Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Bug z elytrą
Napisane przez: Fenghuang - 28-03-2017, 16:26 PM - Odpowiedzi (1)

Od kilku dni mam problem z lataniem elytrami. Nie moge wystartowac z wody. W momencie kiedy probuje cofa mnie ciagle do miejsca startu po przelecieniu odleglosci jednej kratki. To samo sie dzieje gdy startuje ze stalego ladu. Czasem nawet gdy zeskakuje z wiekszej wysokosci. Uprzejmie prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Czytaj dalej..

Wywiad z polamparta
Napisane przez: Ladykotka - 28-03-2017, 16:20 PM - Brak odpowiedzi

Wtorek nadszedł więc moi Kochani szybciuko zabierajcie się za czytanie kolejego wywiadu z polamparta Uśmiech

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.
polamparta: Cześć! Jestem polamparta. Pewnie znacie jako "tą co zabija i nie oddaje".

2) Co robisz w wolnych chwilach?
polamparta: W wolnych chwilach lubię czytać książki, lepić z plasteliny i oczywiście grać w mc

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.
polamparta: Baardzo lubię czytać, ale nie wiem czy mogę to nazwać swoim hobby.

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?
polamparta: Boje się pająków, płazów i węży. Ostatnio zaczynam bać się swojego brata.

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?
polamparta: Moja przygoda z minecraftem zaczęła się ok 2 lata temu. Mój tata znalazł na stronie demo minecrafta i mi pokazał. Bardzo spodobała mi się ta gra, ale musiałam czekać aż 3 miesiące na konto.

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?
polamparta: Gdy SH przestało działać, zaczęłam grać na serwerach minigames. Pewnego dnia chciałam poszukać jakichś informacji o SH, ale nic nie znalazłam. Smutna wbiłam do mc na pewien serwer, a tam Marika powiadomiła mnie o MineWorldzie.

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?
polamparta: Najbardziej lubię bossy. Walka z nimi nie jest taka łatwa, więc zawsze miło jest spróbować się z nimi zmierzyć.

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?
polamparta: Lubię przebywać w Perntrionie, nad którym bardzo się napracowałam. Jestem dumna, gdy patrze na domki moich przyjaciół i kolegów oraz na wielkie, Perntriońskie drzewa.

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?
polamparta: Czasem chodzę na bossy, czasem ścigam ludzi, a czasem coś zupełnie innego. Przez to, że mam już prawie wszystko, gra zrobiła się dosyć nudna, więc codziennie szukam innych zajęć

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?
polamparta: Denerwuje mnie otwieranie shulker boxów. Często jestem na czyjejś działce i nie mogę wydobyć itemków z shulkerów. Wolałabym, żeby się otwierały podczas klikania na nie w ekwipunku. Ale poza tym w minecrafcie nic mi nie przeszkadza

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?
polamparta: Jest sporo osób, z którymi się nie dogaduje, ale przede wszystkim nie lubię TheZiomeja. Grałam z nim już na SH i wtedy co jakiś czas zachowywał się okropnie. Niszczył budowle, obrażał. Pisał, że to jego "brat" ale niedawno sam się przyznał, że to był on. Uważam, że od tego czasu wcale się nie zmienił

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?
polamparta: Najbardziej lubię przebywać z Mariką07/VII oraz z Adamem17052013

13) Jak powstał twój nick?
polamparta: Mój nick jest dosyć prosty: Pola (moje imię) nachodzi się na słowo "lampart" (moje ulubione zwierze) żeby nie było wątpliwości co do mojej płci, na końcu dodałam "a"

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?
polamparta: Najbardziej chciałabym dostać rangę smok lub lampart... lubię się wyróżniać oraz chce, by wszyscy wiedzieli, że nie jestem człowiekiem (w mc)

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?
polamparta: Moim największym dziełem jest siedziba ZE (Zakonu Enderu), niedaleko spawna, Jest to chyba moja największa budowla.

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?
polamparta: Gdy pierwszy raz grałam w mc, a było to na demo, zwiedzałam świat. Gdy nadeszła noc zombie szybko mnie zabiły, więc wykopałam dziurę. Po 100 minutach gry, świat demo kazał mi się zrestartować. W następnym świecie od razu zbudowałam domek. I tak przez 3 miesiące co 100 minut miałam nowy świat, w którym robiłam coraz więcej rzeczy i coraz więcej odkrywałam.

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?
polamparta: Było sporo takich przygód. Najbardziej pamiętam ataki Dariusa na mój dom (jeszcze na SH) robiłam sety 4/3, teleportowałam się do domu a Darius mnie zabijał. Straciłam w ten sposób bardzo dużo dobrych itemów.

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?
polamparta: Pozdrawiam Marikę07/VII, _Diamentową_, _KoteQ_, Adama17052013, ZelkowąDame, Elektri_M, Sannakaisę (która niestety już tu nie gra) _MinkeMufinkę_, całą administracje oraz wszystkich moich wrogów >Duży Uśmiech

19) Może teraz parę słów od siebie?
polamparta: Możesz się chować i tak cię dopadnę!

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.
polamparta: Także dziękuje Duży Uśmiech

Czytaj dalej..

Czyszczenie działek - #22 - LISTA
Napisane przez: MiroTcz - 25-03-2017, 17:23 PM - Odpowiedzi (5)

...

Czytaj dalej..

Usunięte Działki - #21
Napisane przez: MiroTcz - 25-03-2017, 17:22 PM - Brak odpowiedzi

XzarVaz - nieaktywność 22 dni
MaVoS - nieaktywność 14 dni
lenoxa - nieaktywność 12 dni
Kruczae - nieaktywność 14 dni
Millkay - nieaktywność 2 dni
LivR - nieaktywność 17 dni
xxmacioxx - nieaktywność 12 dni
Klaudusia2007 - nieaktywność 8 dni
Notch - nieaktywność 6 dni
CytryneczQ - nieaktywność 20 dni
jarekPłacz ze śmiechu - nie ma takiego gracza
Black_Boy - nieaktywność 1 dzień
NiKkKoO - nieaktywność 19 dni
Symonplyt - nieaktywność 25 dni
kaja100 - nieaktywność 13 dni
x_MusicGirl_X - nieaktywność 13 dni
yukitos - nieaktywność 1 dzień

Kajjka - usunięte 4 działki
Molly - usunięte 3 działki
BombeliX - usunięte 4 działki
varpor12 - usunięte 3 działki
nerdziara123 - usunięte 3 działki
LarwonsZz - usunięte 25 działek
ScroopeX - usunięte 2 działki
PatrickK3vooo - usunięta 1 działka
BooDoo - usunięte 11 działek
SRR_Nix - usunięte 2 działki
maturak - usunięte 3 działki
sajgonix - usunięta 1 działka
OverrV - usunięte 17 działek
Sprint - usunięte 2 działki
Burak234 - usunięta 1 działka
goglesssss - usunięte 2 działki
__Majster__ - usunięta 1 działka
Ktosiek - usunięte 2 działki
Michal2204 - usunięta 1 działka
garek1 - usunięte 9 działek
Nalesnik - usunięta 1 działka
Ric3s - usunięte 3 działki
Warboter - usunięta 1 działka

Czytaj dalej..

Duży uśmiech Co myślisz o...?
Napisane przez: xRivist - 24-03-2017, 11:56 AM - Odpowiedzi (127)

Hej, ostatnio właśnie wpadłem na pomysł takiej zabawy, gdyż jest dużo ludzi, każdy ma swoje zdanie Uśmiech . Zabawa polega na wyrażeniu swojego zdania. Każda osoba najpierw pisze swoje odpowiedzi a później pisze swoje pytania (tematy, o których wypowie sie następna osoba Język .) Trochę pracochłonne, ale myślę, że wyrażenie swojego zdania to ciekawy i fajny pomysł Duży Uśmiech . Jako, że jestem pierwszy pisze tylko "pytania". Język
Co myślisz o...
1. Minecraft.
2. Przyjaciele.
3. Rodzina.
4. Makijaż (dla dziewczyny) / Piłka Nożna (dla chłopaka).
5. Pizza.
(każdy pisze po 5 tematów) Odpowiadamy: A) = 1 | Cool = 2 | C) = 3 | D) = 4 | E) = 5

Wzór:
a). Odpowiedz
b). Odpowiedz
c). Odpowiedz
d). Odpowiedz
e). Odpowiedz

1). Pytanie
2). Pytanie
3). Pytanie
4). Pytanie
5). Pytanie

Czytaj dalej..

Losowanie nr 7 - 29.03.2017
Napisane przez: MiroTcz - 23-03-2017, 21:50 PM - Odpowiedzi (1)

Losowanie nr 7 - 29.03.2017

Zasady: http://forum.mineworld.com.pl/showthread.php?tid=289

Zapraszam na /warp bank.

Główna nagroda w tym losowaniu to: 7.000.000 MC

Czytaj dalej..

Sieć serwerów
Napisane przez: MiroTcz - 22-03-2017, 20:40 PM - Brak odpowiedzi

W najbliższym czasie dojdzie do małej "[r]ewolucji" na MineWorld.
Na czym będzie ona polegała?

1. Tryby survival i creative zostaną od siebie rozdzielone i staną się samodzielnymi serwerami. Taka operacja jest konieczna:

- ze względu na powracające bugi związane z przełączaniem się między światami
- ze względu na to, że świat oraz pluginy do obsługi creative obciążają survival
- ze względu na to, że w planach nadchodzącej II edycji creative i tak ma być osobnym serwerem, a oddzielenie go od survivalu już teraz ułatwi przygotowania

Co się z tym wiąże dla graczy? 

- Nikomu nie znikną żadne działki, nikt nie utraci żadnych przedmiotów itd. Jedyną sprawą do jakiej zobowiązany jest gracz, by spać spokojnie to:

- Schowanie przedmiotów z enderchestu w bezpieczne miejsce (np. do skrzyń na działce). To samo dotyczy trzymanych w ekwipunku przedmiotów. Prosimy o wykonanie tego na światach survival i creative dzień przed podaną datą zwłaszcza, jeśli ktoś ma coś cennego przy sobie.

2. Powstanie serwer lobby z tymczasowym spawnem, z którego będzie można przełączyć się na serwer survival/creative. 

Kiedy to wszystko nastąpi?

Operacja ta przewidziana jest najwcześniej na poniedziałek, 27.03.2017r.  (data ta może ulec zmianie, jednak gdyby to nastąpiło poinformujemy o niej z min. 24-godzinnym wyprzedzeniem). Tego dnia począwszy od rana serwer będzie niedostępny. Przerwa nie potrwa dłużej niż do wieczora, może skończyć się też dużo wcześniej. O rozpoczęciu i zakończeniu przerwy użytkownicy zostaną poinformowani przez forum/fb.

Czytaj dalej..

Event 17 - "Fraktalne Kopanie"
Napisane przez: MiroTcz - 22-03-2017, 08:52 AM - Odpowiedzi (1)

Hejka! Nadchodzi kolejny event. Co tym razem czeka na graczy? Tak, to „Fraktalne Kopanie” – nowa odmiana eventu polegającego na wydobyciu jak największej ilości cennych surowców w określonym czasie.

Zasady

1. Na evencie nie ma PvP. Nie można zginąć.
2. Przychodzimy w dowolnym eq.
3. Zakaz elytr, owoców refrenusu i pereł kresu.
4. Czas na kopanie wynosi 15min.

Nagrody

– Wszystkie wydobyte surowce Uśmiech

START

Piątek 20:00, /warp event

[Obrazek: 1.png]

[Obrazek: 2.png]
[Obrazek: 3.png]
[Obrazek: 4.png]

Czytaj dalej..

Zniknięcie itemów
Napisane przez: MrBarto - 21-03-2017, 15:22 PM - Odpowiedzi (10)

Cześć. Mam sprawę, którą muszę omówić. Otóż, byłem na creative i kiedy przeszedłem na survival straciłem wszystkie swoje itemy (Niebiański miecz, elytry, ulepszona diax zbroja, ulepszone kilofy diax, miecz itp.). Nie wiem jak to się stało, więc chce to wyjaśnić.

Ten kilof to szczęście III i wydajność IV

Zbroja cała na ochronę I
a miecz diax to szerokie ostrze I

Czytaj dalej..

Wywiad z Slou
Napisane przez: Ladykotka - 21-03-2017, 09:28 AM - Brak odpowiedzi

Witajcie,tym razem zgodziła się udzielić nam wywiadu jedna z naszych graczy i jednocześnie KidModów nasza Slou Uśmiech

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

Slou: Hej, nazywam się Agata, choć pewnie większość graczy kojarzy mnie jako Slou. Uśmiech

2) Co robisz w wolnych chwilach?

Slou: Zazwyczaj siedzę przed komputerem, rozmawiam z chłopakiem i przy okazji robię tysiąc różnych rzeczy, typu nauka, rysowanie. Dużo czasu spędzam też na dworze i ze znajomymi.

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

Slou: Interesuję się naprawdę mnóstwem rzeczy, chyba tak naprawdę wszystkim, ale swoją wiedzę poszerzam najbardziej na gotowaniu, fotografii oraz gryzoniach- podstawowych ich potrzebach itd. Uśmiech

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

Slou: Śmierć jest moją największą fobią. Fakt, że umrę i nie będzie mnie na tym świecie wprawia mnie w swego rodzaju panikę i histerię. Druga fobia - utrata bliskich i ważnych mi osób.

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

Slou: Zainteresowałam się tą grą, gdy miałam 10/11 lat i pokazała mi ją moja koleżanka. Od razu zainstalowałam minecrafta u siebie w komputerze i tak się zaczęło. W międzyczasie miałam około półtora roczną przerwę od gry.

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

Slou: Uznałam, że chcę pograć na serwerze, ponieważ nie lubię grać samotnie. Od zawsze jestem typem ekstrawertyka. Przypadkowo natrafiłam na Mineworld, szukając w internecie ciekawych serwerów. Wtedy jeszcze bałam się grać na survivalu, myślałam, że na każdym kroku ktoś będzie mnie mordował i nic nie osiągnę. Duży Uśmiech
Powiedziałam o serwerze chłopakowi, zaczęliśmy grać razem i zostaliśmy do dziś. Uśmiech

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

Slou: Tak naprawdę chyba wszystko. Duży Uśmiech

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

Slou: Bardzo podoba mi się ekspiarka, świetnie zbudowana. Ogółem cały spawn został zrobiony w fajny sposób. I nie mogę zapomnieć o arenach. Duży Uśmiech

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

Slou: Różne rzeczy. Często biegam bez celu odkrywając mapę albo tepam się do graczy i robię coś z nimi, ewentualnie coś buduje Uśmiech

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

Slou: Gracze, którzy nie szanują innych graczy, to jest najgorsze. A tak poza tym nie przepadam za agresywnymi mobami, które pojawiają się znikąd i zaczynają Cię bić, a Ty stoisz do nich plecami. Mnie łatwo wystraszyć, a takie nagłe ataki zwłaszcza. Duży Uśmiech

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

Slou: Raczej nie mam wrogów wśród graczy MW. Na ten moment nie przychodzi mi do głowy nikt, kogo mogłabym uznać za "podpadniętego" Płacz ze śmiechu

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

Slou: Najczęściej przebywam z 999Przemek, ale to już chyba większość graczy zauważyła Duży Uśmiech
Każdego lubię tak samo, każdy jest moim przyjacielem :3

13) Jak powstał twój nick?

Slou: Za czasów portalu nasza klasa poznałam wielu ludzi, którymi pisałam historie związane z postaciami Wilków wymyślonych przez nas samych. Moja postać to właśnie była biala wilczyca Slou (widać ją na mojej sygnaturze na forum). Mam ogromny sentyment do tej postaci, jest dla mnie prawie tak samo ważna jak moi bliscy i pobierając minecrafta od razu wiedziałam, że tak będę się nazywać.
Znajomi mówią do mnie też Lama Język

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

Slou: Nie mogę się doczekać serwera Skyblock oraz spawna, który będzie w stylu gotyckim, uwielbiam gotyk Duży Uśmiech
A także jestem w trakcie budowy stadniny koni, która też wprawi mnie w satysfakcję.

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

Slou: Z budowaniem u mnie średnio, jedyne, czym mogę się pochwalić to ogromna Anielska Runa zrobiona z czarnej wełny. Jest to nawiązanie do mojej ulubionej serii książek - "Dary Anioła".
Mogę się jeszcze ewentualnie pochwalić, że zaczynając grę na tym serwerze bałam się survivala, bo nie chciałam ginąć co chwilę (nigdy nie grałam na survivalu prawie), a teraz stało się to moim serwerowym hobby Duży Uśmiech

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

Slou: Zazwyczaj budowałam różnego rodzaju domki, dekoracje i testowałam mechanizmy.

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

Slou: Kilka razy byłam męczona przez graczy, wybili mi psy i inne zwierzęta. Straciłam też jeden z ulubionych mieczy i łuków.

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

Slou: Wszystkich graczy naszego serwera. Duży Uśmiech

19) Może teraz parę słów od siebie?

Slou: Od siebie chciałabym powiedzieć, że warto szanować innych ludzi i czynić dobro, bo to zawsze do was wróci. Duży Uśmiech

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

Slou: Ja również dziękuję. Uśmiech

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 248 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 246 Gość(i)
Bing, Google
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 7 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 1 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Użytkownik] 999Przemek, [Admin] Animekowa, [Admin] Lelouch, [Admin] MiroTcz, [Użytkownik] Natalia2588, [Użytkownik] rank1npc, [Zbanowany] xDonekx

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
perm
Ostatni post: [Admin] Animekowa
Wczoraj, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin] _Tamai
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
Ostatni post: [Admin] MiroTcz
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Użytkownik] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Użytkownik] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
MINEWORLD NA LISTACH SERW...
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin] _Tamai
26-12-2023, 20:41 PM
Odwołanie od bana
21-12-2023, 07:25 AM
REAKTYWACJA MINEWORLD
02-12-2023, 20:32 PM
Wymyśl tytuł ksiązki
Ostatni post: [Użytkownik] 999Przemek
30-07-2023, 18:52 PM

Statystyki

2,821 Użytkowników,   2,704 Wątków,   19,826 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to marilivepl

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Admin] Animekowa1
[Użytkownik] rank1npc9
[Użytkownik] Natalia25886
[Użytkownik] Yuko3
[Admin] MiroTcz2
[Użytkownik] _MinkaMufinka_2
[Użytkownik] Damonte1
[Użytkownik] JebuS1