Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

[PRZEWODNIK] Zabezpieczenie domku przed innymi.
Napisane przez: xRivist - 26-08-2017, 15:56 PM - Brak odpowiedzi

Witam w kolejnym sobotnim poradniku Uśmiech
Dziś napisałem dla was poradnik o zabezpieczeniu domku przed innymi graczami. Wcześniej troszkę o tym gadałem, ale postanowiłem rozwinąć temat w tym poradniku. Miłego czytania Duży Uśmiech

1. BRAMA
Brama.. czy się nie pomyliłem czasem? - zapytają pewnie niektórzy. Nie, nie pomyliłem się. Brama, której nie da się przeskoczyć w żaden sposób jest idealna. Jeśli ktoś nie ma enderpereł i refrenusów to jej nie przekroczy. Jeśli znajduje się ona dość daleko od granicy twojej działki (minimum 6 bloków) możesz być spokojny, o ile nie zostawiłeś otwartych furtek! Duży Uśmiech

2. KORYTARZE
Korytarze często występują w domkach i tam, gdzie jest dużo pomieszczeń. Jeśli możesz - zrób korytarz na jedną kratkę w szerokości i będzie trudniej dostać się do twojego domu refrenusem. Jeśli będziesz miał ogromny korytarz na 10 kratek wszerz jest większa możliwość, że pewnego wieczora znajdziesz niespodziewanego gościa Duży Uśmiech.

3. RÓŻNE ZABEZPIECZENIA
A) Jeśli chcesz, możesz dokoła swojego domku zrobić fosę z lawy. Dodatkowo zabezpieczy wasz dom i doda klimatu. Fosa może być odrazu przy bramie, przez co nie będzie można jej przeskoczyć. Ja bym zrobił ogromny zamek na górze otoczony fosą z  lawy Duży Uśmiech.
Cool Nie teleportuj do siebie innych graczy i schowaj się na mapie komendą /mapa ukryj. Dzięki tym dwóm rzeczom w twojej budowli nikt nie ustawi /sethome i nie odnajdzie jej szybko na mapie.
C) W przejściach zawsze stawiaj drzwi! Ale o tym więcej w następnej radzie Uśmiech.

4. DRZWI
W przejściach zawsze stawiaj drzwi, przez co, gdy ktoś teleportuje się do jednego pokoju nie będzie mógł bez wcześniej wspominanych dwóch rzeczy się tam dostać. Przy okazji, gdy ktoś będzie Cię gonił możesz zamykać za sobą drzwi a on nie będzie mógł przejść, jeśli nie ma refrenusów i pereł. Przy okazji tak jak na skrzynkach zabezpiecz swoje drzwi tabliczką o treści:

[PRYWATNE]
TWÓJ NICK

*NICK OSOBY, KTÓRĄ CHCESZ DODAĆ DO SKRZYNKI

*NICK DRUGIEJ OSOBY, KTÓRĄ CHCESZ DODAĆ DO SKRZYNKI
                      (punkty z czerwonymi gwiazdkami nie są wymagane)

5. ZABEZPIECZENIE STOJAKÓW
Od pewnego czasu trzeba zabezpieczać stojaki. Nawet na działce jest sposób, że ktoś ukradnie wam seta ze stojaka - najlepiej trzymać seta w pomieszczeniu 1x1 i być spokojnym, że nikt wam nie ukradnie waszą ulubioną zbroję. Drugim sposobem jest ukryte wejście do pomieszczenia ze stojakami - ale przecież refrenusem można się tam dostać, więc nie polecam Oczko Pierwszy sposób na kratkę 1 x 1 jest dobry i życzę miłej gry na serwerze Uśmiech.

Tyle z mojej strony - dziękuję.

Czytaj dalej..

Bossy - Mini Update
Napisane przez: MiroTcz - 26-08-2017, 14:08 PM - Brak odpowiedzi

1. Korekta spawnu mobów na serwerze.
2. Dodano poradnik do bossów.
3. Ulepszono skill Teleportacji.
4. Drobna modyfikacja skillu "Despawn".
5. Dodano BossBar dla wszystkich bossów - dajcie znać co o tym myślicie, czy wam się podoba, czy też za bardzo "przeszkadza" i czy ewentualnie ograniczyć to tylko do króli.
* BossBar króli widoczny na dystansie 64 bloków
* BossBar pozostałych bossów widoczny na dystansie 48 bloków

Czytaj dalej..

Bossy - poradnik
Napisane przez: MiroTcz - 26-08-2017, 13:43 PM - Brak odpowiedzi

Bossy – Poradnik

"Bossy" to akutalizacja serwera Survival wprowadzająca moby (potwory) o podwyższonym poziomie trudności. Moby te spawnują się w podobny (nie identyczny) sposób co zwykłe potwory spotykane w grze. Bossy spawnują się tylko w nocy przy odpowiednio niskim świetle; nie spawnują się w wodzie i nie spawnują się ze spawnerów. Ilość bossów i szybkość ich spawnowania się jest ograniczona (m.in. w celu utrzymania odpowiedniej jakiości rozgrywki przez minimalizację lagów) i zależy od takich czynników jak m.in. ilości mobów w danej okolicy (na całej wysokości).

Opisy bossów
Przedmioty
Tabela dropu
Craftingi

Często zadawane pytania:

1. Dlaczego zdarza się, że nie mogę znaleźć ani jednego bossa w okolicy?

Spawnowanie bossów jest zależne od róznych czynników (wyżej podano najbardziej istotne). Zwierzęta przebywające w danym miejscu oraz inne potwory (również pod ziemią) mogą znacząco utrudniać spawnowanie się bossów. Proponuję pozabijać "zbędne" moby, by zwiększyć prawdopodobieństow pojawienia się bossa i zwiększenia ich ilości. Dodatkowo nie polecam zbyt długiego "przesiadywania" w tym samym miejscu.

2. Czasami zabijam "bossa", z którego nie dropią unikatowe przedmioty. Dlaczego tak się dzieje?

Opcja 1: Zabijasz "bossa", który został wcześniej zrespiony przez jednego z króli bossów. Takie bossy nie mają dropu.

Opcja 2: Jest to spowodowane tym, że w czasie zamykania serwera (przerwy techniczne) część bossów, które zdążyły się wcześniej zrespawnować i nie zostały zabite tracą część swoich właściwości (m.in dropanie przedmiotów). Jest to działanie, na które nie mamy wpływu i jedyne co można zrobić w przypadku spotkania takiego "pustego" bossa jest zabicie go i zrobienie miejsce na nowego lub zgłoszenie uprawnionemu członkowi administracji, który szybko usunie takiego bossa.
    Na serwerze działa dodatkowo skrypt zabijający bossy tuż przed zamknięciem tak, aby zmniejszyć skalę tego zjawiska. Prosze więc także nie pisać skarg w stylu "Boss mi zniknął po przerwie!"

3. Wokół mojej działki/domu pojawiło się mnóstwo bossów, z którymi sobie nie radzę/nie chcę z nimi walczyć. Co mogę zrobić?

Rozwiązanie 1: Wezwij innych graczy na pomoc.
    Rozwiązanie 2: Udaj się na odleglość ponad 4 chunków (powyżej 64 bloków, ale warto dodać trochę zapasu, ponieważ bossy podążają również za graczem) od bossów i poczekaj tam minutę. Bossy despawnują się jeśli nie ma w okolicy graczy przez pewien czas.

4. Jak mogę poprawić jakość "polowania" na bossy?

Na samym początku upewnij się, że nie dotyczy cię problem zawarty w pytaniu 1 i posiadasz minimalną wiedze na temat tego jak spawnują się bossy.
    Polując w pojedynkę twoje łowy będą trudniejsze i mniej efektywne. Im wyższy poziom bossa tym trudniejsza jest z nim walka (i lepszy drop). Polując w grupach w odpowiednich odległościach od siebie zwiększa się ogólna ilość respionych potworów, a co za tym idzie również i potencjalnych bossów. Bossy próbują spawnować się w odległości do 48 bloków w poziomie i 20 bloków w pionie od danego gracza. Ucz się zachowań danych bossów i dobieraj do nich odpowiednią taktykę, tak aby walka nie była bardzo długa i męcząca. Jeśli nie posiadasz odpowiednio dobrego ekwipunku nie zabieraj się od razu za potężne bossy; zacznij od słabszych poziomów, które mogą wydropić ekwipunek pomocny w walce z bossami o wyższym poziomie. Jeśli akurat zrespiły się wokół ciebie bardzo silne bossy i czujesz, że sobie z nimi nie poradzisz przeczytaj o rozwiązaniach z pytania 3. W walce z bossami mogą pomóc oprócz graczy również zwierzaki (pety) jeśli odpowiednio je rozwiniesz.

5. Czy bossy potrafią podnosić przedmioty po zabitych graczach?

Na chwilę obecną żaden z istniejących bossów na serwerze nie posiada takiej umiejętności.

Czytaj dalej..

BAN ZA BŁĄD ADMINISTRATORA
Napisane przez: AnkorAner - 24-08-2017, 16:17 PM - Odpowiedzi (9)

witam
niedawno dostałem bana za wulgarną nazwę ale ją zmieniłem 
mimo tego dostałem bana 
proszę o unbana konto 582439

dziękuje

Czytaj dalej..

Ban
Napisane przez: Rejdark12 - 24-08-2017, 13:11 PM - Odpowiedzi (12)

1. Rejdark12
2. 24.08.2017
3. Animekowa
4. X-ray
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban:

Uważam, że powinienem dostać unbana ponieważ ja nie mam x-raya kopałem se w jaskini w ran domowych miejscach znalazłem złoto i dostałem bana.

1. Rejdark12
2. 24.08.2017
3. Animekowa
4. X-ray
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban:
Uważam, że powinienem dostać unbana ponieważ ja nie posiadam i nie posiadałęm nigdy programu x-ray po prostu zszedłem do jaskini zaczołem kopać w randomowych miejscach i dostałem bana więc proszę o usunięcie go.

Czytaj dalej..

Nasze pasję
Napisane przez: Damexti - 24-08-2017, 09:36 AM - Odpowiedzi (6)

Cześć! Postanowiłam zrobić wątek, w którym każdy może opowiedzieć o swojej pasji/hobby Uśmiech zapewne dużo osób ma ich kilka, więc proszę pisać oddzielnie Uśmiech więc ja zaczne:

Niedawno ( zresztą na początku wakacji ) postanowiłam, że będę biegać Język jako że w sumie dobrze ale nawet bardzo dobrze to robię ( w sensie że jestem szybka ) zaczęłam robić to co dziennie po półtora godziny Język

Czytaj dalej..

~>>>>ban<<<<~
Napisane przez: @xiam - 23-08-2017, 15:49 PM - Odpowiedzi (15)

EDYCJA  24.08.2017

Nick w grze: AXAIM
 Data ukarania: 2017-08-23  ok.16:30

Nick osoby karającej: Ladykotka
 Powód bana: X-ray
 Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban : 

Ponieważ serwer jest ciekawy i kilka żeczy go wyróżnia. 

Przepraszam za
X-raya i obiecuję że więcej nie będę cheatował.  X-raya pobrałem zupełnie nie na wasz serwer ale jak już był to skorzystałem. Usunąłem wspomagacz z plików gry i więcej niemam zamiaru go pobierać. Proszę o UB ponieważ serwer jest pomysłowy, oryginalny, rozbudowany i ciekawy. Wyróżnia go możliwość zakładania nielimitowanych działek w świecie otwartym. 

Przepraszam ADM. MiroTcz i ekipę.

Czytaj dalej..

Proszę o Unbana
Napisane przez: iksde123 - 23-08-2017, 14:09 PM - Odpowiedzi (7)

1.Mój nick w grze: iksde123
2.Data ukarania: 21 kwietnia
3.Nick osoby karającej: MiroTcz
4.Powód bana : X-Ray
5.Dlaczego powinienem dostać unbana?
Powinienem dostać Unbana ponieważ bardzo ten serwer lubie dodaliście do niego bardzo wiele rzeczy podczas mojej przerwy i nie zdążyłem z nich skorzystać dlatego jeśli dostane unban nie bede cheatował bo nie chce dostać więcej bana na takim fajnym serwerze.

Tak wgl wiem piszę kolejny raz ale tym razem tak jak powinno to wyglądać

Aha i z góry chcę przeprosić Administrację i Cały server wiem że źle zrobiłem i chcę się poprawić jeśli nie dostanę unbana zrozumiem ale i tak przepraszam.

Czytaj dalej..

Wywiad z Amelka1601
Napisane przez: Ladykotka - 22-08-2017, 21:47 PM - Odpowiedzi (4)

Hej Kochani, jak co wtorek mam dla Was wywiad, udzieliła go dość młoda osóbka z naszego serwera ale myślę że dzięki wywiadowi będziecie mogli ją lepiej poznać, zapraszam do czytania Uśmiech

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

Amelka1601: Witam nazywam się Amelka, mam 12. 

2) Co robisz w wolnych chwilach?

Amelka1601: W wolnych chwilach lubię grać w minecrafta oraz spędzać czas ze znajomymi.  

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

Amelka1601: Fascynuje mnie motoryzacja, lubię zwierzęta. 

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

Amelka1601: Boję się węży. 

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

Amelka1601: 4 lata temu. 

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

Amelka1601: Rozmawiałam z emmapou na skype, i powiedziała ,że ma bardzo fajny serwer i tak zaczęła się  moja przygoda z mineworld. 

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

Amelka1601: Wszystko Duży Uśmiech 

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

Amelka1601: Spawn. 

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

Amelka1601: Szukam fajnych miejsc na /rtl. 

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

Amelka1601: Raczej nic. 

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

Amelka1601: Jak na razie nikt wszyscy są mili. 

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

Amelka1601: Z Emmapou,Grzesiule,_dawidos_,sara49 . Wszystkich graczy lubię jak są dla mnie mili.  

13) Jak powstał twój nick?

Amelka1601: Urodziłam się 16 stycznia 16.01. 

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

Amelka1601: Chciałabym dostać range na serwerze i pomagać graczom.  

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

Amelka1601: Jak na razie to nie.  

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

Amelka1601: Grałam na jednoosobowym i chodziłam po świecie. 

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

Amelka1601: nie 

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

Amelka1601: Pozdrawiam wszystkich czytających. 

19) Może teraz parę słów od siebie?

Amelka1601: na razie nie Język 

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

Amelka1601: Ja też dziękuje i pozdrawiam Uśmiech

Czytaj dalej..

Rymowanko na śniadanko
Napisane przez: Damexti - 22-08-2017, 15:50 PM - Odpowiedzi (40)

Hej! Postanowiłam zrobić zabawę pod tytułem:
Rymy w zdaniach Język
Chodzi o to w tym że ja piszę początek naszej historii rymujac  a wy ją kontynuujecie Uśmiech

Przykład:
Ostatnio jak wiecie kończą się wakacje,
Na których widziałam akacje,

(Kolejna os pisze) 
Następnie widzialem/am akcje,
W której były frakcje 

Mam nadzieję że rozumiecie Język
Okej więc zaczynam:

Mogę się doczekać szkoły,
Bo mam dziwne humory

( PS: to nie musi mieć sensu, ani być prawdą )

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 37 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 34 Gość(i)
Google, Bing, Yandex
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 2 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Admin II] Lelouch, [Gracz] rank1npc

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM

Statystyki

2,826 Użytkowników,   2,707 Wątków,   19,836 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Siomik

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Gracz] Bonescrasher3
[Gracz] Yuko2
[Admin II] Lelouch2
[Gracz] Natalia25881
[Wódz] MiroTcz1
[Gracz] rank1npc1
[Gracz] benchyzzz1
[Gracz] rank1npc10