Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Ladykotka
Napisane przez: Ladykotka - 06-10-2016, 10:12 AM - Odpowiedzi (8)

Nick w grze: Ladykotka
Staż na serwerze:około 3 tygodni
Czas, który dziennie możesz poświęcić serwerowi: 3-4h 
Otrzymane na serwerze kary: brak
Długość gry w Minecraft: około 4 lat
Czy pełniłeś jakąś funcje na innym serwerze: nie
Obecni Administratorzy: MiroTcz, Inquisitor4K, N_Thinker, _Maci13_
Obecni Moderatorzy: Stawcia
Obecni Czat Moderatorzy: brak
Komendy KidModa/CzatModa: KidModa: /kick, /tempmute CzatMod: /kick, /tempmute, /mute, /cc
Obowiązki KidModa/CzatModa: bycie dostępnym dla graczy i innych członków administracji, wspieranie graczy przy rozwiązywaniu problemów technicznych związanych z MC i serwerem, zajomość warpów i pluginów, dbanie o porządek na czacie serwera, informowanie administracji o występujących problemach technicznych na serwerze
Czy znasz jakieś błędy/ bugi serwera: od czasu do czasu blokuje się zmiana dnia lub nocy (słońce, bądź księżyc stoją w miejscu) oraz lagi na serwerze spowodowane słabym hostem 
Gdzie znajduje się regulamin: na forum serwera, w menu serwera w menu pomocy na serwerze
Dlaczego właśnie Ty: bo lubie pomagać (kilka osób na serwerze się już o tym przekonało) jestem otwarta na ludzi, posiadam kulturę osobistą i chciałabym przyczyniać się do rozwoju tego serwera bo bardzo dobrze mi się tutaj gra.
Opisz siebie: Nazywam się Kasia i jak już wcześniej napisałam mam 26 lat. Z zawodu jestem nauczycielką informatyki (haha ciekawe dlaczego). Jestem pozytywnie zakręconą i otwartą na świat i ludzi Wariatką Oczko Kocham zwierzęta, czekoladę i dobre książki. Duży Uśmiech
Lubię czytać, ale nie tylko książki (ostatnio męczę kryminały) i jestem uzależniona od komputera i kawy Język
W życiu lubię podejmować nowe wyzwania i jak mam coś zrobić to staram się robić to dobrze albo nie robię wcale jeśli wiem że nie podołam wyzwaniu. Marzy mi się mała chatka w polskich górach z wesoło biegającymi psiakami po podwórku (chyba się trochę zapędzam w pisaniu o sobie) Uśmiech Tyle o mnie, dziękuje

Czytaj dalej..

EVENT #02 - "Labirynt"
Napisane przez: MINEWORLD - 04-10-2016, 17:59 PM - Brak odpowiedzi

Kolejny event przed nami! Tym razem będzie to LABIRYNT Uśmiech.
Zapraszamy wszystkich do udziału, do wygrania jak zawsze ciekawe i cenne nagrody. 
A po Labiryncie widzimy się w Endzie, gdzie "ubijemy" Smoka oraz Withera.

Zasady eventu "Labirynt"

1. Na evencie nie ma pvp.
2. Na evencie nie można zginąć.
3. Na evencie można posiadać dowolne eq.
4. Na evencie zabronione są enderperły oraz owoce refrenusu.
5. Pierwsze 3 osoby na mecie zostaną nagrodzone.

Nagrody

1. miejsce: 1x Koń (z siodłem), 3x Wilk, 3 książki po jednym wybranym enchancie
2. miejsce: 2x Wilk, 2 książki po jednym wybranym enchancie
3. miejsce: 1x Wilk, 1 książka z wybranym enchantem

START EVENTU
Piątek, godz. 20:00
/warp event

[Obrazek: event1.png]
[Obrazek: event2.png]
[Obrazek: event3.png]

Czytaj dalej..

Duży uśmiech Historyjka!
Napisane przez: xNekoShiro - 01-10-2016, 16:49 PM - Odpowiedzi (434)

Witam C:Oto kolejna zabawa pt. ''Historyjka'' Zasady są BARDZO proste, po prostu piszemy historię.  Historyjka musi mieć chociaż trochę sensu, ale nie musi być realna. Żeby nie było, że np. ''Julka poszła do..'' a następna osoba ''do niczego'' 
Ok. Ja zacznę:
Pewnego razu ..

Czytaj dalej..

Cześć!
Napisane przez: _Tamai - 27-09-2016, 17:18 PM - Odpowiedzi (4)

Witam! Nazywam się Marika, parę osób mnie już zna z poprzedniego serwera. Język

Czytaj dalej..

Żarówka Witajcie :D
Napisane przez: fox12 - 26-09-2016, 17:48 PM - Odpowiedzi (6)

Cześć wszystkim Uśmiech

Nazywam się Paweł i interesuję się elektroniką i grami huehue.

Myślę, że zostanę tu trochę Duży Uśmiech

Czytaj dalej..

Skojarzenia
Napisane przez: N_Thinker - 25-09-2016, 18:25 PM - Odpowiedzi (901)

Zasady są bardzo proste. Po prostu piszemy wyraz, który kojarzy nam się z wyrazem napisanym przez osobę wyżej.
A więc zaczynam:

latarka

Czytaj dalej..

Wszystko o Administracji [Obowiązki, komendy...]
Napisane przez: MINEWORLD - 25-09-2016, 16:38 PM - Odpowiedzi (4)

Do administracji MineWorld można dostać się na 3 sposoby.

1. Sposób: przez główną rekrutację i obranie pierwszej ścieżki rozwoju, na którą składają
się następujące stopnie:

Stopień I: KidModerator (przyznawany po przyjęciu podania)
Stopień II: CzatModerator (przyznawany na drodze awansu za zasługi dla serwera i staż)
Stopień III: Moderator (przyznawany na drodze awansu za zasługi dla serwera i staż)
Stopień IV: SuperModerator (przyznawany na drodze awansu za zasługi dla serwera i staż)

Dodatkowo można wyróżnić następujące stopnie:

Stopień V: ViceAdministrator (przyznawany w szczególnych sytuacjach decyzją głównego administratora)
Stopień VI: Administrator (przyznawany w szczególnych sytuacjach decyzją głównego administratora)

2. Sposób: przez rekrutację na określone stanowiska, ogłaszane czasami przez administrację. Nie ma tutaj podziału na stopnie. Decyzja o wyborze na poniższe stanowiska zależy od głównego administratora po uprzednim dogłębnym zweryfikowaniu każdej z kandydatur.

- Redaktor: osoba odpowiedzialna za opracowywanie i publikacje pewnej grupy ogłoszeń (zazwyczaj eventów, konkursów), zamieszczanie materiałów zdjęciowych i reklamowanie tychże zdarzeń.
- YouTuber: osoba odpowiedzialna za przygotowywanie i publikowanie materiału video z eventów/konkursów w serwisie YouTube na kanale sieci MineWorld.
- Programista: osoba odpowiedzialna za przygotowywanie nowych pluginów oraz modyfikacje istniejących (w ramach potrzeb).

3. Sposób: przez mianowanie decyzją głównego administratora na stanowisko pomijając standardową rekrutację

Do obowiązków administracji należą m.in:

- dostępność dla graczy i innych członków administracji
- wsparcie graczy przy rozwiązywaniu podstawowych problemów technicznych związanych z grą oraz serwerem (np. zasady działania mikstur, crafting przedmiotów, działanie niektórych plugnów (np. Zwierzaki)
- dbanie o porządek na czacie,
- informowanie administracji wyższych stopni o problemach technicznych serwera

Ponadto osoba ubiegająca się o stanowisko w Administracji poprzez sposób I musi posiadać wiedzę niezbędną do świadczenia pomocy technicznej graczom. Dotyczy to popularnych pluginów używanych przez graczy oraz usług dostępnych w sklepie. Przykłady: Działanie "Zwierzaków", znajomość komend działek/wysp, znajomość wielu sposobów handlu (aukcje, targowiska, /trade...), znajomość warpów, wiedza na temat działania poszczególnych rzeczy charakterystycznych dla jednego z serwerów (np. zarabianie pieniędzy na creative i sposób kupna działek na obu światach).

Często osoby od rangi Moderator wzwyż otrzymują co jakiś czas dodatkowe zadania na serwerze bądź mają nowe stałe obowiązki (np. prace związane z eventami, budowanie). W związku z tym mają moc prawną następujące postanowienia:

1. Jeżeli na danym serwerze/trybie obecni są KidModeratorzy/CzatModeratorzy/Moderatorzy bez dodatkowych zajęć ich obowiązkiem jest przejęcie odpowiedzialności za podstawowe kontakty z graczami i rozwiązywanie prostych problemów, tak aby odciążyć administrację wyższego stopnia w ich pracy i zminimalizować konieczność zgłaszania najmniejszych potrzeb np. do ViceAdministratora.

Wszelkie problemy na linii członek administracji – inny członek administracji należy kierować do głównego administratora. Nie wdawać się w konflikty, nie pomawiać, nie obrażać, nie ubliżać, nie umniejszać godności, wiarygodności i kompetencji. Problemy na linii gracz – członek administracji należy kierować poprzez forum zgodnie z określonymi zasadami, dążyć do regulaminowego rozwiązania sprawy.

Uprawnienia członków administracji:

Wgląd w dostępne komendy i uprawnienia otrzymuje się po przyjęciu do administracji. Informacje te dostępne są przez serwer Discord.

Wynagrodzenie:

Większość członków administracji ma dostęp do komendy /kit <ranga> raz na 7 dni.
Zestaw ten zawiera uzbrojenie oraz pieniądze (im wyższa ranga tym bogatszy zestaw).
/kit kidmod, /kit czatmod, /kit mod, /kit supermod, /kit viceadmin, /kit redaktor

Dodatkowo każdy od stopnia CzatModeratora wzwyż otrzymuje comiesięczne doładowanie konta w naszym sklepie. Pieniądze doładowywane są w pierwszym tygodniu danego miesiąca. Pieniędzy z dodatku nie można dowolnie przekazywać innym użytkownikom ani przeznaczać na ich indywidualne potrzeby.

CzatModerator - 5 PLN
Moderator - 10 PLN
SuperModerator - 15 PLN
ViceAdministrator - 20 PLN
Administrator - 25 PLN

Każdy członek administracji jest zobowiązany do przebywania na każdym serwerze w sieci w miarę możliwości. Niezależnie od tego czy grasz tylko na survivalu czy tylko na creative twoim obowiązkiem jest okresowe zaglądanie na pozostałe serwery chociażby na kilka minut by dokonać rutynowej kontroli czatu, stanu technicznego serwera lub udzielenia pomocy graczowi w rozwiązaniu problemu dotyczącego zagadnień stricte serwerowych.

Czytaj dalej..

EVENT #01 - "Lodowy Parkour" [WYNIKI]
Napisane przez: MiroTcz - 25-09-2016, 09:57 AM - Brak odpowiedzi

Nasz pierwszy event dobiegł końca.
Gratulacje dla Stawci - zwyciężczyni, która zdobyła VIP'a Uśmiech.

Wyniki:

1. miejsce: Stawcia (Nagroda: VIP [14 dni], 50 LVL, Elytry, 30x Lazuryt)
2. miejsce: polamparta (Nagroda: 35 LVL, Elytry, 20x Lazuryt)
3. miejsce: Chwast00987 (Nagroda: 15 LVL, Elytry, 10x Lazuryt)

Do zobaczenia na kolejnym evencie wkrótce Uśmiech.

[Obrazek: 1.png]

Czytaj dalej..

Propozycja na kolejny event
Napisane przez: xNekoShiro - 24-09-2016, 18:26 PM - Odpowiedzi (8)

Cześć. Mam już propozycję na kolejny event. Nie będzie to parkour, lecz tzw. ''Spadanie, i nie zabicie się'' Chodziło by o to, że gracz musi spadać z wielkiej wysokosci, ale spać do wody, która nie będzie za bardzo widoczna. (Znaczy będzie, ale tak se Płacz ze śmiechu) I byłoby kilka takich poziomów. Dziękuję za uwagę.

Czytaj dalej..

Propozycja ''Ranga Dziewczyna''
Napisane przez: xNekoShiro - 24-09-2016, 12:23 PM - Odpowiedzi (6)

Witajcie!
Mam pewną propozycję. Mianowicie dodanie do serwera rangi ''Dziewczyna''. Kiedyś na SnowHome na survivalu była taka ranga, i dawała ona diamentowy kilof i coś jeszcze (nie pamiętam :/) 

Pozdrawiam.

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 156 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 154 Gość(i)
Bing, Google
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 8 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Użytkownik] foNsz, [Admin] Lelouch, [Admin] MiroTcz, [Użytkownik] Natalia2588, [Użytkownik] Paanic, [Zbanowany] poluk123, [Użytkownik] SARSUnicorn, [Użytkownik] Yuko

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
perm
Ostatni post: [Użytkownik] Paanic
3 godzin(y) temu
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
Ostatni post: [Admin] MiroTcz
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Użytkownik] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Użytkownik] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
MINEWORLD NA LISTACH SERW...
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [ViceAdmin] _Tamai
26-12-2023, 20:41 PM
Odwołanie od bana
21-12-2023, 07:25 AM
REAKTYWACJA MINEWORLD
02-12-2023, 20:32 PM
Wymyśl tytuł ksiązki
Ostatni post: [Użytkownik] 999Przemek
30-07-2023, 18:52 PM
Restrukturyzacja MW, skró...
09-06-2021, 08:15 AM
Unban
Ostatni post: [ViceAdmin] _Tamai
08-06-2021, 22:36 PM

Statystyki

2,817 Użytkowników,   2,702 Wątków,   19,820 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to foNsz

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Użytkownik] Paanic7
[Użytkownik] Natalia25884
[Użytkownik] Yuko2
[Użytkownik] Paanic7
[Użytkownik] Natalia25884
[Użytkownik] Yuko2
[Admin] MiroTcz1
[Użytkownik] Paanic7