Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Miasto!!!
Napisane przez: Adam17052013 - 11-03-2017, 18:25 PM - Brak odpowiedzi

Założycielem mini miasteczka dla graczy jest gracz Adam17052013!!
   Miasto ma aż 4 graczy!!!

Zasady prowadzące do szczęścia i wspólnej miłej zabawy! : 
-Nie kradnij
-Nie niszcz wszystkiego
-Nie zabijaj ( na terenie miasta.. no chyba że ktoś zaatakuje.. ) 
-Dowolne Rozmiary domku!!
-Domek w wybranym zasięgu przez właściciela miasteczka!
-Duża Swoboda!
-Zakaz Stawiania zabezpieczeń działki w mieście i koło miasta...
    Od chwili Założenia miasta nie musicie grać sami aż do znudzenia!
Śmiało!! Zapraszajcie swoich kolegów do miasta grajcie wspólnie       nie martwiąc się oto że ktoś was okradnie lub zabije! w końcu...
!Jeden Za Wszystkich Wszyscy za Jednego! w skrócie "JZWWZJ" 
   Dołączajcie! W mieście wszyscy są "równi" ..o dołączenie możecie się spytać założyciela miasteczka czyli Adam17052013'a ! UśmiechZapraszamy Serdecznie.

Czytaj dalej..

XP do butelki
Napisane przez: MiroTcz - 09-03-2017, 12:55 PM - Odpowiedzi (2)

Od teraz każdy może przenosić swoje punkty doświadczenia do butelek.

Komendy:
/xp - Pokazuje ilość punktów XP
/xpbottle <ilość> - Przenosi daną ilość punktów XP do butelki

Minimalna ilość XP to 55  (5 LVL), maksymalna to 31000 (100 LVL). Ilość posiadanych butelek nie ma ograniczenia. Butelki można również przekazywać innym graczom. 

Jeśli gracz zginie, jego aktualne doświadczenie zostanie zabutelkowane i wyrzucone na ziemię.

Pamiętajcie, że butelka przechowuje punkty XP, nie levele.
To znaczy, że mając 5 poziom i używając butelki z 55 XP (wartość odpowiadająca wbiciu 5 poziomu od początku) nie będziecie mieli w efekcie 10 poziomu lecz 7 z kawałkiem.

Na tej stronie możecie znaleźć wartości XP liczone od 0 dla poszczególnych poziomów (do 40).

Poniżej podaję wzór, dzięki któremu możecie obliczyć ile XP jest wymagane by otrzymać dany poziom licząc od poziomu 0.

Dla poziomów 0-16:

(poziom)[sup]2  [/sup]+ 6 * (poziom)

Przykład, jak obliczyć ilość XP dla poziomu 10 liczonego od 0 (używając na poziomie 0 butelki z uzyskaną ilością doświadczenia otrzymam dokładnie taki poziom)

10 * 10 + 6 * 10 = 160 XP wymagane na 10 poziom licząc od zera

Dla poziomów 17-31:

2,5 * (poziom)[sup]2  [/sup]- 40,5 * (poziom) + 360

Przykład, jak obliczyć ilość XP dla poziomu 30 liczonego od 0 (używając na poziomie 0 butelki z uzyskaną ilością doświadczenia otrzymam dokładnie taki poziom)

2,5*30*30 - 40,5*30 + 360 = 1395 XP wymagane na 30 poziom licząc od zera 

Dla poziomów 32 i wyższych:

4,5 * (poziom)[sup]2  [/sup]-162,5 * (poziom) + 2220

Przykład, jak obliczyć ilość XP dla poziomu 50 liczonego od 0 (używając na poziomie 0 butelki z uzyskaną ilością doświadczenia otrzymam dokładnie taki poziom)

4,5 * 50 * 50 - 162,5 * 50 + 2220 = 5345 XP wymagane na 50 poziom licząc od zera

W sieci znajdziecie również do tego kalkulatory online, jednak nie gwarantuję, że są one aktualne - te które sprawdzałem nie są już aktualne dlatego ich tu nie podaję. Być może sam taki kalkulator dla nas napiszę jeśli byłoby zainteresowanie.

Czytaj dalej..

Losowanie nr 5 - 15.03.2017
Napisane przez: MiroTcz - 09-03-2017, 08:48 AM - Odpowiedzi (1)

Losowanie nr 5 - 15.03.2017

Zasady: http://forum.mineworld.com.pl/showthread.php?tid=289

Zapraszam na /warp bank.

Główna nagroda w tym losowaniu to: 5.000.000 MC

Czytaj dalej..

Event 16 - "Elytra Race"
Napisane przez: MiroTcz - 08-03-2017, 20:54 PM - Brak odpowiedzi

Witajcie! Zapraszamy na event "Elytra Race", który odbędzie się w najbliższy piątek o godz. 20:00!

[youtube]ieJUwsBhags[/youtube]

Zasady

1. Na evencie nie ma PvP. Nie można zginąć.
2. Dozwolone dowolne eq.
3. Zabronione mikstury, perły kresu, owoce referenusu.
4. Zabronione fajerwerki i łuki
5. Na evencie każdy otrzyma darmową elytrę.
6. Planujemy rozegranie 1 rundy, jeżeli jednak gracze szybko uporali by się z planszą nie wykluczamy również kilka rund.
7. Nagrodzone zostają 3 pierwsze osoby na mecie.

Nagrody (za rundę)

1. miejsce: Ranga VIP na 14 dni (jeśli zwycięzcą jest vip/svip może on wskazać osobę, która otrzyma rangę), 50 LVL, 30x Diament
2. miejsce: 30 LVL, 20x Diament
3. miejsce: 15 LVL, 10x Diament

Start: Piątek 20:00
/warp event

Czytaj dalej..

Wywiad z TheZiomej
Napisane przez: Ladykotka - 07-03-2017, 10:18 AM - Brak odpowiedzi

Żeby tradycji stało się zadość publikuje dla Was wywiad z kolejnym z naszych graczy a jest nim dzisiaj TheZiomej Uśmiech

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

TheZiomej: Hej, jestem Ziomej. Od końca grudnia jestem w Administracji.

2) Co robisz w wolnych chwilach?

TheZiomej: Gram ze znajomymi na MineWorld, buduje budowle na creative i również czasem na survivalu coś mi się uda zrobić.

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

TheZiomej: Lubię tworzyć różne grafiki, oraz uwielbiam rysować. Również lubię grać w różne gry na komputerze. Moja ulubiona to Minecraft.

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

TheZiomej: Boje się klaunów, pająków... I nie wiem, dlaczego okapi mnie też straszą...

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

TheZiomej: Hm... Gdzieś w drugiej klasie zacząłem oglądać jak robić animacje, po czym natrafiłem na "Mody w Minecraft" i spodobała mi się ta gra. Później zapytałem siostrę, gdyż wtedy nie umiałem sam instalować gier czy czasem nie mogłaby mi jej zainstalować. Później zapomniałem o Mc. Po roku znów zobaczyłem tą grę... "Let`s play Minecraft" i zapytałem chłopaka mojej siostry czy kiedyś grał w tą grę. Odparł, że tak. On jest dość młody (23 lata ma obecnie) i powiedział mi, że zainstaluje ją na komputer. Byłem bardzo zadowolony. Później próbowałem z serwerami. Dowiedziałem się, od chłopaka siostry, że mam premium. Później dotarła do mnie jeszcze informacja, że mam ustawiony nick na "ziomej". Od tamtego czasu grałem na serwerach.

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

TheZiomej: Sh upadło i nie miałem żadnego kontaktu ze znajomymi (nie miałem Skype itp.). Założyłem bloga o Minecraft, gdzie napisałem, że ich szukam. Zaczęło się od RoksiKoksiPL, odpisała mi pod tym wątkiem. Ona miała Skype`a i znała Skype Mariki. Pisałem z nimi i grałem. Kiedyś napisała do mnie Marika i podała mi IP serwa. Spodobał mi się bardzo, szczególnie tym, że jest baaardzo podobny do SnowHome (moim zdaniem).

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

TheZiomej: Administracja,Warpy,Światy,Znajomi Duży Uśmiech... Prawie wszystko Język.

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

TheZiomej: Spawn suvival oraz creative. Domek przy domach Koteka i Diaxa Duży Uśmiech. Oraz różne działki na creative.

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

TheZiomej: Pilnuje czatu i gram ze znajomymi Duży Uśmiech.

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

TheZiomej: Mało zwierząt. Wiem, wiem dużo niby tych mobów, ale ja bym chciał np. Lisy, Koty, które mają też inne futerka... ważki, ogólnie też cienie. Jak mam shadery albo inne cuda, to mi laguje kompa, więc ich nie używam Język. Zmieniłbym chyba nic... Może wygląd menu Minecrafta na bardziej nowoczesny... tak jak zmienił się wygląd launchera.Język (Chodzi mi jak już gra jest włączona i jest Gra jednoosobowa itp.)

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

TheZiomej: Chyba nikt...

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

TheZiomej: Najczęściej przebywam na serwerze z Koteku (_KoteQ_) oraz Diaxem Duży Uśmiech (_Diamentowa_). Również lubię osoby, które wcześniej wymieniłem, oprócz nich lubię Lady i Animka,Slou,Przemka,Adminów... ale z nimi rzadko gadam, nawet nie wiem czy ich tak znam jak Kotka Duży Uśmiech. Lubię również wiele innych osób.

13) Jak powstał twój nick?

TheZiomej: Mój nick to zmodernizowana stara nazwa. Nick "ziomej", bowiem należał do chłopaka mojej siostry. Bardzo mi się spodobał, czasem mój przyszły szwagier się śmieje, że jestem ziomej junior Duży Uśmiech Myślę, że mógł on powstać w taki sposób, że koledzy nazywali się ziomkami i ktoś kiedyś zamiast "ej ziom" powiedział "ziom ej". Złączyli to i wyszło Ziomej. Obecnie mam nick "TheZiomej".

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

TheZiomej: Zbudować do końca mój domek przy domku Diaxa i Koteka Język Zacząć jeszcze lepiej budować. I marze o stepach (będą w drugiej edycji Duży Uśmiech).

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

TheZiomej: Domek w stylu spawnu.

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

TheZiomej: Zachwycałem się na gamemode 1 zwierzątkami.

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

TheZiomej: Nie.

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

TheZiomej: Wszystkich, szczególnie Kotka i Diaxa Duży Uśmiech

19) Może teraz parę słów od siebie?

TheZiomej: Dzięki za przeczytanie tego wywiadu Duży Uśmiech

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

TheZiomej: Ja również

Czytaj dalej..

[Problem]!
Napisane przez: Adam17052013 - 05-03-2017, 19:54 PM - Odpowiedzi (2)

W dniu 5.03.2017r. straciłem moje itemy diamentowe:
-"Perntrioński" łuk ( z dodatkowym nałożonym enchantem Nieskączoność)
-"Hełm Mermena"
-Diamentowy napierśnik z enchantami: (Niezniszczalność 3 , Ochrona 3)
-"Zatopione Nogawice"
-Diamentowe Buty z enchantem ( Niezniszczalność 3 , Ochrona 3)
-"Topór Bitewny"
 Opis Sytuacji :
Około godziny 19:30 dnia 5.03.2017r. Poszedłem grać na mini arenie o nazwie "archer2" .Wiedziałem że na tamtych arenach nie traci się itemów lecz na wszelki wypadek odłożyłem itemy do skrzyni.Po kilku starciach z przeciwnikami poszedłem zjeść obiad.Po powrocie zauważyłem że chyba "wywaliło serwer".W ekwipunku miałem Uzbrojenie ze (!skączonej!) już areny archer2 a w zabespieczonych skrzyniach Nie miałem już itemów. 

Proszę o Przywrócenie Mi moich Ciężko zdobytych Rzeczy oraz O pozytywne rozpatrzenie sprawy.

Czytaj dalej..

Znikające ity :<
Napisane przez: Kruczae - 05-03-2017, 19:50 PM - Odpowiedzi (2)

Witam, przed chwilą wywaliło mnie z serwera. Po zalogowaniu straciłam ity  z skrzynek z których zabrałam je. Kordy działki: 3514 74 -2083.
Mam nadzieje że logi z skrzynek pokarzą co dokładnie straciłam...

To co zabierałam (i to pamiętam): diax kilof z silk touch unbreaking V, 
głowa blaze, 3 pałki blaze, 3 kule szlamu (więcej nie pamiętam :V ).

Mam nadzieje że mi Administracja pomoże.

Z góry dziękuje

EDIT: jeszcze znikły 4 noteblocki, 22 oczów pająka

Czytaj dalej..

Odchodzę
Napisane przez: Stawcia - 05-03-2017, 09:40 AM - Odpowiedzi (21)

Hej, jak pewnie zauważyliście, jakiś czas temu kolorek fioletowy zmył mi się z nicku (jakby ktoś nie ogarniał-nie mam już moda), co  pomogło mi podjąć decyzję o rezygnacji z minecrafta. Nie zmienia to faktu, iż będę was czasami odwiedzać [Obrazek: tongue.gif] Całe składowisko moich itemów już mi się raczej nie przyda, więc trochę rozdałam bliższym mi graczom, trochę ukryłam na spawnie, ale resztę oddam osobie/osobom, które wygrają konkurs c;
Wszystkie informacje niezbędne do wzięcia udziału w konkursie pojawią się na dniach na http://stawikowo.blogspot.com/

Teraz czas na podziękowania ;v

Diaxik! Dzięki! Naprawdę świetnie się dogadywałyśmy, szkoda że tak późno się poznałyśmy ;c Dzięki za pomoc przy bossach, latanie [Obrazek: biggrin.gif] (if you know what i mean) Płacz ze śmiechu budowanie i inne takie [Obrazek: wink.gif]

New [Obrazek: smile.gif] Dzięki za te wspólnie spędzone chwile: budowanie, polowania, robienie itemów do walk... [Obrazek: biggrin.gif] I za Svipa oczywiście ! Love

Maci,dzięki za to, że zgodziłeś się wybudować bazę na wyspie [Obrazek: biggrin.gif] Będęzerkać jak ci idzie [Obrazek: tongue.gif] Dzięki za spotkanie! Może uda się to kiedyś powtórzyć? [Obrazek: tongue.gif]

Miro, Dzięki za miło spędzone chwile jeszcze na SH, za tą szansę na moda na początku mw i to, że nie słuchałeś mnie jak zastanawiałam się nad tym czy chciałabym kontynuować moją karierę vice admina, bo już pewnie by mnie tu dawno nie było [Obrazek: tongue.gif] Powodzenia w dalszym rozwijaniu serwera [Obrazek: smile.gif]

Ladyi Animek: dzięki za eventy i rozbieranie podwodnej świątyni [Obrazek: biggrin.gif]

Mari, dzięki za tą rozmowę na skype i zabawy Duży Uśmiech

Ziomeji KoteKU: Dzięki za wspólne zabawy w rodzinę itd [Obrazek: xd.gif] było śmiesznie [Obrazek: biggrin.gif]

Inq: Dzięki za plagi mobów i zmiany nicków [Obrazek: xd.gif]

Jethro dzięki za dobry handel Płacz ze śmiechu

Pola, dzięki, za to, że mimo że raczej nie dogadywałyśmy się jakoś świetnie, to zawsze mogłyśmy dobrze się wymienić Język

I ogólnie dziękuję wszystkim i życzę miłej gry Uśmiech
Pozdrawiam,
Stawcia

Czytaj dalej..

Czyszczenie działek - #20 - LISTA
Napisane przez: MiroTcz - 04-03-2017, 20:51 PM - Odpowiedzi (7)

....

Czytaj dalej..

Usunięte Działki - #19
Napisane przez: MiroTcz - 04-03-2017, 20:51 PM - Brak odpowiedzi

Sekkii - usunięte 2 działki
Triple_Stryke - usunięte 3 działki
bartekburza1 - usunięte 3 działki
_MrHarduPl_ - usunięte 2 działki
hunter - usunięte 3 działki
dristus_PL - usunięte 18 działek
Kotek_TV - usunięte 4 działki
Jacobs500 - usunięte 11 działek
xMrZen - usunięte 8 działek
SWKK - usunięte 3 działki
McDaniels92 - usunięte 19 działek
Wertu - usunięte 2 działki

Amelka1601 - nieaktywność 3 dni
Molly - nieaktywność 18 dni
tw214 - nieaktywność 1 dzień
Frugo1 - nieaktywność 18 dni
ZzOlozZ - nieaktywność 8 dni
ZIEMNIACZEK - nieaktywność 10 dni
JamesProtect - nieaktywność 2 dni
FanYT_TV - nieaktywność 24 dni
ZwoDan - nieaktywność 24 dni
CokeMaster13 - nieaktywność < 1 dzień

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 84 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 82 Gość(i)
Google, Bing
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 0 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum:

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie od bana
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-01-2025, 11:39 AM
Skarga
24-01-2025, 20:32 PM
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM

Statystyki

2,833 Użytkowników,   2,709 Wątków,   19,848 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to lanofficial4567

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Wódz] MiroTcz1810
[Gracz] xNekoShiro1516
[Admin II] _Tamai_1333
[Admin II] Ladykotka1278
[Gracz] 3Majster1124
[Gracz] polamparta875
[Gracz] Naten_13853
[Admin II] Animekowa723