natalia25887
[Gracz] Yuko5
[Wódz] MiroTcz4
[Gracz] Bonescrasher3
[Gracz] _MinkaMufinka_2
[Admin II] Lelouch2