Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Losowanie nr 7 - 29.03.2017
Napisane przez: MiroTcz - 23-03-2017, 21:50 PM - Odpowiedzi (1)

Losowanie nr 7 - 29.03.2017

Zasady: http://forum.mineworld.com.pl/showthread.php?tid=289

Zapraszam na /warp bank.

Główna nagroda w tym losowaniu to: 7.000.000 MC

Czytaj dalej..

Sieć serwerów
Napisane przez: MiroTcz - 22-03-2017, 20:40 PM - Brak odpowiedzi

W najbliższym czasie dojdzie do małej "[r]ewolucji" na MineWorld.
Na czym będzie ona polegała?

1. Tryby survival i creative zostaną od siebie rozdzielone i staną się samodzielnymi serwerami. Taka operacja jest konieczna:

- ze względu na powracające bugi związane z przełączaniem się między światami
- ze względu na to, że świat oraz pluginy do obsługi creative obciążają survival
- ze względu na to, że w planach nadchodzącej II edycji creative i tak ma być osobnym serwerem, a oddzielenie go od survivalu już teraz ułatwi przygotowania

Co się z tym wiąże dla graczy? 

- Nikomu nie znikną żadne działki, nikt nie utraci żadnych przedmiotów itd. Jedyną sprawą do jakiej zobowiązany jest gracz, by spać spokojnie to:

- Schowanie przedmiotów z enderchestu w bezpieczne miejsce (np. do skrzyń na działce). To samo dotyczy trzymanych w ekwipunku przedmiotów. Prosimy o wykonanie tego na światach survival i creative dzień przed podaną datą zwłaszcza, jeśli ktoś ma coś cennego przy sobie.

2. Powstanie serwer lobby z tymczasowym spawnem, z którego będzie można przełączyć się na serwer survival/creative. 

Kiedy to wszystko nastąpi?

Operacja ta przewidziana jest najwcześniej na poniedziałek, 27.03.2017r.  (data ta może ulec zmianie, jednak gdyby to nastąpiło poinformujemy o niej z min. 24-godzinnym wyprzedzeniem). Tego dnia począwszy od rana serwer będzie niedostępny. Przerwa nie potrwa dłużej niż do wieczora, może skończyć się też dużo wcześniej. O rozpoczęciu i zakończeniu przerwy użytkownicy zostaną poinformowani przez forum/fb.

Czytaj dalej..

Event 17 - "Fraktalne Kopanie"
Napisane przez: MiroTcz - 22-03-2017, 08:52 AM - Odpowiedzi (1)

Hejka! Nadchodzi kolejny event. Co tym razem czeka na graczy? Tak, to „Fraktalne Kopanie” – nowa odmiana eventu polegającego na wydobyciu jak największej ilości cennych surowców w określonym czasie.

Zasady

1. Na evencie nie ma PvP. Nie można zginąć.
2. Przychodzimy w dowolnym eq.
3. Zakaz elytr, owoców refrenusu i pereł kresu.
4. Czas na kopanie wynosi 15min.

Nagrody

– Wszystkie wydobyte surowce Uśmiech

START

Piątek 20:00, /warp event

[Obrazek: 1.png]

[Obrazek: 2.png]
[Obrazek: 3.png]
[Obrazek: 4.png]

Czytaj dalej..

Zniknięcie itemów
Napisane przez: MrBarto - 21-03-2017, 15:22 PM - Odpowiedzi (10)

Cześć. Mam sprawę, którą muszę omówić. Otóż, byłem na creative i kiedy przeszedłem na survival straciłem wszystkie swoje itemy (Niebiański miecz, elytry, ulepszona diax zbroja, ulepszone kilofy diax, miecz itp.). Nie wiem jak to się stało, więc chce to wyjaśnić.

Ten kilof to szczęście III i wydajność IV

Zbroja cała na ochronę I
a miecz diax to szerokie ostrze I

Czytaj dalej..

Wywiad z Slou
Napisane przez: Ladykotka - 21-03-2017, 09:28 AM - Brak odpowiedzi

Witajcie,tym razem zgodziła się udzielić nam wywiadu jedna z naszych graczy i jednocześnie KidModów nasza Slou Uśmiech

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

Slou: Hej, nazywam się Agata, choć pewnie większość graczy kojarzy mnie jako Slou. Uśmiech

2) Co robisz w wolnych chwilach?

Slou: Zazwyczaj siedzę przed komputerem, rozmawiam z chłopakiem i przy okazji robię tysiąc różnych rzeczy, typu nauka, rysowanie. Dużo czasu spędzam też na dworze i ze znajomymi.

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

Slou: Interesuję się naprawdę mnóstwem rzeczy, chyba tak naprawdę wszystkim, ale swoją wiedzę poszerzam najbardziej na gotowaniu, fotografii oraz gryzoniach- podstawowych ich potrzebach itd. Uśmiech

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

Slou: Śmierć jest moją największą fobią. Fakt, że umrę i nie będzie mnie na tym świecie wprawia mnie w swego rodzaju panikę i histerię. Druga fobia - utrata bliskich i ważnych mi osób.

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

Slou: Zainteresowałam się tą grą, gdy miałam 10/11 lat i pokazała mi ją moja koleżanka. Od razu zainstalowałam minecrafta u siebie w komputerze i tak się zaczęło. W międzyczasie miałam około półtora roczną przerwę od gry.

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

Slou: Uznałam, że chcę pograć na serwerze, ponieważ nie lubię grać samotnie. Od zawsze jestem typem ekstrawertyka. Przypadkowo natrafiłam na Mineworld, szukając w internecie ciekawych serwerów. Wtedy jeszcze bałam się grać na survivalu, myślałam, że na każdym kroku ktoś będzie mnie mordował i nic nie osiągnę. Duży Uśmiech
Powiedziałam o serwerze chłopakowi, zaczęliśmy grać razem i zostaliśmy do dziś. Uśmiech

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

Slou: Tak naprawdę chyba wszystko. Duży Uśmiech

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

Slou: Bardzo podoba mi się ekspiarka, świetnie zbudowana. Ogółem cały spawn został zrobiony w fajny sposób. I nie mogę zapomnieć o arenach. Duży Uśmiech

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

Slou: Różne rzeczy. Często biegam bez celu odkrywając mapę albo tepam się do graczy i robię coś z nimi, ewentualnie coś buduje Uśmiech

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

Slou: Gracze, którzy nie szanują innych graczy, to jest najgorsze. A tak poza tym nie przepadam za agresywnymi mobami, które pojawiają się znikąd i zaczynają Cię bić, a Ty stoisz do nich plecami. Mnie łatwo wystraszyć, a takie nagłe ataki zwłaszcza. Duży Uśmiech

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

Slou: Raczej nie mam wrogów wśród graczy MW. Na ten moment nie przychodzi mi do głowy nikt, kogo mogłabym uznać za "podpadniętego" Płacz ze śmiechu

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

Slou: Najczęściej przebywam z 999Przemek, ale to już chyba większość graczy zauważyła Duży Uśmiech
Każdego lubię tak samo, każdy jest moim przyjacielem :3

13) Jak powstał twój nick?

Slou: Za czasów portalu nasza klasa poznałam wielu ludzi, którymi pisałam historie związane z postaciami Wilków wymyślonych przez nas samych. Moja postać to właśnie była biala wilczyca Slou (widać ją na mojej sygnaturze na forum). Mam ogromny sentyment do tej postaci, jest dla mnie prawie tak samo ważna jak moi bliscy i pobierając minecrafta od razu wiedziałam, że tak będę się nazywać.
Znajomi mówią do mnie też Lama Język

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

Slou: Nie mogę się doczekać serwera Skyblock oraz spawna, który będzie w stylu gotyckim, uwielbiam gotyk Duży Uśmiech
A także jestem w trakcie budowy stadniny koni, która też wprawi mnie w satysfakcję.

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

Slou: Z budowaniem u mnie średnio, jedyne, czym mogę się pochwalić to ogromna Anielska Runa zrobiona z czarnej wełny. Jest to nawiązanie do mojej ulubionej serii książek - "Dary Anioła".
Mogę się jeszcze ewentualnie pochwalić, że zaczynając grę na tym serwerze bałam się survivala, bo nie chciałam ginąć co chwilę (nigdy nie grałam na survivalu prawie), a teraz stało się to moim serwerowym hobby Duży Uśmiech

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

Slou: Zazwyczaj budowałam różnego rodzaju domki, dekoracje i testowałam mechanizmy.

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

Slou: Kilka razy byłam męczona przez graczy, wybili mi psy i inne zwierzęta. Straciłam też jeden z ulubionych mieczy i łuków.

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

Slou: Wszystkich graczy naszego serwera. Duży Uśmiech

19) Może teraz parę słów od siebie?

Slou: Od siebie chciałabym powiedzieć, że warto szanować innych ludzi i czynić dobro, bo to zawsze do was wróci. Duży Uśmiech

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

Slou: Ja również dziękuję. Uśmiech

Czytaj dalej..

Wynajmę ochroniarza
Napisane przez: Damexti - 20-03-2017, 00:00 AM - Odpowiedzi (3)

Cześć! Często dość ktoś mnie zabija i to mnie lekko wkurza ( lecz lekko winna jestem ) chciałabym wynająć ochroniarza, który przede wszystkim:
Pomagał mi w zabijaniu,
Nie zabijał mnie i moich kolegów,
Dość często wbijał na serwer,
Umiał się być,
Miał dobre eq,
I dobry kontakt ze mn,
Chronił mnie.

Myślę ,że się opłaca, bo dużo płace np koxami lub diaxami a czasami kasą ( w zależności od zabicia itp.)

Czytaj dalej..

Siemka
Napisane przez: ciasteczkowy - 19-03-2017, 19:09 PM - Odpowiedzi (8)

Siemanko mam na imię Maciej, pochodzę z okolic Szczecina i mam 19 lat Oczko

Czytaj dalej..

Bossy
Napisane przez: xagento - 17-03-2017, 12:16 PM - Odpowiedzi (9)

Czy bossy nie są troszeczke za OP ? Dzisiaj o 12:10 gralismy sobie z bartkiem i popco na bossach a bilismy jednego a zrespil ponad 15 Bossów nie moglismy sie wydostac bo miotali nami jak szatany i ich Hp sie ciągle respily i nie dalo sie odzyskac Itemów
Moje Itemy stracone : 
Hełm Mermena
Malahitowy Pancerz
Malahitowe Buty
Tarcza Mocy
Stracone Barto itemy :
Zatopione Nogawice.
Zatopione Buty 
Enderchest
łuk zwiadowcy
ITEMY STRACONE POPCO
łuk płomienny
Set Zatopiony
Magmowy miecz
Czy możemy odzyskac itemy proszę ? bo te bossy były bardzo nie fer :/ tak jak w temacie zrespiły 15 lub 20 bossów i nie dało sie wydostac. więc prosimy bardzo i to bardzo zebyśmy odzyskali ity

Czytaj dalej..

Przeniesienie serwera
Napisane przez: MiroTcz - 16-03-2017, 23:10 PM - Odpowiedzi (2)

Nabyliśmy już dedykowaną maszynę, na którą wkrótce zostanie przeniesiony nasz serwer. 
Procedura przenosin będzie podzielona na etapy; w trakcie jednego z nich wystąpi dłuższa przerwa techniczna o której poinformujemy w odpowiednim czasie.
W tym wątku będą pojawiały się aktualizacje.

Czytaj dalej..

Zabójstwa na zamówienie
Napisane przez: polamparta - 16-03-2017, 20:14 PM - Odpowiedzi (10)

Od teraz przyjmuje zamówienia na zabicie danej osoby. Wystarczy ustalić kogo i za jaką kwotę. Za wypełnienie zlecenia rozumiem zabicie osoby po zamówieniu i przyniesienie jej głowy osobie płacącej.
Ceny są zależne od itemów zabijanego gracza oraz długości jego gry na serwerze.
Nie przyjmuje zleceń na zabicie moich przyjaciół i sojuszników.
Mam nadzieje że nikt mnie nie zgłosi za "znęcanie się" nad osobą wyznaczoną do zabicia.
W wyjątkowych przypadkach mogę nie przyjąć zamówienia
(Jeżeli zamierzasz złożyć zamówienie, proszę cię żebyś napisł je na pw lub na msg, niech gracz nie wie że jest moim celem)

To tyle, jeżeli chodzi o zabójstwa na zamówienie Język

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 104 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 101 Gość(i)
Bing, Google, Yandex
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 0 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum:

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie od bana
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-01-2025, 11:39 AM
Skarga
24-01-2025, 20:32 PM
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM

Statystyki

2,833 Użytkowników,   2,709 Wątków,   19,848 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to lanofficial4567

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Wódz] MiroTcz1810
[Gracz] xNekoShiro1516
[Admin II] _Tamai_1333
[Admin II] Ladykotka1278
[Gracz] 3Majster1124
[Gracz] polamparta875
[Gracz] Naten_13853
[Admin II] Animekowa723