Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Prośba o usunięcie działki gracza konrad1
Napisane przez: KapitanVearex - 28-07-2018, 23:21 PM - Odpowiedzi (2)

1: CaptainVearex
2: Nikt ponieważ tutaj chodzi o to że chciałem się poskarżyć (o co będzie napisane dalej i mam nadzieje że uznacie mi tą skargę bez tak jakby brak tego punktu :/)
3. Nie zniknięcie działki gracza konrad1 po zbanowaniu.
4. (na liście banów MW)
5: https://zapodaj.net/90a65fa4e8ac2.png.html (klik)
https://zapodaj.net/2e5fe54edd076.png.html (klik   

Są to screeny że ta działka nadal jest. screeny zostały dzisiaj zrobione o godzinie
1: 00:06
2: o tej samej godzinie.
O co chodzi: Chodzi mi oto że działka gracza konrad1, który dostał bana za reklamę własnego serwera a jego działka nie została usunięta przez administrację. Pozdrawiam i mam nadzieje że zrozumiecie punkt  2 ponieważ nie ma osoby oskarżonej ponieważ to nie jest skarga na administracja tylko taka jakby...... prośba o usunięcie. 
(a i wiem że punkt pierwszy jest do podania nicku oskarżającego lecz po prostu podałem tam swój nick na serwerze i mam nadzieje że przez takie coś nie złamię regulaminu. chodzi o to że podałem nick serwerowy i nie ustaliłem tego jako nick oskarżającego Język) No cóż. Pozdrawiam i mam nadzieje że jego działka zostanie usunięta.

Czytaj dalej..

Segregator Itemków
Napisane przez: Qaczek - 28-07-2018, 13:47 PM - Odpowiedzi (16)

Witajcie moi mili. 

Mam problem z moją sortownią na survivalu. Ogólnie schemat jest taki jak na screenie poniżej. Różnica taka, że na survi dochodzi jeszcze kilkadziesiąt kategorii i parę skrzyń w dół. I mam pytanie do speców od redstone:
Czasami w drugim od góry rzędzie lejów (tym gdzie jest 45 itemków do filtrowania kategorii) z nieznanych mi przyczyn przechodzi całość i zostaje puste rozwalając daną kategorię. Tak jakby pochodnia zasilająca sąsiadujący blok (i zamykająca ten lej) dostała zasilanie które odwróciła jej zasilanie. Nijak nie widzę jednak skąd to by miało się wziąć. Czy jest możliwe by lagi serwera (chwilami są takie, które cofają gracza) mogły jakoś to rozregulować? Czy też może macie pomysł na to gdzie coś pochrzaniłem?

I to pojawia się w różnych, losowych kategoriach. Wystarczy z powrotem uzupełnić hooper 45 itemkami (ułożonymi po 41-1-1-1-1) by działało aż do chwili gdy inny się rozreguluje. 

Byłbym szalenie wdzięczny jakby ktokolwiek mógł pomóc mi z tym. 

[Obrazek: klocki.jpg]

Czytaj dalej..

Skarga na gracza Seiduro
Napisane przez: ziomek16w2 - 27-07-2018, 12:24 PM - Odpowiedzi (5)

1. Nick oskarżającego: Ziomek16w2
2. Nick oskarżonego: Seiduro
3. Opis sytuacji: Gracz seiduro zabijał graczy , pod czas walki został zbanowany przez Console na 30min za złamanie regulaminu , po zbanowaniu stacił ity , wszedł na discord i zaczoł przeklinać i grozić graczom 
4. Data zdarzenia: 27.07.2018
5. Dowody w postaci screenów lub filmu:

https://zapodaj.net/a5c441daf3b9a.png.html

https://zapodaj.net/upload.html

Czytaj dalej..

Regulamin Gildii "Unia Północna"
Napisane przez: Zinrrey - 27-07-2018, 11:55 AM - Brak odpowiedzi

[Obrazek: qn5IaJy.png]

REGULAMIN

Poniższy regulamin obowiązuje bezwzględnie każdego gracza należącego do gildii "Unia Północna".

1. Regulamin gildii "Unia Północna" obowiązuje każdego obywatela z każdego miasta.
2. Regulamin gildii "Unia Północna" jest ponad regulaminami miast wchodzącej w jej skład.
3. Wszystkie miasta są równe.
4. Wszyscy członkowie "Unii Północnej" zobowiązani są do bezwzględnego unikania agresji względem siebie.
5. W skład zarządu "Unii Północnej " wchodzą 3 osoby. Każda osoba reprezentuje swoje miasto. Wszystkie osoby w zarządzie są równe.
6. Miasta podlegające gildii "Unia Północna", to: "Auris", "Regio Venetti", "Vexenberg".
7. Przed wystawieniem wartościowego przedmiotu na aukcji nakazuje się dopisanie do nazwy przedmiotu hasło "- &8&lUnia &6&lPółnocna". Zakazuje się umieszczania nazw miast należących do Unii.
8. Członek "Unii Północnej" może posiadać działki tylko w jednym z miast.
9. Miasta posiadają swoje określone zasady, które należy znać i respektować.
10. W razie ataku na któreś z miast pozostałe są zobowiązane do udzielenia pomocy.
Jeśli to któreś z miast atakuje nie ma takiego obowiązku. Jeśli miasto chce otrzymać pomoc musi się umówić z resztą miast przed atakiem.
11. Zakaz działań członków Unii na szkodę któregokolwiek miasta: Okradanie/atakowanie członków Unii, bezpodstawne niszczenie mienia Unii, bezpodstawne prowokacje/atakowanie członków innych gildi z którymi Unia ma ustalone relacje pokojowe, brak kultury osobistej i wyzwiska na czacie w grze, na discordzie bądź na forum serwera. Wszystkie te działania będą skutkowały usunięciem.
12. Zawieranie sojuszy, wypowiadanie wojen, jak i wszelkie między gildyjne decyzje są podejmowane przez zarząd "Unii Północnej".
13. Wszystkie pozostałe kwestie reguluje "Regulamin Sieci Serwerów MineWorld"

Regulamin może ulec zmianie.

Czytaj dalej..

Regulamin Miasta "Regio Venetti"
Napisane przez: Zinrrey - 27-07-2018, 11:38 AM - Brak odpowiedzi

[Obrazek: Pv38l08.png?1]

Poniższy regulamin obowiązuje bezwzględnie każdego gracza należącego do miasta "Regio Venetti"

1. Wymagane jest należenie do gildii "Unia Północna", w której skład wchodzą zaprzyjaźnione miasta.
2. Każdego obywatela miasta "Regio Venetii" obowiązuje znajomość i przestrzeganie regulaminu gildii "Unia" Północna".
3. W szeregi miasta "Regio Venetti" mogą wstąpić jedynie osoby zaproszone i zaakceptowane przez władze miasta i obecnych już obywateli.
4. Spadek reputacji członka miasta na serwerze spowoduje, że zostanie skazany na banicję.
5. Wymagana jest: komunikatywność, chęć do wspólnego wzbogacania się, chęć do wspólnego budowania  dobrego imienia miasta na serwerze.
6. Członkowie miasta powinni unikać konfliktów, zwłaszcza tych, które dotyczą nieopanowanej chęci zabijania.
7. Miasto przedsiębiorców ,,Regio Venetti" jest nastawione przyjaźnie w stosunku do organizacji trzecich.
8. Zakazuje się prowadzenia przez członków działalności, która działałaby w sposób negatywny na struktury miasta.
9. Nakazuje się, by obywatele czynnie działali w celu wzrostu reputacji miasta.
10. Zakazuje się informowania osób niewtajemniczonych o sprawach ściśle związanych z działalnością miasta.
11. Zakaz teleportowania, bądź zdradzania koordynatów kryjówki miasta osobom nieupoważnionym.
12. Nieznajomość regulaminu szkodzi.

Przewiduje się, iż nie jest to ostateczna wersja regulaminu miasta. Oznacza to, że w wyniku dyskusji prowadzonych wśród obywateli miasta może on ulec zmianom.

Aktualizacja: 27.07.18

Czytaj dalej..

Ostrzeżenie Skarga o nękanie
Napisane przez: Hide - 26-07-2018, 23:12 PM - Odpowiedzi (14)

1. Nick oskarżającego: zaZiHD
2. Nick oskarżonego: LarwonsZz
3. Opis sytuacji: Otóż sprawa wygląda następująco, na serwerze gramy ze znajomymi razem i tworzymy sobie mini wioskę. Nagle do nas przybył Seidurko wraz z osobą oskarżoną. Nic do tego nie miałem że sobie nas ,,odwiedzili'' ja sobie chodziłem po itemy żeby zbudować sobie dom, rozumiem raz dwa razy zabić do tego nic nie mam lecz nie dawał mi LarwonsZz wyboru i nie mogłem nic innego zrobić jak uciec na spawn. Tam wszystko przeczekałem. Pół godziny później wróciłem do budowy domku, wszystko było normalnie. Około godzinę temu jak pisze ten post usłyszałem w moim domku odgłos perełki i myślałem że to enderman więc wyszedłem i się okazało że to był znowu LarwonsZz. Podejrzewam że ten gracz ma niedaleko nas homa ponieważ, dzisiaj się wprowadziłem do tej osady ze znajomymi i mi napisali na Pv że tak się już dzieje od środy. Według mnie to podchodzi pod utrudnianie gry na serwerze. Prosiłbym aby gracz został jakoś ukarany.
4. Data zdarzenia: 26 lipca 2018r. godzina od 21 do 23.
5. Dowody w postaci screenów lub filmu:
[b]https://zapodaj.net/d1fc54352143d.png.html
https://zapodaj.net/28f9c8b892d3c.png.html
https://zapodaj.net/cc982a79823d7.png.html[/b]

[b]https://zapodaj.net/a6f757dc07563.png.html
https://zapodaj.net/648e891dd43e8.png.html
[/b]
[b]https://zapodaj.net/69a6103cd0639.png.html[/b]

https://zapodaj.net/d5aac316aa673.png.html
ss zrobiony przed chwilą

Czytaj dalej..

Aktualności "Auris"
Napisane przez: Quanarin - 26-07-2018, 19:35 PM - Odpowiedzi (4)

>> Aktualności <<

W wątku tym publikowane będą najnowsze wydarzenia i ogłoszenia z życia miasta.

1. Zostały zebrane wszystkie surowce potrzebne do przeniesienia podstawy miasta z creative na survival. Miasto czeka na przeniesienie budowli.

2. Miasta "Unii Północnej" znalazły już odpowiednie dla siebie lokacje w swoim sąsiedztwie. "Auris" czeka na specjalne działki o niestandardowych wymiarach które zostaną przygotowane przez Wodza. Gdy działki będą gotowe zaczynamy budowę miasta!!!

3.
 Unia Północna została podzielona na 3 gildie: Unia Północna - Auris (AUP) , Unia Północna - Regio Venetti (RVUP) , Unia Północna - Vexenberg (VUP) które razem stanowią jedność. Przyczyną podziału jest limit miejsca przypadający na gildię który zaczął nas ograniczać.

4. Do "Auris" przeniesiono podstawę miasta. Działki zostały w pełni ukończone. Od dłuższego czasu miasto funkcjonuje tak jak planowaliśmy. 

5. Od początku edycji trafiło do miasta sporo nowych mieszkańców. Listę mieszkańców można znaleźć w dziale miasta "Auris" .

Czytaj dalej..

Informacje o mieście "Auris"
Napisane przez: Quanarin - 26-07-2018, 19:31 PM - Brak odpowiedzi

>> Informacja o mieście <<

Czym jest Auris?
Auris to jedno z miast należące do Unii Północnej (UP). Jest to miasto graczy które będzie charakteryzowało się dużą otwartością. Miasto to będzie w stanie pomieścić największa liczbę graczy w porównaniu do pozostałych miast. Auris zbudowane będzie w stylu średniowiecznym, inne style nie są dopuszczone. 

Jak miasto będzie rozplanowane?
Miasto skupione będzie wokół placu głównego - wielkiego kompasu odzwierciedlającego kierunki świata. Po dwóch przeciwległych stronach kompasu znajdować się będą kościół i ratusz. Na dwóch kolejnych stronach kompasu będzie znajdowało się ogromne ozdobne drzewo oraz targ dostępny dla mieszkańców miasta. Wszystkie wymienione wyżej budowle będą stanowiły podstawę miasta. Wokół tej podstawy osiedlać będą się mieszkańcy. 

Jak wygląda działka w mieście?
Działki wokół podstawy będą przydzielane chaotycznie bez ustalonego schematu. Pozwoli to uniknąć sytuacji w której miasto będzie wyglądało jak kawałek creativa - działka, obok działki przedzielona prostą drogą. Działki nie będą równane. Chcemy aby na terenie miasta panowało zróżnicowanie terenu. Do każdej działki będzie doprowadzona droga będąca częścią zabezpieczenia miasta (żaden gracz nie może jej zniszczyć). 
Całe miasto będzie osadzone na ogromnej działce, ok 1000x1000. Jest to zabezpieczenie miasta do którego dostęp będą mieli jedynie najbardziej zaufani mieszkańcy. W zabezpieczeniu miasta gracze otrzymają działki miasta do których dostęp będą mieli tylko ich właściciele oraz osoby z Zarządu Miasta. Działki miasta będą miały wielkość 70x70. Jeśli ktoś chciałby większą lub mniejszą działkę musi zgłosić się do kogoś z zarządu.
Więcej na temat funkcjonowania działek w mieście można znaleźć tutaj: Kliknij

Jakie korzyści daje mieszkanie w mieście?
Przede wszystkim chodzi o wspólną dobrą zabawę. Mieszkanie w grupie daje jednak więcej korzyści takich jak: wzrost roślin, działanie piecy, dynamicznie zmieniające się otoczenie, nowe znajomości, wspólne akcje zbrojne i wiele innych.
Miasto od siebie zapewnia: własny serwer discord dla miasta Auris oraz gildii Unia północna, własny dział na forum, expiarkę, oraz wszelkie możliwe nowości oraz udogodnienia jakie można będzie wprowadzić do miasta - przykładem są boty (strażnicy) którzy będą pilnować miasta przed wrogimi mobami.

Co to jest Unia Północna i kto do niej należy?

Unia Północna jest to gildia w której skład wchodzą 2 zjednoczone miasta: Auris - Quanarin i Regio Venetti - Zinrrey Każde miasto reprezentuje 1 gracz który wchodzi w skład Zarządu. Zarząd podejmuje najważniejsze decyzje mające wpływ na całą Unię. Do Unii Północnej ma obowiązek dołączyć każdy mieszkaniec miasta wchodzącego w jej skład. Dużo kwestii reguluje regulamin który poznacie jeśli będziecie zainteresowani dołączeniem do któregoś z miast. Jeśli któreś z miast jest atakowane pozostałe miasta mają obowiązek udzielić mu wsparcia.

Czytaj dalej..

Historia "Auris"
Napisane przez: Quanarin - 26-07-2018, 19:20 PM - Odpowiedzi (1)

>> Historia "Auris" <<

Gdzieś daleko, w odległej krainie, na samym krańcu świata istniało miasto. Miasto o wdzięcznej nazwie Auris. Jego królem a zarazem największym przywódca był Edward Srebrny, który charakteryzował się wszechogarniającą dobrocią i miłością. Toczył on bój o pożywienie, terytorium, morza i oceany. Jego największymi wrogami były pomniejsze miasteczka i osady, które nie chciały należeć do potężnego miasta. Edward Srebrny próbował na wszystkie sposoby przekonać ludność by dołączyła w jego szeregi. Jednak na darmo. Bowiem okazało się że wioski i mniejsze osady nawiązały sojuszniczy pakt, który miał na celu zrównanie z ziemią miasta Auris, oraz przejęcie jego punktów strategicznych oraz dostępu do wielkiej zatoki połowu ryb.
   Gdy poczciwy przywódca miasta Auris dowiedział się o tym, wpadł w straszną złość. Wpadł bowiem na zacną intrygę wydania swojej jedynej córki Armeditty, za syna władcy Blazara Sprawiedliwego, który zjednoczył pomniejsze wioski i zawarł z nimi pakt, mający na celu zabicie Edwarda Srebrnego. Plan przywódcy miasta Auris powiódł się, niczego nieświadomi młodzi, spotkawszy się przypadkiem, zakochali się w sobie i wyznali sobie miłość.
   Gdy władca wrogiego miasta Bergdad dowiedział się o zakazanej, w jego mniemaniu miłości wpadł w taki gniew, że cały rozsądek uleciał. Zaślepiony rządzą władania wszystkimi wioskami i osadami uknuł straszliwy plan. Nie mógł dopuścić do zjednoczenia miast, skutkowało by to bowiem odłączeniem się wiosek i osad od jego potęgi a także było by równoznaczne z toczeniem z nimi wojen. A wiedział, że wioski i osady są potężne na swój sposób. Edward Srebrny dowiedziawszy się o przyszłych zaślubinach córki, był bardzo uradowany. Polecił wybudować dla nich piękną, małą osadę, w której narodzą się jego wnuki. Historia mogła by się zakończyć szczęśliwe, gdyby Blazar Sprawiedliwy przejrzał na oczy. 
   Władca miasta Bergdad zaatakował zamieszkujących świeżo poślubionych zakochanych. Wybuchła panika, wszędzie widniał pożar i krew. Wszędzie była wszechogarniającą śmierć. Edward Srebrny zawiadomiony atakiem na jego córkę ruszył z odsieczą, zabierając całe wojsko ze sobą. Blazar Sprawiedliwy widząc, że Edward Srebrny pomoże córce, zaatakował miasto Auris, w którym były same kobiety i dzieci oraz rodzina władcy. Edward Srebrny widząc, że jego jedyna córka umiera, sam popełnił samobójstwo. Wiedząc,że bez niej nie będzie miał po co żyć.
    Blazar Sprawiedliwy wygrał wojnę. Miasto Auris nie istniało. Poświęcił własnego syna by dosięgnąć władzy, która mu się nie należała. Zmienił przydomek na Blazar Bezsumienny, o którym zaczęły powstawać legendy.
   W ruinach zniszczonego i splądrowanego miasta, na krańcu wyczerpania ocalała bratanica władcy Edwarda Srebrnego oraz jej największy przyjaciel. Razem postanowili pomścić wuja i jego cała rodzinę.
   Czy uda im się odbudować miasto, słynące z dobroci i dobrego władania? Czy będą w stanie sprostać potędze władcy Blazar Bezsumiennego? Czy będą na tyle sprytni by znaleźć sojuszników za wodami i oceanami? Czy znajdą w sobie siłę by przetrwać?
   Wszystko zależy od nich, wszystko się może stać, wszystko na swoją przyszłość.
   Miasto Auris, zostanie odbudowane!

Autorką tekstu jest Nightmara!

Czytaj dalej..

Lista Mieszkańców "Auris"
Napisane przez: Quanarin - 26-07-2018, 19:13 PM - Brak odpowiedzi

>> Lista Mieszkańców  <<

Do mieszkańców miasta "Auris" należą: 

Nightmara

Quanarin

FireSpiryt

✦ NogaMotyla

✦ Ferales

✦ Aggie9603

✦ Xanthard

Byli mieszkańcy "Auris"

BlackShield  -  Brak aktywności

Lelouch  - Dobrowolna rezygnacja

Show_666 - Dobrowolna rezygnacja

Asuna - Rezygnacja z gry w Minecraft

Minqa_ Dobrowolna rezygnacja

zaZiHD - Działanie na szkodę gildii

hoefto - Rezygnacja z gry w Minecraft

Burgund3 - Odejście na skutek konfliktu z administracją / ban

Damexti Dobrowolna Rezygnacja 

Operator Dobrowolna Rezygnacja

Andrzy  -  Brak aktywności

codename1235 - Konflikt z administracją / ban

Simpson - Rezygnacja z gry

Makkev  -  Brak aktywności

Seiduro -  Brak aktywności

Boofek -  Brak aktywności. Brak integracji z gildią 

Zuzix -  Brak aktywności

xDonek12 -  Niewywiązywanie się z prac. Ignorowanie władz miasta

LarwonsZz  -  Brak aktywności. Niewywiązywanie się z prac.

SPRAWIEDLIWA2 -  Niewywiązywanie się z prac.

Weneki Dobrowolna rezygnacja

Alexix - Konflikt z administracją / ban

✦ KsiezniczkaAlex - Ban

Obecna liczba mieszkańców to: «». Stan z dnia: « 08.02.2019 ».
Liczba byłych mieszkańców « 23 »

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 63 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 61 Gość(i)
Bing, Google
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 5 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Gracz] marilivepl, [Wódz] MiroTcz, [Gracz] Redeq, [Zbanowany] rysiu, [Gracz] Yuko

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM

Statystyki

2,826 Użytkowników,   2,707 Wątków,   19,836 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Siomik

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Gracz] rank1npc10
[Gracz] Natalia25887
[Gracz] Yuko5
[Wódz] MiroTcz4
[Gracz] Bonescrasher3
[Gracz] _MinkaMufinka_2
[Admin II] Lelouch2
[Gracz] Damonte1