Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Event #13 -"Wielki blok"
Napisane przez: Zhympficiel - 08-02-2017, 23:46 PM - Brak odpowiedzi

Kiedy to piszę jest jeszcze środa, ale kiedy to doda to prawdopodobnie będzie już czwarteczek. A każdy wie jaki dzień nadchodzi po czwartku, prawda? 

Oto przed nami kolejny Event, niewiarygodne, że ekipa się tak stara Duży Uśmiech, chyba admini nas troszeczkę lubią. No ale tak jak wszystko "Wielki blok" miał swój początek bardzoooo dawnooooo temoooo (nie mylić z postacią z Ligułe of Legendeł) wybrańcy Notcha stanęli przed kolejnym problemem, a mianowicie brakiem surowców. Spytacie 
- Eeee Redaktor Tobie się już w ogóle poprzestawiało w kwadratowej głowie?!? Że niby najpierw wybrani, potem jakieś próby, testy i na końcu zostają z niczym? 
- A no tak - odpowiadam szybko i nim zdążycie rzucić we mnie zgniłym pomidorem albo przesoloną zupą z beetrota. Notch oczywiście mógł dać każdemu po stacku każdego dobra umiejscowionego w MC i powiedzieć
- No to teraz, tego idźcie se w świat i jak waz zaboli kolano, albo zaswędzi lewe ucho to zbudujcie miasto, imperium albo wiochę na moją chwałę i cześć. Co prawda jak najbardziej by to zadziałało bo przecież wszyscy lubimy dostawać rzeczy za darmo i bez wysiłku. Notch jednak używał swojej boskiej mózgownicy i przewidział, iż rozdanie surowców przyniesie tylko zgubę, bo w najlepszym wypadku wybrańcy zbudują jakiegoś diaxowo-złoto-szmaragdowego cielca i tyjąc z dobrobytu poumierają na cukrzycę i inne takie takie metr od spawna . . . 
Dał więc każdemu kilof zrobiony z drewna z sandałów pewnego proroka, metalu przekutego z pierścieni Atlantów i włosów garbatego jednorożca, który był po prostu błędem krytycznym w jakimś równaniu opisującym szmer wody na mapie bez dźwięku. Do dzisiaj razem z Profesorem Portallinim zastanawiamy się po kiego kwadrata te kłaki w kilofach ale co my tam się zamy . . . Wracając do dzielnych wojowników. . . Miecze i zbroje pochowali w /ec i dzierżąc kilof jak pewien Bolek długopis szli za Notchem. Notch stworzył na ich oczach ogromny sześcian złożony z czystych surowców i rzekł:
-No, kopać kopać potrzeba wiele torfu do ogrzania jajeczek,  znaczy eee no wydobywać bo za godzinkę mam spotkanie z innymi Bogami a muszę was jeszcze tepnąć na końce map. I tak oto powstała tradycja, która stała się ciałem, potem obrosła tłuszczem i na trwałe przykleiła się do mieszkańców Mineworldowa . . . 

I tak oto snuł opowieść 99 letni Redaktor-dziadyga, a coraz więcej ludzi zaczęło schodzić się do gospody. Plotka głosiła, że zgarbiony staruch jest kimś więcej niż tylko kolejnym bzdurokletom i dyrdymałogadułą. Jednak tylko jedna osoba na sali delikatnie domyślała się kim jest i dlaczego Redaktor przybył właśnie do tej zapomnianej przez kryzys zielonej wyspy. Ale to już zupełnie inna historia . . . 

Zasady:

- Na evencie nie ma PvP.
- Na evencie nie można zginąć.
- Na event można przynieść dowolne przedmioty, narzędzia itd.
- Po otwarciu bramy, gracze otrzymają 10-15min. na wykopanie możliwie jak największej ilości surowców.

Nagrody:
- Każdy uczestnik otrzyma to co wykopał Uśmiech

Start jak zwykle w piątek o 20!

Czytaj dalej..

Siema :D
Napisane przez: siner3223 - 07-02-2017, 23:07 PM - Odpowiedzi (4)

Siema, mam na imię Sebastian i mam 15 lat.

Mam nadzieję ze będę się z wami dobrze bawił Duży Uśmiech.

Czytaj dalej..

Ostatnia Literka
Napisane przez: Adam17052013 - 07-02-2017, 20:14 PM - Odpowiedzi (307)

Piszemy wyraz Po Angielsku zaczynający się na ostatnią literę wspomnianego powyżej wyrazu po angielsku 

Zaczynam!!  Umbrella

Czytaj dalej..

Dwie Propozycje
Napisane przez: Adam17052013 - 07-02-2017, 20:06 PM - Odpowiedzi (3)

UHC to tryb rozgrywki który umożliwia walkę graczy ze zdobytych wcześniej materiałów. Rzadkością jest znalezienie takiego trybu na wersjach 1.10/1.11/1.11.2 , Rozgrywka polega na respawnie danych graczy na losowym miejscu na mapie.Gracze otrzymują nie edytowaną
OTWARTĄ mapę MC. Przez pierwsze kilka chwil otrzymują ochronę , czyli żaden inny gracz nie może ich zabić przez pewien czas. Po uzbieraniu surowców , scraftowaniu podstawowego oręża gracze otrzymują kompas który wskaże im przeciwników

...

2 Propozycja

Survival zombie.. coś w stylu gry H1Z1 , 7 Days To Die , lub np. Fallout

Rozgrywka polegała by na lootowaniu i walce z hordami zombie. /Możliwość zakładania swojej bazy lub możliwość kupna Itemow u np. Villagera Uśmiech

Czytaj dalej..

Wywiad z Ladykotka
Napisane przez: MiroTcz - 07-02-2017, 15:20 PM - Odpowiedzi (3)

Witajcie! Prezentujemy pierwszy z wywiadów, tym samym rozpoczynamy nowy rodzaj stałych "eventów". 
Jak już informowaliśmy, wywiady publikowane będą we wtorki.

Pierwszą osobą, z którą przeprowadziliśmy wywiad jest Ladykotka, opiekunka wywiadów! Zapraszamy do czytania i komentowania!

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

Ladykotka: Witam, nazywam się Kasia, mam 27 lat i jestem Czat Moderatorem na naszym serwerze Uśmiech.

2) Co robisz w wolnych chwilach?

Ladykotka: Latem jeżdżę na rowerze, chodzę na basen lub jezioro. Najczęściej w wolnych chwilach gram w Minecrafta, czytam książki i spotykam się z przyjaciółmi. W miarę możliwości podróżuje. 

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

Ladykotka: Jak już wcześniej wspomniałam uwielbiam podróżować, póki co podróżuje po naszym pięknym kraju ale mam nadzieję że kiedyś wyjadę gdzieś dalej. 

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

Ladykotka: Boję się samotności.

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

Ladykotka: Dokładnie nie pamiętam, wiem że na studiach, jakieś 6-7 lat temu z przerwami. 

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

Ladykotka: Znajomy z innego serwera pokazał mi ten serwer i na nim zapuściłam korzenie jak widać Oczko Niestety mój kontakt z tym znajomym urwał się Smutek

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

Ladykotka: Zainteresowanie ze strony administracji, to iż administracja przejmuje się problemami graczy, pomaga je rozwiązać i angażuje się w serwer. 

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

Ladykotka: Mury obronne wokół spawnu, sala administracji i balon Uśmiech

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

Ladykotka: Popadłam w lekką fazę i chciałabym być zawsze najbogatszym graczem na serwerze i właśnie wokół zarabiania pieniążków serwerowych kręci się moja gra Oczko 

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

Ladykotka: Nie lubię pvp i dla mnie mógłby nie istnieć w grze Oczko.

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

Ladykotka: Nie wiem czy jest taka osoba, staram się być obiektywna wobec graczy jako Mod ale w sumie podpada mi każda osoba która działa na niekorzyść serwera. 

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

Ladykotka: Najczęściej przebywam na serwerze z "Animekowa" (moja przyjaciółka z reala) Najbardziej lubię? Hmm każdego lubię raczej tak samo ale jeśli już ma być tak naj najbardziej to: Animekowa, MiroTcz, _Diamentowa_ (nigdy mnie te osoby nie zawiodły).

13) Jak powstał twój nick?

Ladykotka: Mój nick został wymyślony wiele lat temu przez mojego znajomego z innej gry. W liceum grałam w strzelankę o nazwie "War Rock" i gdy znajomy zaproponował mi tam grę zgodziłam się i poprosiłam go żeby założył mi tam konto. Kumpel wiedział , że uwielbiam koty więc chyba stąd wymyślił mi nick, od tego czasu w większości gier jakie grałam używam tego nicku bo przylgnął już do mnie na stałe Oczko 

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

Ladykotka: Chciałabym żeby serwer rozrastał się jak to tylko możliwe i żeby w przyszłości istniała możliwość kilku trybów do wyboru na serwerze, skyblok, waterblok, creative, survi i wiele innych. 

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

Ladykotka: Sklep na działce przy spawnie ale czy ja wiem czy jest się czym chwalić? Język

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś/aś w Minecrafta?

Ladykotka: Mój pierwszy raz na MC to była gra na survivalu na poziomie normal, wiedziałam od znajomego że jak zapadnie noc może być gorąco, więc jak tylko znalazłam miejsce na osiedlenie się, wykopałam łapką dziurę w ziemi i spędziłam w niej noc w totalnych ciemnościach Język

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

Ladykotka: Moje pierwsze spotkanie z endermanem uważam za niemiłe przeżycie, ponieważ zatłukł mnie bez wachania (skąd mogłam wiedzieć że temu czarnemu "coś" nie można patrzeć w oczy) Język 

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

Ladykotka: Pozdrawiam wszystkich graczy serwera MineWorld oraz oczywiście administracje serwera ^^ 

19) Może teraz parę słów od siebie?

Ladykotka: Nie Duży Uśmiech

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

Ladykotka: Również dziękuję i fajnie, że mogłam wziąć w czymś takim udział Uśmiech

Czytaj dalej..

Nadchodzące wywiady
Napisane przez: MiroTcz - 05-02-2017, 19:19 PM - Brak odpowiedzi

Wywiad nr 1 - 07.02.2017r. - Ladykotka
Wywiad nr 2 - 14.02.2017r. - Animekowa

Czytaj dalej..

Wywiady - informacje
Napisane przez: MiroTcz - 05-02-2017, 19:15 PM - Brak odpowiedzi

1. Wywiady będą odbywały się z graczami serwera MineWorld, którzy są w grze od co najmniej 2-tygodni. 
    Wywiadu może udzielić dowolna osoba niezależnie od rangi.
2. Wywiad odbywa się za zgodą gracza.
3. Osobą organizującą wywiady jest Najcik.
4. Wywiady będą publikowane we wtorki.
5. Udzielenie wywiadu odbywa się przez wejście na stronę:
mineworld.pl/wywiady i otwarcie karty "Udziel wywiadu". 
6. Aby wywiad został uznany należy wypełnić wszystkie wymagane pola: - nick oraz odpowiedzi na wszystkie 20 pytań. Zakończenie wywiadu odbywa się przez     kliknięcie "Wyślij" w formularzu.
    Nie można udzielić wywiadu jeśli nie zostało się do niego wcześniej zaproszonym. Takie wywiady nie będą brane pod uwagę.
7. Po wysłaniu wywiadu trafia on do poczekalni, gdzie zostanie zweryfikowany.
8. Osoba, która udzieliła wywiadu może otrzymać informację na temat przybliżonej daty weryfikacji/publikacji wywiadu.

Czytaj dalej..

drag612
Napisane przez: polamparta - 05-02-2017, 17:29 PM - Odpowiedzi (2)

1. Nick oskarżającego: polamparta 
2. Nick oskarżonego: drag612
3. Opis sytuacji: Już prawie miało wywalić, gdy drag napisał że ma X-ray Płacz ze śmiechu
4. Data zdarzenia: 17:27
5. Dowody w postaci screenów lub filmu:[Obrazek: 3aacb9c9c2c6590fea20d8e145354c6b_orig.jpg]

Czytaj dalej..

Czyszczenie działek - #16 - LISTA
Napisane przez: MiroTcz - 05-02-2017, 13:19 PM - Odpowiedzi (1)

...

Czytaj dalej..

Usunięte Działki - #15
Napisane przez: MiroTcz - 05-02-2017, 13:18 PM - Brak odpowiedzi

xXmaja89Xx - usunięto 4 działki
matixxx - usunięta 1 działka
Pati - usunięte 2 działki
Pawelek1212 - usunięte 26 działek
GamesterPL - usunięte 4 działki

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 145 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 143 Gość(i)
Google, Bing
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 10 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Admin] Lelouch, [Admin] MiroTcz, [Zbanowany] MistrzFlesha, [Użytkownik] Natalia2588, [Admin] N_Thinker, [Użytkownik] Paanic, [Użytkownik] Quanarin, [Użytkownik] SARSUnicorn, [Użytkownik] Yuko, [Admin] _Tamai

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
perm
Ostatni post: [Użytkownik] Paanic
Wczoraj, 19:47 PM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
Ostatni post: [Admin] MiroTcz
Wczoraj, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Użytkownik] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Użytkownik] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
MINEWORLD NA LISTACH SERW...
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin] _Tamai
26-12-2023, 20:41 PM
Odwołanie od bana
21-12-2023, 07:25 AM
REAKTYWACJA MINEWORLD
02-12-2023, 20:32 PM
Wymyśl tytuł ksiązki
Ostatni post: [Użytkownik] 999Przemek
30-07-2023, 18:52 PM
Restrukturyzacja MW, skró...
09-06-2021, 08:15 AM

Statystyki

2,819 Użytkowników,   2,703 Wątków,   19,821 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Vixm08

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Użytkownik] Paanic8
[Użytkownik] Natalia25884
[Admin] MiroTcz2
[Użytkownik] Yuko2
[Użytkownik] Damonte1
[Użytkownik] Paanic8
[Użytkownik] Natalia25884
[Admin] MiroTcz2