Odwołanie od bana – brak użycia cheatów |
1. Nick w grze: Bonescrasher
2. Data ukarania: 05.01.2025 3. Nick osoby karzącej: Console
4. Powód bana: Cheaty PVPWitam, Zwracam się z prośbą o rozpatrzenie mojego odwołania od bana na serwerze. Chciałbym stanowczo zaznaczyć, że nigdy nie używałem żadnych cheatów, w tym auto-aimów czy kill aur. Uważam, że decyzja o nałożeniu bana jest nieporozumieniem, a sytuacja, w której rzekomo naruszyłem zasady, wynika z błędnego rozpoznania mojego stylu gry. W celu obrony mojej niewinności, mogę dostarczyć dowody, które mogą rozwiać wszelkie wątpliwości: Screen sprzed sytuacji bana – Mogę udostępnić zrzut ekranu z chwilę przed zdarzeniem, w którym rzekomo złamałem zasady, co potwierdzi, że nie korzystałem z jakichkolwiek nielegalnych modyfikacji. Filmiki pokazujące mój styl walki – Mam również możliwość wysłania nagrań, na których widać, jak toczyłem walki na innych serwerach, a styl gry jest spójny z tym, który przedstawiam na filmiku. Filmiki te wyraźnie pokazują, że moje ruchy są wynikiem doświadczenia i umiejętności, a nie oszustwa. Proszę o ponowne rozpatrzenie tej sprawy i usunięcie bana, ponieważ nie naruszałem żadnych zasad serwera. Zależy mi na kontynuowaniu gry w uczciwy sposób. Z poważaniem. Bonescrasher
Poniżej znajduje się nagranie, które przedstawia Cię w sytuacji, za którą otrzymałeś bana.
Sposób w jaki tutaj operujesz postacią (czy może raczej COŚ nią operuje albo co najmniej wspomaga operowanie) wyklucza możliwość czystej gry. Każdy ruch jest idealnie wymierzony w jedną osobę, celownik podąża wraz z ruchem drugiego, określonego gracza, a każde uderzenie jest trafieniem krytycznym. Biorąc do tego pod uwagę teren w jakim odbywa się walka oraz wysoką nieprzewidywalność ruchów gracza atakowanego stwierdzam, że żaden żywy użytkownik z jakimkolwiek doświadczeniem nie jest w stanie prowadzić gry z taką bezbłędnością. Nie uznam żadnego wytłumaczenia, a screeny czy nagranie z gry na innych serwerach nie będą w stanie zaprzeczyć tezie, że w sytuacji z tego nagrania użyłeś niedozwolonych modyfikacji uzyskując nieuczciwą przewagę nad drugim graczem.
(Wczoraj, 09:35 AM)MiroTcz napisał(a): Poniżej znajduje się nagranie, które przedstawia Cię w sytuacji, za którą otrzymałeś bana. "Każdy ruch jest idealnie wymierzony w jedną osobę" jeżeli biłem jedną osobę to się skupiałem tylko na jednej osobie, wątpię, żeby był cheat polegający na biciu określonej osoby nie bijąc innych dookoła. Dobry aim jest kwiestią wyćwiczenia, lata doświadczeń oraz przyzwyczajenie się do hitboxów graczy. Co do krytowania gracz jak widać na nagraniu tylko uciekał a ja miałem efekt szybkości 1 co pozwalało mi na ciągłe krytowanie nie powalniając mnie. Jeśli chodzi o teren wystarczy odpowiednio poruszać się na prawo i lewo aby nie "potknąć" się o żaden blok.
#freedorian2025, z tego co mi wiadomo gracz bonescrasher w roku 2023 byl top 8 graczem pvp w polsce
Jedynie naprostuję, że przedstawiony fragment absolutnie nie jest jedynym powodem - jest po prostu najbardziej aktualnym nagraniem, które niepotrzebnie niczego więcej nie zdradza. Obserwacje trwały znacznie dłużej (włącznie z przejściową edycją), a administracja nie ma i nie będzie miała obowiązku ujawniać wszystkich informacji, włącznie z metodami oraz źródłami, z których je pozyskała. Po co odkrywać wszystkie karty? Po co sprawiać, żeby oszuści wiedzieli kiedy i na co uważać? Cheaterzy nie są sobie równi, niektórzy mają trochę więcej wiedzy i nie będą tego robić w oczywisty i natychmiastowy do zweryfikowania sposób, a jedynie dadzą sobie boosta symulującego skilla lub niesprawiedliwe udogodnienia.
(05-01-2025, 17:21 PM)Bonescrasher napisał(a): Chciałbym stanowczo zaznaczyć, że nigdy nie używałem żadnych cheatów Chciałbym stanowczo zaznaczyć, że to najgorsza możliwa odpowiedź i nikt nie jest na tyle naiwny, żeby w to uwierzyć. Z pewnością używałeś niedozwolonych cheatów, choćby freecama i playerESP'ka (ewentualnie jego alternatywę - mowa tu o sytuacjach, w których argument z clan coordsami lub mapą MW można wykluczyć). Tyle wystarczy, a to i tak nie jest pełen arsenał.
Fragment z "udowodnieniem" niewinności pozostawiam bez komentarza, nie ma sensu tego uznawać.
Pomijając już bezdyskusyjne używanie cheatów, to za wszelkie próby ukrywania, a tym bardziej oszukiwania administracji na temat innych graczy, którzy cheatują - również można dostać bana. Pamiętam jak Twojemu koledze dałem bana za to, że krytował stojąc w miejscu przy expiarce (najpewniej criticalsy), a przed sobą miał bardzo ciasną przestrzeń. Doskonale wiedziałeś, że cheatuje i to właśnie w ten oczywisty sposób. Jak go zbanowałem, to po dłuższej chwili zacząłeś do mnie wypisywać na pw, że tam się da critować, a wcześniej od razu po banie dodałeś jakąś pseudo para-PvP bajkę na czacie, która nic nie wnosiła do tej sytuacji. Pomijam fakt, że nigdzie nie napisałem o braku możliwości critowania w takim miejscu, bo sam tak często robiłem w ciasnych pomieszczeniach. Można zrobić przyspieszony mini podskok uderzając głową w sufit, a następnie po odbiciu się od niego w trakcie mini upadku włożyć kryta (zapewne po naradzie właśnie taką wersję chciałeś wcisnąć). Wyjaśnienie tego w taki sposób by i tak nie przeszło, gdyż takie podskoki są jak najbardziej widoczne, natomiast on stał jak słup i nawet raz nie wcisnął spacji, sam też nie został przez nic podrzucony. Tamta sytuacja i Twoja reakcja mnie utwierdziła w przekonaniu, że cheaty na serwerze Ci nie przeszkadzają (o ile masz je Ty lub koledzy). Jesteś w stanie wykłócać się o jeden z najbardziej nierozsądnych cheatów, więc Twoja wiarygodność w sytuacjach mniej czarno-białych woła o pomstę do nieba. Twój ban może i jest za coś innego, ale równie dobrze mógł Cię spotkać za ukrywanie takich rzeczy i jeszcze bezmyślne próby oszukiwania administracji. Na szczęście dla Ciebie nie dociekałem, nie ciągnąłem Cię za język, żeby Ci później usilnie dać bana, tylko od razu uciąłem temat (nie dając Ci dojść do słowa) i skupiłem się na gwarantowanym banie dla osoby, która wtedy oszukiwała.
Moi kwadratowi koledzy...nie zarabiacie na tym, nie wybijacie się na tym, nic oprócz psucia funu z tego nie wynika - po co cheatować w klockach? Jak się nie da klepać lub nękać bez cheatów, to zawsze można sobie zbudować jakiś domek, np. taki jak jeden z naszych graczy ostatnio:
Widzę, że nikt nie ma nic sensownego do dodania (oprócz oryginalnych żartów), a zatem zamykam wątek.
1
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |