Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

LOSOWANIE NR 33 - 29.05.2018
Napisane przez: Animekowa - 24-05-2018, 15:50 PM - Odpowiedzi (1)

Losowanie odbędzie się we wtorek 29.05.2018 o godz. 20:00.

Kupony zbierane są do godziny 19:59

Zasady i nagrody: http://forum.mineworld.pl/showthread.php?tid=1188

Czytaj dalej..

LOSOWANIE NR 32 - 22.05.2018
Napisane przez: Animekowa - 22-05-2018, 21:36 PM - Brak odpowiedzi

+---------------------------------------+
+                                       +
+ MineLotto v1.0 by MiroTcz             +

Losowanie odbyło się: 22-05-2018
Wylosowane liczby: 1 7 14 19 38 43 

ognistykocur | Trafienia: 2
B3zlit0sny | Trafienia: 2
Szyt | Trafienia: 2
KONRADEX | Trafienia: 2
LuMiZe | Trafienia: 1
kmik | Trafienia: 1
Zalka | Trafienia: 1
_MinkaMufinka_ | Trafienia: 1
kubek1235 | Trafienia: 1
martyna222 | Trafienia: 1

Czytaj dalej..

Wywiad z Irronizator
Napisane przez: Ladykotka - 22-05-2018, 19:02 PM - Brak odpowiedzi

Witajcie Kochani, jak nastało na wtorek mam dla Was kolejny wywiadzik, udzielił go gracz o nicku Irronizator. Zapraszam do czytania Uśmiech

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

Irronizator: Cześć jestem Irronizator i bardzo mi się podoba serwer Oczko, pozdrawiam administracje 

2) Co robisz w wolnych chwilach?

Irronizator: Buduje, bawię się i czasami lubię coś wymyślić. 

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

Irronizator: Budowanie i bawienie się w prawdziwe życie.

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

Irronizator: Boje się jak mam dostać bana lub mute Płacz ze śmiechu 

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

Irronizator: yyy już od wersji indev 

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

Irronizator: Najpierw nie wiedziałem jak się zalogować mam premke i na necie zobaczyłem wiec poszedłem na creative i bardzo mi się spodobało że można spawnowac zwierzęta 

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

Irronizator: Że svipy mogą korzystać z WE >> worldedit 

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

Irronizator: Kolejka na 4fun i spawn survival.

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

Irronizator: Buduje i się bawię  

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

Irronizator: Denerwuje mnie jak ktoś mnie przezywa na /msg i jak chce ze mną pvp.

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

Irronizator: Nikt z administracji. PS. mało ich widzę :/ 

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

Irronizator: Przebywam z graczem szymgrom. Bardzo go lubię, pomaga mi, rozmawia itp. Uśmiech 

13) Jak powstał twój nick?

Irronizator: Wymyśliłem tak po prostu. 

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

Irronizator: Na creative dodać /disguise tylko svipy, oto chodzi ze zamieniasz się w moba Oczko 

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

Irronizator: Wille z elektrycznym płotem, survival i kaktusy. 

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

Irronizator: Nie wiedziałem co robić nie  wiedziałem nawet ŻE DA SIĘ WYCIĄĆ DRZEWO!!!  

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

Irronizator: Spotkalem na moim ulubionym seedzie opuszczona kopalnie i nie znalazłem drogi ale miałem 5 diaxów. 

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

Irronizator: Pozdrawiam administracje Płacz ze śmiechu 

19) Może teraz parę słów od siebie?

Irronizator: W sumie.. to nie mam. 

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

Irronizator: Okej. Ja tez dziękuje, serdecznie pozdrawiam.

Czytaj dalej..

WSTĘPNA DECYZJA O ZAMKNIĘCIU MINEVILLE
Napisane przez: Redeq - 21-05-2018, 15:21 PM - Odpowiedzi (3)

Moim zdaniem nie opłaca się posiadać miasta, w którym nikt nie gra.
Dziś pomyślałem ,,Po co mieć miasto jak nikt w nim nie gra?, więc propozycja o zamknięciu może być zrealizowana, najlepiej zagłosować w ankiecie. Jeśli głosów ,,Usuń" będzie ponad 50% miasto zostanie rozwiązane, jak będzie 50% ,,Zostaw" miasto nie zostanie wyczyszczone.
   Proszę o oddanie głosu.

Red

Czytaj dalej..

KONKURS CREATIVE - ZAPROJEKTUJ DROGĘ NA III EDYCJĘ
Napisane przez: MiroTcz - 21-05-2018, 10:49 AM - Odpowiedzi (1)

[Obrazek: cvspawn.png]

III edycja jest już coraz bliżej, a wraz z nią nadchodzą zmiany i nowości. Oprócz tych największych, zapowiadanych na forum możemy być również pewni zmian, które zajdą w wielu mniejszych elementach naszych serwerów.

Jedną z tych zmian będzie nowa droga na serwerze Creative. Chcielibyśmy żeby gracze mieli udział również w przygotowaniach nowej edycji serwera Creative, dlatego ogłaszamy konkurs.

Wymagania dot. projektu:

- Szerokość drogi (wraz z krawędziami): 13

Dodatkowe informacje:

- Droga nie musi być "płaska" jak ma to miejsce obecnie.  Przykład działającej drogi: LINK
- Droga powinna być możliwie neutralna względem działek.
- Droga powinna zawierać dwa typy krawędzi - jeden dla wolnej działki, drugi dla zajętej działki.
- Droga powinna posiadać oświetlenie, by zapewnić odpowiednią widoczność w nocy.
- Każdy gracz może zgłosić dowolną ilość dróg. 

Wskazówki:

- Wysokość od której można edytować drogę oraz jej krawędzie jest równa wysokości "czystej" działki.
  Przykład: Blok trawy na działce creative znajduje się na wysokości 64. Poniżej tego poziomu nie będą generować się własne elementy drogi, ale powyżej już tak.
-  W przypadku zmiany stanu działki (zajęta/wolna) nie ulegają zmianie bloki znajdujące się nad krawędzią drogi.
-  Wystarczy, że projekt będzie ukazywał tylko drogę obiegającą jeden bok działki oraz pełne skrzyżowanie dróg.

Nagrody:

Autor zwycięskiej drogi zdobędzie rangę VIP na całą III edycję MineWorld. 
Będzie mógł ją przyjąć osobiście lub wskazać inną osobę, która ma ją otrzymać.

Zgłoszenia należy kierować do mnie poprzez prywatną wiadomość na forum lub Discord do 17 czerwca włącznie.
W razie dodatkowych pytań należy pisać również do mnie.

Zawartość wątku może ulegać zmianom.

Czytaj dalej..

Unban
Napisane przez: McQ20 - 20-05-2018, 21:17 PM - Odpowiedzi (3)

1. McQ20
2. 20.05.2018, 19:11
3. MiroTcz
4. X-Ray
5. Witam. Nie będę pisał dlaczego powinienem dostać UNBAN'a, ale powiem tyle
    że przepraszam za to ohydne oszustwo, chciwość mną zawładnęła do wzbogacenia się [Obrazek: smile.gif]
    Jest to moje pierwsze wykroczenie w życiu minecraftowym i szybko ukarane sprawiedliwie.
    Polubiłem Wasz serwer pomimo dużej absencji na nim jeżeli istnieje możliwość pozwolenia mi
    kontynuowania zabawy na Waszym serwerze był bym bardzo wdzięczny, oczywiście w 100%
    uczciwie, pozbyłem się tego szatańskiego pomiotu z mojego komputera.

Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego podania.
    Ze wstydem i skruchą pozdrawiam McQ20.

Czytaj dalej..

USUNIĘTE DZIAŁKI - #40
Napisane przez: MiroTcz - 20-05-2018, 19:16 PM - Brak odpowiedzi

+ FieldCleaner v1.0 by MiroTcz          +

Czyszczenie działek odbyło się 05-20-2018_20-15

_Monster21 - usunięto 9 działek
MrZaziBright - usunięto 131 działek
DJFeelMc - usunięto 8 działek
WonderWoman94 - usunięto 2 działek
QEZ_Jestem - usunięto 1 działek
GienioKs - usunięto 11 działek
rambek_gamer - usunięto 1 działek
Pomidor38 - usunięto 4 działek
Damage - usunięto 1 działek
koksu200970 - usunięto 1 działek
TheGalaxyW0lf - usunięto 2 działek
Experi - usunięto 2 działek
_Krzysiol_ - usunięto 3 działek
Yourikowa - usunięto 1 działek
Adzik98 - usunięto 2 działek
Gabaa - usunięto 4 działek
TOMELONIO11 - usunięto 1 działek
Wojtrek - usunięto 5 działek
xetz123 - usunięto 1 działek
aaaaa - usunięto 1 działek
maciek9991 - usunięto 2 działek
EmoneK - usunięto 1 działek
FlameDragons - usunięto 2 działek
0xkiciax0 - usunięto 1 działek
lukasb27 - usunięto 8 działek
oLixCMG - usunięto 2 działek
Pureblood94 - usunięto 2 działek
DemopanZ - usunięto 1 działek
_Zuzanne_ - usunięto 1 działek
riolu22 - usunięto 4 działek
GGABRYSIAA - usunięto 4 działek
Hefrey - usunięto 1 działek
svip3 - usunięto 1 działek
___SNIPER___ - usunięto 6 działek
SandraZyniak - usunięto 1 działek
TheJockerek - usunięto 1 działek
Mateusz_X - usunięto 5 działek
SzymGrom - usunięto 1 działek
djmcgra - usunięto 20 działek
Kito - usunięto 2 działek
TreTreek - usunięto 50 działek
kosarz - usunięto 4 działek
Fosiak - usunięto 3 działek
Rishie - usunięto 1 działek
czabi22 - usunięto 33 działek
Pavelx - usunięto 23 działek
seba20084 - usunięto 1 działek
olexon - usunięto 1 działek
xmaster - usunięto 1 działek

Wynik: Usunięto 374 działek.

Czytaj dalej..

Smutek Mam problem proszę o pomoc
Napisane przez: MatiMek300 - 19-05-2018, 18:12 PM - Odpowiedzi (1)

Niemowa
Nie było mnie na serwerze 2 tygodnie dostałem od kolegi cynk że w moim domku są tabliczki a okolica jest rozwalona i zostałem okradziony. Po tym jak dostałem cynk wszedłem na serwer obejżałem okolice i była zniszczona były tabliczki ale itemy były w moich skrzynkach spowrotem. Na tabliczkach było napisane maju_o_ życzy ci zdrowia, a na drugiej baw się dobrze na komuni. Ja arka1234 nie znam co był dziwne że o tym wiedział i to chyba tyle.(PROBLEM)(SURWIVAL)

Czytaj dalej..

[Propozycja] Zmiany w dostępności działek
Napisane przez: Zinrrey - 19-05-2018, 12:38 PM - Odpowiedzi (2)

[Propozycja] Zmiany w dostępności działek

1. Typ wątku: [PROPOZYCJA]
2. Nazwa serwera: Survival
3. Opis:

Czas na moją kolejną propozycję zmiany na survivalu budzącą pewne kontrowersje i rzucająca kłody pod nogi. A więc, tak jak w temacie, proponuję dokonać zmian w dostępności działek.
W skrócie - działki np. od ilości 11 będą wiązały się z skromnym podatkiem pobieranym automatycznie raz na określony czas (np. co poniedziałek). Propozycja bez dwóch zdań będzie wymagała autorskiego pluginu. Korzystając z okazji będziemy mogli wypromować korzystanie z działek miast, choć i to też wymagało będzie drobnych poprawek. Rozwinę wątek do 3 punktów, aby przybliżyć wam jeszcze bardziej moją propozycję.

Jak jest?

• Stali bywalcy lub Svipy okupują permanentnie działki nieaktywnych graczy, swoje upodobane biomy, tereny, wioski npc. Często nic z nimi nie robiąc. Sprawny gracz jest w stanie postawić kilkaset działek w przeciągu trwania całej edycji. Nie jest w stanie zapamiętać gdzie ma je wszystkie doprowadzając do komicznych sytuacji i nieporozumień.(Autentyczna sytuacja - ktoś napisał mi na msg, że mam pomysłowo zbudowany dom z lawy, choć nadal nie wiem o jaką działkę chodziło temu graczowi.)
  • “Miasta graczy” nie cieszą się szczególnym zainteresowaniem. Działkę miasta można stworzyć bez konieczności zakładania specjalnego działu na forum poświęconemu właśnie temu miastu.
  • Działki są śmiesznie proste do zrobienia. Pomijając już w ogóle że można mieć jedną działkę zupełnie za darmo co godzinę.
  • Można zablokować swoimi działkami “rozrost” działki innego gracza. (Tak, wiem, że jest to niezgodne z regulaminem, ale nadal mogę uznać to za przykrą rzecz, która niestety się zdarza.)
  • Spam działkami doprowadza do sytuacji w której na końcu edycji brakuje ciekawych miejsc do osiedlania się przez nowych graczy.

Co można z tym zrobić?
  • Wymagany będzie autorski plugin, który przykładowo - od 11 działki w górę naliczał by pewną sumę, która zostałaby pobierana automatycznie w każdy poniedziałek. Po wyczerpaniu się funduszy na koncie działki nie-darmowe ulegały by dezaktywacji, narażając na ograbienie przez graczy z zewnątrz. Po zebraniu wystarczającej sumy, aby móc aktywować claimy trzeba będzie czekać do kolejnego poniedziałku. Można użyć prostego wzoru do przeliczania ilości pieniędzy do poboru np.
p = podatek
n = liczba działek
mc = Minecoins - do optymalnego ustalenia
Jeżeli n > 10, to
Wzór:
p = (n - 10) * mc
Przykład:
(25 - 10) * 100mc = 1500mc
(Albo pobawić się w bardziej skomplikowane wzory np. uwzględniające ilość kasy gracza i skalujące przy tym podatek)

• Działki miast graczy byłyby wyjątkiem od reguły, przez to, w całości darmowe. Dostęp do bloku działki miasta mogłoby uzyskać się jedynie za uprzednim założeniem działu na forum, poświęconemu temu miastu.
Claim mógłby zostać przyznawany co trzy osoby w mieście, np. 3os = 1działka, 6os = 2działki, 9os = 3działki itd. Blok działek miast nie byłby możliwy do postawienia przez graczy, a jedynie za pośrednictwem smoda, vadmida, admina, aby uniknąć powtórki z normalnymi działkami i zbędnych przekrętów, czy nieporozumień.

Dodatkowo:
  • Komenda informująca gracza o ilości działek posiadanych działek i o ilości płaconych pieniędzy.

Co by to zmieniło?
  • Działki stawiałoby się z rozwagą, a przynajmniej w przypadku okupowania działki nieaktywnego gracza nie zostawiano by ich na zawsze, bo wiązałoby się to z niepotrzebnymi kosztami.
  • Miasta stałyby się popularniejsze, ze względu na brak konieczności wydawania MC na claima.
  • Utrzymanie działek opłacanych będzie wiązało się z większą aktywnością graczy na serwerze. Trzeba będzie na nie zapracować.
  • Jeżeli zostałby wprowadzony przy okazji ranking, taki jak baltop, to mógłby to być kolejny wskaźnik zamożności i zaangażowania na serwerze. Następne pole do ciekawej rywalizacji.
  • Gracze już nie tak chętnie będą zakładali swoje działki na wioskach npc, tak jak to miało miejsce na 2 edycji, na której w przeciągu kilku miesięcy od momentu wystartowania wiosek npc nie zajętych i nie ograbionych zostało naprawdę niewiele. Przez co, niegdyś wybuchła burzliwa dyskusja o dostępności ów wiosek dla graczy mniej aktywnych.
  • Aspekt ekonomiczny propozycji przenika się z przetrwaniem. Tzn. trzeba będzie monitorować swoją sytuację majątkową, żeby nie wygasły opłacane działki, aby nie pojawili się nieproszeni goście, chcący “zaopiekować” się zabezpieczonymi wcześniej konstrukcjami.
  • Mapa nadawałaby się dłużej do użytku, i byłoby więcej nadal ciekawych miejsc pod koniec edycji, które mogliby osiedlić nowi gracze. Ponieważ nie istniałoby spamowanie działkami gdzie popadnie.
  • Utrudniłoby, skomplikowałoby, ale i urozmaiciłoby naszą rozgrywkę.

Mam spore braki w wiedzy co do kompatybilności, czy funkcjonowania niektórych pluginów np.:
Nie wiem czy w ogóle jest możliwe wyłączenie działek bez konieczności niszczenia ich.
Czy balance może wynieść dług? Czy możemy mieć kwotę na minusie. Jak tak, to może zamiast wyłączania działek po prostu przy braku pieniędzy na utrzymanie zostałby zaciągany dług w postaci “minusa” na koncie?

Jest to kolejna moja propozycja, która wymaga poświęcenia z naszej strony i zrezygnowania z wygodnego przywileju jakimi są w 100% darmowe działki.
Zapraszam do szerokiej dyskusji na ten temat i wzięcia udziału w ankiecie. Każdy aspekt tejże propozycji może zostać omówiony, bądź zmieniony.

Czytaj dalej..

Event 59 - Tor z przeszkodami [WYNIKI]
Napisane przez: Slou - 19-05-2018, 12:29 PM - Brak odpowiedzi

Ostatni event wbrew pozorom okazał się nie lada wyzwaniem, przez co z planowanych trzech rund odbyła się jedna. 
Gratuluję autorowi stopnia trudności. Duży Uśmiech
Mimo wszystko, trzem szczęśliwcom do mety udało się dotrzeć i jak pewnie się domyślacie, zaraz ich poznamy.
Werble...

Pierwsze miejsce zajął gracz Pitul!
Tuż po nim na metę dotarł Jimouri.
Na trzeciej pozycji uhonorował się Ziomej.

Po wszystkim oczywiście odbył się bój między graczami, a złymi potworami z Kresu (i nie tylko).
Łapcie zdjęcia! (pssst... kliknij tutaj)

Gratulujemy naszym zwycięzcom i dziękujemy wszystkim, którzy mogli z nami być podczas Eventu.

Wyczekujcie informacji, już niedługo pojawi się zapowiedź kolejnego wydarzenia, które jak każde odbędzie się w piątek, o 20:00, na /warp event!

[Obrazek: 32866352_2140894096130398_27613912838543...e=5B769CAB]
[Obrazek: 32853057_2140894106130397_56083390120297...e=5B993ED3]

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 29 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 27 Gość(i)
Bing, Google
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 2 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Wódz] MiroTcz, [Gracz] rank1npc

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM

Statystyki

2,826 Użytkowników,   2,707 Wątków,   19,836 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Siomik

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Gracz] rank1npc10
[Gracz] Natalia25887
[Gracz] Yuko5
[Wódz] MiroTcz4
[Gracz] Bonescrasher3
[Gracz] _MinkaMufinka_2
[Admin II] Lelouch2
[Gracz] Damonte1