Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

[Info] Przeklęta Góra
Napisane przez: Madelaine - 31-10-2017, 18:29 PM - Brak odpowiedzi

Zapraszamy do zapoznania się z informacjami na temat kolejnej części eventu halloweenowego, jaką jest pojawienie się
Diabeł  PRZEKLĘTEGO UPIORA  Diabeł
 na przejmującej grozą PRZEKLĘTEJ GÓRZE.

Tego przerażającego Bossa będziecie mogli znaleźć na /WARP GORA do poniedziałku (06.11) włacznie. 

Oto z czym przyjdzie się Wam zmierzyć :

Przeklęty Upiór (Główny boss eventu)
Występowanie: Przeklęta Góra (/warp gora)
Drop: 
- 10x Halloweenowa Dynia
- 1-5x Dyniowy Odłamek
- Losowe uzbrojenie: Przeklęty Miecz, Przeklęty Hełm, Przeklęty Napierśnik, Przeklęte Nogawice, Przeklęte Buty
Boss powraca co 10 minut.

Dodatkowo, zbierając eventowe przedmioty możecie wymienić je na unikatowe uzbrojenie:

[Obrazek: 23032842_1975834229356182_21322479871921...e=5A6A97F0]

1. Dyniowy Topór
Ostrość 6
Pogromca Nieumarłych 6
Zmora Stawonogów 6

Składniki: 25x Dyniowy Odłamek, 1x Magiczny Dyniowy Lampion

[Obrazek: 23130885_1975834226022849_22944742546199...e=5A77B507]

2. Dyniowy Hełm
Ochrona 10
Ochrona przed pociskami 10
Ochrona przed ogniem 10
Ochrona przed wybuchem 10

[Obrazek: 22886203_1975834232689515_32049155986717...e=5AAAB545]

3. Dyniowy Kilof
Wydajność 10
Niezniszczalność 10
Jedwabny Dotyk

Diabeł  Składniki dla wybranego przedmiotu należy przekazać Adminowi lub innej uprawnionej osobie z administracji. Diabeł

Czytaj dalej..

Kradzież na wyspie
Napisane przez: Minayster - 31-10-2017, 18:09 PM - Odpowiedzi (4)

1. Nick oskarżającego: Minayster
2. Nick oskarżonego: fryzjer, Radek123
3. Opis sytuacji: Gdy wszedłem na wyspę, była ona okradziona ze wszystkich itemów
4. Data zdarzenia: 31-10-2017
5. Dowody w postaci screenów lub filmu:

Załączone pliki
.png   2017-10-31_18.12.49.png (Rozmiar: 449.53 KB / Pobrań: 20)
Czytaj dalej..

Smutek chialbym dostac unbana
Napisane przez: Marco280606@gmai.com - 31-10-2017, 18:01 PM - Odpowiedzi (3)

1. Nick w grze:Maliko2990
2. Data ukarania:nie pamietam
3. Nick osoby karającej:Chyba MiroTcz
4. Powód bana:Wyzywanie
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban:Czesc chciałbym dostać ub ponieważ bardzo martwię się o swoje itemy i o pieniądze i chce z wami spedzic czas halowen ponieważ nie mogę isc wiem ze was to nie obchodzi i już probuje panować nad nerwami wiec nie musze dostać dzisiaj ubana albo wogule nie musze dostać ale proszę bardzo was :{{{{{{{

Czytaj dalej..

Wywiad z N_Thinker
Napisane przez: Ladykotka - 31-10-2017, 16:00 PM - Odpowiedzi (6)

O tak Kochani dzisiaj wtorek a ja mam dla Was wywiad z naszym drugim adminem więc nie zanudzam tylko zapraszam do czytania Oczko

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

N_Thinker: Dzień dobry
Nazywam się Amadeusz, a dla was Thinku, Płacz ze śmiechu 

2) Co robisz w wolnych chwilach?

N_Thinker: w tych chwilach bardziej wolnych i dłuższych lubię oglądać filmy, grać na komputerze, spędzać czas z siostrą i oczywiście robić różne rzeczy na MineWorld i dla MineWorld, a także lubię sobie myśleć, marzyć i tworzyć różne pomysły. Może kiedyś uda mi się ogarnąć na tyle, że jakiś zrealizuję... kto wie... A w tych wolnych chwilach, które są bardziej zajęte, np. powrót pieszo do szkoły ok. 6km albo czekanie w kolejce do lekarza, lub podczas wykonywania innych tego typu czynności i zadań lubię robić to ostatnie wymienione z tych wyżej (i stąd wziąłem mój nick Uśmiech ) a także wpatrywać się w rzeczywistość która mnie otacza i w jej najgłębsze detale i różne szczegóły, na które przeciętny człowiek nie zwróciłby uwagi. 

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

N_Thinker: Moje hobby... Nie mam jednego, ani kilku konkretnych hobby. To co lubię robić w wolnych chwilach napisałem wyżej. Poza tym od czasu do czasu lubię sobie coś stworzyć, choć ostatnio rzadziej mi się to zdarza. Zazwyczaj są to instalacje zrobione z tego co mnie akurat zainspiruje wpadając mi w ręce, np klamerki do ubrań, flipsy i wykałaczki, lub spinacze biurowe i parę innych gratów takich jak: przepalona żarówka, jakiś brekok, sprężyna, nadtopiona w kominku płyta cd, jakieś kable; Czasem też zdarzy mi się coś naprawić przy użyciu tego co mam pod ręką, np ostatnio naprawiłem stary kalkulator kieszonkowy (bardzo stary, tak stary, że dał się naprawić, a nie jak te współczesne plastiki...) za pomocą śrubokrętu i połowy patyczka po lodach. Lubię też gry, w których mogę sobie coś stworzyć, np. Minecraft Uśmiech

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

N_Thinker: Jak na razie nie mam żadnych fobii ani czegoś, czego bałbym się znacznie bardziej niż inni. No w sumie to gdy jadę autobusem gdy jest więcej osób, to czasem przechodzi mi przez głowę myśl, że któryś z nich może być kieszonkowcem... 

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

N_Thinker: Nie pamiętam daty, ale pamiętam, że zobaczyłem minecraft u kolegi, kiedy najnowszą wersją była 1.2 beta, i wtedy na peaceful szukał góry, na której by się osiedlił, a potem ręką równał na niej teren Płacz ze śmiechu, nawet raz czy dwa kamienia ręką potraktował. Potem chciałem znaleźć tą grę, ale znalazłem tylko clasic i zwiedziłem parę serwerów tej wersji, co było dostępne kiedyś przez stronę minecraft.net. Później kolega pomógł mi pobrać „normalny” minecraft, a była wtedy najnowszą wersją 1.4 beta. 

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

N_Thinker: Heh... Zaczęła się jeszcze zanim zaczął się serwer Płacz ze śmiechu. Po tym, gdy SnowHome upadł, razem z kolegą z klasy i dwiema innymi osobami z tamtego serwera postanowiliśmy stworzyć nowy serwer, na który będziemy mogli dalej razem spędzać czas. Tym kolegą z klasy był MiroTcz, a dwiema innymi osobami Inquisitor4k i _Maci13_. 

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

N_Thinker: Pytania typu „Co ci się najbardzej podoba?” często są dla mnie dosyć ciężkie, w tym wypadku także... Gdybym miał go porównywać z innymi serwerami, to chyba to, że jestem na nim adminem i mogę ten serwer współtworzyć razem z resztą administracji (i mogę na legalu grać na /gm 1 na survival Duży Uśmiech ; kiedyś zupełnie nie lubiłem i omijałem survival, ale o tym później Oczko

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

N_Thinker: I znowu to trudne pytanie... Nie mam żadnych szczególnie ulubionych miejsc... No może moja siedziba o której mało kto wie, i parę innych pięknych miejsc... 

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

N_Thinker: Różne rzeczy, czasem coś tworzę, czasem patrzę z ukrycia na graczy, czasem pomagam graczom w potrzebie, a czasem się z graczami pobawię Oczko 

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

N_Thinker: Co mnie denerwuje... Kiedyś denerwował mnie sposób w jaki trzeba było wgrywać mody, więc dużo się w tym nie bawiłem, więc można powiedzieć, że denerwował mnie brak wsparcia przez twórców gry dla modów. A teraz to z forge mody można bardzo łatwo instalować, a z Technic launcher można bezproblemowo pobierać gotowe paczki.  

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

N_Thinker: Podpadają mi osoby, które bez pytania ani informowania mnie wciskają mi się do budowli bądź innych rzeczy, którymi się w danym czasie zajmuję. 

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

N_Thinker: Najczęściej przebywam z osobami z administracji i paroma innymi osobami, z którymi znam się bliżej. 

13) Jak powstał twój nick?

N_Thinker: Stwierdziłem, że mój poprzedni nick, player_32768, mi się nie podoba, i postanowiłem stworzyć sobie nowy. Myślałem, kombinowałem, aż w końcu wpadłem na taki pomysł: Neon_Thinker, zapytałem siostry co o tym sądzi, a ona powiedziała, że neonowy myśliciel dla niej brzmi śmiesznie, więc postanowiłem, że moim nickiem będzie N_Thinker. Pełną historię możecie znaleźć w wątku na forum w rozmowach ogólnych, czyli tutaj: http://forum.mineworld.pl/showthread.php?tid=76 

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

N_Thinker: Moim obecnym planem-marzeniem jest aby na 4-fun została dodana minigra typu FPS (first person shoter), i mam zamiar się do tego przyczynić. 

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

N_Thinker: Z moich większych budowli, to mogę się pochwalić udanym ulepszeniem spawnu w endzie, który zrobił Maci. Także jestem autorem lobby. Świetnie mi także wyszła moja siedziba, ale mało kto wie, gdzie się znajduje Oczko 

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

N_Thinker: I tutaj dokończę historię z pytania nr.5. Gdy zacząłem grę (na trybie peacefull) wszedłem na drzewa w lesie i zaczynając od czubka najwyższego drzewa równałem bloki na płasko ręką dla zabawy. Ale i tak daleko nie doszedłem. Później grałem z too many items, kiedy kolega pomógł ściągnąć. 

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

N_Thinker: Nie przypominam sobie żadnych takich w tej chwili... A w sumie przypomniała mi się taka jedna sytuacja z mcpe, gdze jeden świat połączył mi się z drugim, i uratowałem się backupem. 

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

N_Thinker: Pozdrawiam moją siostrę, Elektri_M, i jej "menszów" (tych żyjących po drugiej stronie ziemi, jak i tych nie żyjących na prawdę), mojego najlepszego kolegę z klasy, MiroTcz, i inne osoby z administracji, z którymi znam się bliżej: Animekowa, Ladykotka, Slou, LeśnyElf, _Maci13_; a także paru graczy, których znam bliżej, takich jak: Neaxes, toptis. 

19) Może teraz parę słów od siebie?

N_Thinker: Pamiętajcie! jak wam się cokolwiek w komputerze (bądź na serwerze) rozsypie, to nie ważne jak bardzo, jeśli macie backup, to jesteście uratowani! 

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

N_Thinker: Proszę bardzo, dziękuję...

Czytaj dalej..

Nowy KidMod
Napisane przez: MiroTcz - 31-10-2017, 13:16 PM - Brak odpowiedzi

Informujemy, że do administracji dołączyła PinkCoockie321. Zajęła stanowisko KidModa (okres próbny). Decyzja została podjęta wspólnie z członkami administracji na wyższym szczeblu.

Czytaj dalej..

Prosze o unbana.
Napisane przez: Art1337 - 31-10-2017, 09:49 AM - Odpowiedzi (4)

1. Art1337.
2. 30.10.2017
3.Nie znam nicku osoby, która dała mi bana.
4. Multikonto i afk.
5. Uważam, że powinienem dostać unbana ponieważ nie wiedziałem, że nie można afczyć i robić multikont.
Uważałem też, że skoro jest 270 slotów na serwerze a ludzi obecnych około 50 to multikonto nie powinno przeszkadzać.

Czytaj dalej..

HALLOWEEN 30.10 – 06.11
Napisane przez: Madelaine - 30-10-2017, 18:50 PM - Brak odpowiedzi

Witajcie kochani, 

nadszedł w końcu ten straaaaaaszny czas na Naszym serwerze - TYDZIEŃ HALLOWEEN.
Czekają Was dni pełne niesamowitych potworów, rozrywek i niepowatarzalnych okazji na zdobycie ciekawych nagród.
Nie przedłużając oto co na Was czeka na poszczególnych serwerach. 

### Halloween na serwerze Survival ###

[Obrazek: 22904575_1975433399396265_66447310170623...e=5AAF2B4B]

1. Na spawn przybyły Dyniowe Postrachy – gracze znajdą je na /warp farma. Wypada z nich po jednej Halloweenowej Dyni.
2. Na całym świecie respią się Dyniowi Wojownicy oraz Strzelcy. Dropi z nich więcej Halloweenowych Dyń, a oprócz nich można dostać „Dyniowy Odłamek”.

[Obrazek: 23000044_1975433356062936_44213248181448...e=5A69CEEB]

3. Dodano Globalnego Bossa „Przeklęty Upiór„. Spawnuje się on na szczycie „Przeklętej Góry” dostępnej pod /WARP GORA . 
Z bossa wypadają unikatowe „Przeklęte” przedmioty (w sumie 5). Aby dostać się na szczyt góry należy przejść przez tunele w których respią się potwory. 
Ta część eventu wystartuje 31.10 wieczorem.
4.  UWAGA! Przygotowano serię zadań dla graczy. Nagrody z nich umożliwiają otrzymanie unikatowych nagród.
Link do zadań oraz nagród: >> ZADANIA <<

### Halloween na serwerze Creative ###

1. Zwiększono ilość zarobionych pieniędzy z zbudowania o 100%. Bonus obowiązuje przez cały czas trwania eventu.
2. Zniżka 30% na pakiet WorldEdit.
3. Konkurs budowlany:

DZIAŁKA O TEMATYCE HALLOWEEN

Wymagania:
– Działka 100×100
– Minimum 50% powierzchni działki wykorzystane (przykładowo 71×71 = 5041 (50,41% powierzchni) )
– Działka musi nawiązywać do halloween
– Jedna działka = jeden uczestnik

Nagroda dla zwycięzcy: 250 000 MineCoins

### Halloween na serwerze SkyBlock ###

– (Drop Stone) Prawdopodobieństwo wydobycia wszystkich rud zostało zwiększone o 30%. Bonus obowiązuje do końca eventu.
– Dodano 2 nowe schematy startowe wysp: Halloween, Wyrwany Lewitujący Baobab. Schematy będą dostępne na zawsze.
– Wszystkie spawnujące się Zombie oraz Szkielety mają dynie na głowach

EVENT TRWA OD 30.10 DO 06.11 WŁĄCZNIE – Bawcie się i korzystajcie z tego przerażającego tygodnia Uśmiech

[Obrazek: 22904610_1975433419396263_72565341520114...e=5A720E2D]

Czytaj dalej..

HALLOWEEN - ZADANIA NA SERWERZE SURVIVAL
Napisane przez: Madelaine - 30-10-2017, 18:41 PM - Brak odpowiedzi

Zadanie 1
Uzbieraj 1000x Halloweenowych Dyń
Nagroda: 25 000 MineCoins, 1x Magiczny Dyniowy Lampion
Szczegóły: Dynie są zabierane na czas eventu, po jego zakończeniu właściciel otrzymuje je z powrotem.
Jak zdobyć: Zabijając dowolne z halloweenowych potworów - każdy z nich dropie te dynie.

Zadanie 2
Zdobądź 2500 dyń (zwykłych)
Szczegóły: Dynie są zabierane na czas eventu, po jego zakończeniu właściciel otrzymuje je z powrotem.
Jak zdobyć: Wyhodować lub kupić w sklepie.

Zadanie 3
Wyhoduj 50 Dyniowych Baranów
Szczegóły: Wyhodowane moby są zabierane na czas eventu, po jego zakończeniu właściciel otrzymuje je z powrotem.
Jak zdobyć: Dyniowy Baran posiada 2,5% szans na pojawienie się w wyniku rozmnażania zwykłych owiec.

Wszystkie nagrody są przyznawane ręcznie przez admina lub innego uprawnionego członka administracji dlatego BARDZO WAŻNE JEST ZGŁOSZENIE SIĘ DO ADMINISTRACJI PO WYKONANIU ZADANIA! Uśmiech

Czytaj dalej..

Pola nas dręczy zabija i nas wkurza!
Napisane przez: AvisekECZ - 30-10-2017, 15:18 PM - Odpowiedzi (5)

Kiedy ja z MadMatixPL i Xidroxem mieliśmy robić zamek clanu Wtedy Kuki tepneła pole... Nie chce nam oddać itów i sie wkurzyłem wyzywałem ją dostałem Przepraszam ,,Kurwa`` mute bez sensu bo ona nas męczyła! Ona ma dostać bana i mnie to nie obchodzi PS:Nie moge ss wysłać bo zajmuje więcej niż 500kb więc moge wysłać na discordzie...  Wściekły

Czytaj dalej..

Pa
Napisane przez: Adam17052013 - 29-10-2017, 17:40 PM - Odpowiedzi (12)

Pa....
   Niestety muszę kończyć z mc , zdrowie mojej rodziny dzisiaj się pogorszyło , i ostatnio bardzo mało czasu spędzam z rodzinom.Pa życzę powodzenia graczom jak i Administracji w dalszym prowadzeniu serwera.Dziękuję wam za czas który z wami spędziłem Oczko.

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 83 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 81 Gość(i)
Google, Bing
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 0 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum:

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM

Statystyki

2,826 Użytkowników,   2,707 Wątków,   19,836 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Siomik

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Gracz] Bonescrasher3
[Gracz] Yuko2
[Admin II] Lelouch2
[Gracz] Natalia25881
[Wódz] MiroTcz1
[Gracz] rank1npc1
[Gracz] benchyzzz1
[Gracz] rank1npc10