Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Ban
Napisane przez: Koszatniczkaa - 02-07-2017, 14:33 PM - Odpowiedzi (1)

Cześć,Chciałabym się odwołać w sprawie bana,którego wraz z moimi znajomymi dostałam.Napisane było że,za x-ray'a a nawet nie kopałam pod ziemią.W tym rzecz że ja,ani dwóch moich znajomych nie mam takich wspomagaczy,więc serdecznie proszę o odbanowanie:
-Koszatniczkaa
-Gularz
-Koszatnik

Bardzo proszeę o szybkie rozpatrzenie mojej prośby,gdyż zależy mi na graniu.Dziekuję za uwagę Uśmiech
Koszatniczkaa.

Czytaj dalej..

Pochwal się
Napisane przez: Tymonz - 02-07-2017, 13:01 PM - Odpowiedzi (8)

Proponuję dodać dział, w którym gracze będą mogli dzielić się screenami swoich budowli/domów/miast oraz ewentualnie postępu w ich budowie (jeśli coś takiego jest, a nie zauważyłem, przepraszam).

Czytaj dalej..

UNBAN
Napisane przez: XKrzysiekPLX - 01-07-2017, 20:41 PM - Odpowiedzi (1)

nick:XKrzysiekPLX1
data banu : 2017-07-01 

Nawet nwm za co ten x-ray chodz se koło domu pisze na czacie az tu nagle dostaje bana za x-ray a nawet go nie mam -_- wiec nwm o co chodzi ??

Czytaj dalej..

System działek Creative
Napisane przez: MiroTcz - 01-07-2017, 19:29 PM - Brak odpowiedzi

Wersja PDF: LINK

System działek serwera Creative

Na serwerze Creative gracz ma dostęp do działek o wymiarach 100x100.  Aby stworzyć działkę, wystarczy użyć komendy /dzialka auto (lub /p auto). Możesz także udać się na wolną działkę i wpisać /dzialka zajmij (lub /p claim). Każdy na starcie może mieć 1 darmową działkę. Kolejne działki możesz pozyskiwać przez MineCoins. Jedna działka kosztuje 50 000 MineCoins. Pieniądze zdobywasz przez budowanie, czyli stawianie/niszczenie klocków. Możesz je również nabyć w sklepie.
 [Obrazek: 1.png]

Zajęta działka (otoczona blokami szmaragdu)

Komendy działek:
/dzialka auto – automatyczne przyznanie wolnej działki
/dzialka zajmij – zajęcie działki, na której znajduje się gracz
/dzialka [nr] – teleport na działkę nr (1,2,3…) – numer twojej działki
/dodaj [nick] – dodanie gracza do działki
/usun [nick] – usunięcie gracza z działki
/wyrzuc [nick] – wyrzucenie gracza z terenu działki
/zablokuj [nick] – uniemożliwia dostęp do terenu działki graczowi
/odblokuj [nick] – odblokowuje graczowi dostęp do terenu działki
/mojedzialki – lokalizacja działek gracza
/dzialka info – informacje o działce
/dzialka usun – usuwa i porzuca działkę
/dzialka reset – czyści działkę do stanu pierwotnego
/dzialka srodek – teleport na środek działki
/dzialka muzyka – menu odtwarzania muzyki na działce (VIP/SVIP)
/dzialka polacz – łączy dwie lub więcej działek, których właścicielem jest ten sam gracz oraz działki posiadają takie same dodane osoby (SVIP)
/dzialka rozlacz – rozłącza megadziałkę

Czytaj dalej..

System działek Creative
Napisane przez: MiroTcz - 01-07-2017, 19:29 PM - Brak odpowiedzi

System działek serwera Creative

Na serwerze Creative gracz ma dostęp do działek o wymiarach 100x100.  Aby stworzyć działkę, wystarczy użyć komendy /dzialka auto (lub /p auto). Możesz także udać się na wolną działkę i wpisać /dzialka zajmij (lub /p claim). Każdy na starcie może mieć 1 darmową działkę. Kolejne działki możesz pozyskiwać przez MineCoins. Jedna działka kosztuje 50 000 MineCoins. Pieniądze zdobywasz przez budowanie, czyli stawianie/niszczenie klocków. Możesz je również nabyć w sklepie.

Zajęta działka (otoczona blokami szmaragdu)

Komendy działek:
/dzialka auto – automatyczne przyznanie wolnej działki
/dzialka zajmij – zajęcie działki, na której znajduje się gracz
/dzialka [nr] – teleport na działkę nr (1,2,3…) – numer twojej działki
/dodaj [nick] – dodanie gracza do działki
/usun [nick] – usunięcie gracza z działki
/wyrzuc [nick] – wyrzucenie gracza z terenu działki
/zablokuj [nick] – uniemożliwia dostęp do terenu działki graczowi
/odblokuj [nick] – odblokowuje graczowi dostęp do terenu działki
/mojedzialki – lokalizacja działek gracza
/dzialka info – informacje o działce
/dzialka usun – usuwa i porzuca działkę
/dzialka reset – czyści działkę do stanu pierwotnego
/dzialka srodek – teleport na środek działki
/dzialka muzyka – menu odtwarzania muzyki na działce (VIP/SVIP)
/dzialka polacz – łączy dwie lub więcej działek, których właścicielem jest ten sam gracz oraz działki posiadają takie same dodane osoby (SVIP)
/dzialka rozlacz – rozłącza megadziałkę

Czytaj dalej..

Miasto Niebiańskiego Ognia
Napisane przez: Adam17052013 - 01-07-2017, 19:21 PM - Odpowiedzi (1)

Nazwa Miasta: Miasto Niebiańskiego Ognia
Ilość Mieszkańców: 5 ( spodziewam się więcej ze względu na to że podczas rozgrywki pisali mi że chcieliby dołączyć do miasta ) 
Zarządca: Adam17052013
 Czy miasto posiada przygotowany regulamin? : Tak
Czy miasto będzie prowadziło rekrutacje poprzez forum? : Nie

Czytaj dalej..

Miasto II Edycje v.2
Napisane przez: Adam17052013 - 01-07-2017, 14:41 PM - Odpowiedzi (7)

Uwaga! 
  Rozpoczęła się II Edycja i Zacząłem budować miasto.
                W tym wątku chciałbym się dowiedzieć Kto z was , lub mieszkańców którzy mieszkali w moim mieście podczas I Edycji , chcieli by dołączyć do tego miasta które jest teraz,.

Pod tym wątkiem prosiłbym aby zainteresowani , napisali swój nick w grze oraz czy byli w mieście podczas I Edycji.
                  Nie będę odpisywał na forum tylko będę rozmawiał z wybranymi graczami podczas rozgrywki.Jeżeli do kogoś nie napisałem , oznacza to , że jeszcze się zastanawiam lub odrzuciłem wniosek o przyjęciu danego gracza do miasta,. 
        Proszę zainteresowanych o "pośpiech" , ponieważ muszę wiedzieć kto chciałby dołączyć do miasta , jak najszybciej , więcej informacji zdobędziecie pytając się mnie podczas rozgrywki , Pozdrawiam i powodzenia Duży Uśmiech

Czytaj dalej..

Wywiad z Stawcia
Napisane przez: Ladykotka - 29-06-2017, 09:05 AM - Odpowiedzi (4)

Witajcie Kochani, w tym tygodniu wywiad wyjątkowo w czwartek z powodu mojej sklerozy :/ przepraszam Was bardzo za to że zapomniałam we wtorek dodać. Tym razem mam dla Was kolejny extra wywiad, który udzieliła dla nas jedna z najdłużej grających na naszym serwerze graczy nasza Stawcia Oczko

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

Stawcia: Nazywam się Wiktoria, mam 13 lat. Jestem dość wysoką dziewczyną o krótkich włosach i niebieskich oczach. Lubię zawierać nowe znajomości i pomagać innym. 

2) Co robisz w wolnych chwilach?

Stawcia: Zazwyczaj rysuję, słucham muzyki, gram na pianinie, uczę się grać na gitarze, czytam, rozmawiam na angielskich stronach dla fanów mojego ulubionego zespołu, czyli Green Day, ale zdarza mi się również oglądać telewizję i grać na komputerze Oczko

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

Stawcia: Myślę, że na tą chwilę najczęściej rysuję. Lubię tworzyć z głowy, ale czasami również staram się odwzorować np czyjeś zdjęcie. Dysponuję bardzo dobrym sprzętem do rysowania, co poprawia jakość moich prac. 

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

Stawcia: Nie mam żadnych fobii. 

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

Stawcia: Ojoj... Nie pamiętam Duży Uśmiech w każdym razie dosyć dawno, jakoś z 6 lat? 

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

Stawcia: Jak już wspominałam - wcześniej grałam na SnowHomie i tak poznałam Mira. Ok maja 2016 dowiedziałam się o planach Maćka co do jego serwera. Spawn zwiedzałam jeszcze przed oficjalnym otwarciem serwa. A wy się dziwicie, że mi tak dobrze idzie szukanie skrzynek Duży Uśmiech

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

Stawcia: Myślę, że zmiany wersji serwera na te najnowsze nawet bez tworzenia nowej edycji. Nie mogę również zapomnieć o spawnie Oczko.  

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

Stawcia: Zdecydowanie spawn sv, a na nim szczególnie balon Uśmiech 

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

Stawcia: To zależy. Wcześniej często budowałam i zbierałam materiały na budowę, ale aktualnie wolę latać nad spawnem i między budynkami, bo już nie opłaca się tworzyć czegoś dużego (już za kilka dni nowa edycja cUśmiech

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

Stawcia: No cóż... Grafika nie powala... Poza tym wg mnie jest to bardzo fajna gra, ponieważ nie ma w niej żadnego celu, więc można go wymyślić samemu Uśmiech

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

Stawcia: Kto by to zliczył Duży Uśmiech... Najbardziej denerwują mnie ludzie, którzy nękają słabszych od siebie i ci, którzy atakują osoby na afk lub piszące na czacie (piszesz sobie, a tu nagle ktoś od tyłu cię zabija, i gdzie jego honor?!?). Jestem za równymi walkami lub jedno/dwu-krotną śmiercią osoby słabszej (no bo to w końcu survival, to jest jeden ze sposobów zarobku, trzeba również pamiętać o  tym, jak czuje się nękana osoba i o tym, że zależy nam na sporej ilości graczy, czyż nie?) 

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

Stawcia: Najczęściej gram chyba z diaxem, ziomejem i Mariką, a najbardziej lubię osoby, które o tym wiedzą Płacz ze śmiechu 

13) Jak powstał twój nick?

Stawcia: Najpierw moim nickiem był nick 'Stawiki', który wziął się od mojego nazwiska (Sta...) i od imienia (Wiki). Jednak podczas gry na SH gracze wymyślili mi zdrobnienie do tego nicku i tak powstała moja aktualna ksywka, czyli Stawcia. A nick zmieniłam głównie ze względu na to, że wiele nowych graczy myślało, że jestem chłopakiem... Język 

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

Stawcia: Jak na ten moment moim największym serwerowym marzeniem jest zbudowanie ładnego, dużego domu i posiadanie papugi (zielonej!) na sv w nowej edycji ^^. 

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

Stawcia: Eeee... Chyba moją jedyną wartą podziwu budowlą z tej edycji jest 'czaszka' (która podobno przypomina ducha) na cv. Widać ją w 1.30 na filmiku na yt "|MineWorld| Świat Creative - prezentacja", oczywiście na kanale MineWorld.  

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

Stawcia: Nie wiem co robiłam gdy grałam pierwszy raz, bo to było zbyt dawno by to pamiętać, ale pamiętam, że patrzyłam, czy zwierzęta zachowują się inaczej w nocy, oraz nawet na trybie cv bałam się potworów Duży Uśmiech

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

Stawcia: Było kilka takich, głównie były one związane z utratą dobrych itemów przeze mnie (np. rozłożenie najlepszego miecza komendą salvage i to dwukrotnie Płacz ze śmiechu-oczywiście niechcący, lub stawanie w rozpalonym tnt w dobrej zbroi myśląc, że wytrzyma wybuch) oraz przez innych graczy. 

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

Stawcia: Pozdrawiam: Diaxa, Ziomeja, Marikę, Ladykotkę, Animka, KotQa, Maciego, Mira, Thinkera, Inqu, Jethro, Raffarina, Polę i Chwasta Uśmiech 

19) Może teraz parę słów od siebie?

Stawcia: Cieszę się, że zawsze mogę wejść na serwer pełen przyjaciół, z którymi mogę praktycznie o wszystkim pogadać, pośmiać się i pobawić Duży Uśmiech. Oby istniał jak najdłużej! O, chciałabym jeszcze podziękować Lady za ostatnią rozmowę, która trochę podniosła mnie na duchu Uśmiech 

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

Stawcia: Również dziękuję. Do zobaczenia w grze!

Czytaj dalej..

System działek, miast + wyrzutnie
Napisane przez: MiroTcz - 27-06-2017, 19:31 PM - Brak odpowiedzi

1.      Zabezpieczenie działki

Jest to podstawowy i najczęściej spotykany typ zabezpieczeń na serwerze. Zajmuje obszar 45x45 kratek i obejmuje całą wysokość (do poziomu 256). Żeby założyć taką działkę wystarczy postawić blok dźwiękowy (1-szy od lewej, patrz grafika). Domyślnie przyjmuje on funkcję działki. W celu postawienia bezfunkcyjnego bloku dźwiękowego należy zrobić to samo kucając.
Działka jest własnością osoby, która postawiła blok. Do działki można dodawać innych graczy. Dodany gracz nie może zniszczyć bloku dźwiękowego działki właściciela, poza tym otrzymuje on pełnię uprawnień do używania/budowania. Czasami zachodzi chęć dodatkowego zabezpieczenia pojedynczych bloków/drzwi/skrzyń – w tym celu należy użyć prywatnych tabliczek, których opis znajdziesz w osobnym artykule. Gracz może posiadać nieskończoną ilość działek stworzonych przy użyciu bloków dźwiękowych tak jak wszystkich pozostałych typów zabezpieczeń omawianych w tym artykule. Działki nie można stawiać na obszarze kolidującym z działką innego gracza, można to jednak robić na obszarach kolidujących ze swoimi działek dzięki czemu można powiększać zajęty obszar.

2.      Zabezpieczenie miasta

Ten typ zabezpieczenia pozwala na tworzenie obszaru „miasta”, na którym z kolei można stawiać mniejsze działki podlegające temu „miastu”.  Zabezpieczenie zajmuje obszar 101x101 kratek. Aby je stworzyć należy kucając postawić blok diamentu (2-gi od lewej, patrz grafika) nazwany „ZABEZPIECZENIE MIASTA”.  Bezfunkcyjny blok postawisz bez kucania. Aby nazwać blok użyj komendy /nazwij ZABEZPIECZENIE MIASTA . Ideą tego zabezpieczenia jest, by możliwość jego modyfikowania od najważniejszej warstwy miał tylko jego właściciel, ale bez problemu działają tu wszystkie komendy jak np. /dodaj.
Jak wspomniałem na początku, wewnątrz tego zabezpieczenia można stawiać wewnętrzne zabezpieczenia  „Działki miasta”,  do których dostęp ma zarówno właściciel miasta jak i osoba, której przydzielił tę działkę. (dodał do niej).  W punkcie 3. wyjaśniam w jaki sposób działają owe „działki miasta”.

3.      Działka miasta

Ten typ działki może być postawiony tylko wewnątrz zabezpieczenia „ZABEZPIECZENIE MIASTA”. Obszar zajmowany przez działkę miasta wynosi 31x31.  Aby stworzyć działkę miasta należy kucając postawić rudę kwarcu o nazwie „DZIALKA MIASTA” (jak nazywać bloki podałem wyżej). Zwykłą rudę postawisz bez kucania. Ten typ działek jest przyznawany przez właścicieli miast na wyłączność dla danej osoby. Osoba, której przyznano taką działkę nie może zniszczyć bloku „działki miasta”, poza tym posiada pełne uprawnienia na obszarze tej działki. W skład jednej działki miasta może wchodzić wiele osób (działa tu komenda /dodaj), wszystko zależy od zasad jakie ustalił właściciel miasta.
Jeśli przeczytałeś ze zrozumieniem pkt.2 oraz pkt.3 powinieneś być świadom potencjalnych korzyści jakie płyną z umiejętnego posługiwania się blokami miast oraz działkami miasta.
Posiadając miasto masz pełną kontrolę nad tym co się w nim dzieje, możesz przydzielać graczom działki bez obaw o to, że dany gracz uszkodzi np. drogę prowadzącą przez miasto albo jakiś publiczny obiekt na którym nie ma żadnej działki lecz zabezpieczenie miasta nad którym kontrolę masz wyłącznie ty! Gdy ktoś z mieszkańców zacząłby łamać twoje zasady możesz go bez najmniejszego problemu usunąć niszcząc bloki działki miasta do którego dodałeś daną osobę. Aby łatwiej wszystko zobrazować zamieszczam poniżej opis tekstowy przykładu oraz jego graficzne odzwierciedlenie.

Opis tekstowy:
Gracz A posiada zabezpieczenie działki. Stawia wewnątrz niego dwie działki miasta, do jednej dodaje Gracza B, do drugiej dodaje Gracza C. Gracz A może modyfikować dowolny obszar na terenie miasta. Gracz B może modyfikować tylko teren na obszarze działki do której został dodany. Gracz C może modyfikować tylko teren na obszarze działki został dodany.

Graficznie:  (link do grafiki w pełnej rozdzielczości)

[Obrazek: 2.png]

Wymiary zabezpieczeń miast oraz działek miast mogą być indywidualnie ustawiane z pomocą admina, np. miasto o wymiarach 201x201, działki w środku 51x51. Będzie to jednak dostępne tylko dla zarejestrowanych i aktywnych miast.

4.      Wyrzutnia pionowa
Blok ten ma zastosowanie głównie dla zabawy, ale można go wykorzystać również do ciekawych projektów lub użyć jako jeden z elementów systemu obrony na twojej działce.
Blok ten zajmuje obszar 1x1 i tworzy się go przez kucanie i postawienie rudy węgla nazwanej „WYRZUTNIA PIONOWA”.  Do tego bloku można dodawać także innych graczy. Każdemu blokowi można także określić moc z jaką będzie nas wyrzucał (komenda /moc <0-5>) .

5.      Wyrzutnia pozioma
Podobnie jak wyżej, z tym że ta wyrzutnia wyrzuca nas dodatkowo do przodu. Tworzy się ją podczas kucania stawiając rudę żelaza nazwaną „WYRZUTNIA POZIOMA”. Tak samo można dodawać graczy i ustawiać moc.

Komendy systemu działek (wprowadzaj je bez ostrych nawiasów):

/dodaj <nick>  | Dodaje gracza do zabezpieczenia, na którym się znajdujesz.
/dodajwszedzie <nick> | Dodaje gracza do wszystkich twoich zabezpieczeń których jesteś właścicielem (działek, miast, działek miast i wyrzutni).
/usun <nick> | Usuwa gracza z zabezpieczenia, na którym się znajdujesz.
/usunwszedzie <nick> | Usuwa gracza ze wszystkich zabezpieczeń których jesteś właścicielem (działek, miast, działek miast i wyrzutni).
/granice | Wyświetla za pomocą bloków szkła granice zabezpieczenia, na którym się znajdujesz. Bloki szkła znikają po kilku chwilach.
/mojedzialki | Wyświetla koordynaty wszystkich twoich zabezpieczeń.
/dzialkainfo | Wyświetla informacje o zabezpieczeniu, na którym się znajdujesz.

Czytaj dalej..

System działek, miast + wyrzutnie
Napisane przez: MiroTcz - 27-06-2017, 19:31 PM - Brak odpowiedzi

1.      Zabezpieczenie działki

Jest to podstawowy i najczęściej spotykany typ zabezpieczeń na serwerze. Zajmuje obszar 45x45 kratek i obejmuje całą wysokość (do poziomu 256). Żeby założyć taką działkę wystarczy postawić blok dźwiękowy (1-szy od lewej, patrz grafika). Domyślnie przyjmuje on funkcję działki. W celu postawienia bezfunkcyjnego bloku dźwiękowego należy zrobić to samo kucając.
Działka jest własnością osoby, która postawiła blok. Do działki można dodawać innych graczy. Dodany gracz nie może zniszczyć bloku dźwiękowego działki właściciela, poza tym otrzymuje on pełnię uprawnień do używania/budowania. Czasami zachodzi chęć dodatkowego zabezpieczenia pojedynczych bloków/drzwi/skrzyń – w tym celu należy użyć prywatnych tabliczek, których opis znajdziesz w osobnym artykule. Gracz może posiadać nieskończoną ilość działek stworzonych przy użyciu bloków dźwiękowych tak jak wszystkich pozostałych typów zabezpieczeń omawianych w tym artykule. Działki nie można stawiać na obszarze kolidującym z działką innego gracza, można to jednak robić na obszarach kolidujących ze swoimi działek dzięki czemu można powiększać zajęty obszar.

2.      Zabezpieczenie miasta

Ten typ zabezpieczenia pozwala na tworzenie obszaru „miasta”, na którym z kolei można stawiać mniejsze działki podlegające temu „miastu”.  Zabezpieczenie zajmuje obszar 101x101 kratek. Aby je stworzyć należy kucając postawić blok diamentu (2-gi od lewej, patrz grafika) nazwany „ZABEZPIECZENIE MIASTA”.  Bezfunkcyjny blok postawisz bez kucania. Aby nazwać blok użyj komendy /nazwij ZABEZPIECZENIE MIASTA . Ideą tego zabezpieczenia jest, by możliwość jego modyfikowania od najważniejszej warstwy miał tylko jego właściciel, ale bez problemu działają tu wszystkie komendy jak np. /dodaj.
Jak wspomniałem na początku, wewnątrz tego zabezpieczenia można stawiać wewnętrzne zabezpieczenia  „Działki miasta”,  do których dostęp ma zarówno właściciel miasta jak i osoba, której przydzielił tę działkę. (dodał do niej).  W punkcie 3. wyjaśniam w jaki sposób działają owe „działki miasta”.

3.      Działka miasta

Ten typ działki może być postawiony tylko wewnątrz zabezpieczenia „ZABEZPIECZENIE MIASTA”. Obszar zajmowany przez działkę miasta wynosi 31x31.  Aby stworzyć działkę miasta należy kucając postawić rudę kwarcu o nazwie „DZIALKA MIASTA” (jak nazywać bloki podałem wyżej). Zwykłą rudę postawisz bez kucania. Ten typ działek jest przyznawany przez właścicieli miast na wyłączność dla danej osoby. Osoba, której przyznano taką działkę nie może zniszczyć bloku „działki miasta”, poza tym posiada pełne uprawnienia na obszarze tej działki. W skład jednej działki miasta może wchodzić wiele osób (działa tu komenda /dodaj), wszystko zależy od zasad jakie ustalił właściciel miasta.
Jeśli przeczytałeś ze zrozumieniem pkt.2 oraz pkt.3 powinieneś być świadom potencjalnych korzyści jakie płyną z umiejętnego posługiwania się blokami miast oraz działkami miasta.
Posiadając miasto masz pełną kontrolę nad tym co się w nim dzieje, możesz przydzielać graczom działki bez obaw o to, że dany gracz uszkodzi np. drogę prowadzącą przez miasto albo jakiś publiczny obiekt na którym nie ma żadnej działki lecz zabezpieczenie miasta nad którym kontrolę masz wyłącznie ty! Gdy ktoś z mieszkańców zacząłby łamać twoje zasady możesz go bez najmniejszego problemu usunąć niszcząc bloki działki miasta do którego dodałeś daną osobę. Aby łatwiej wszystko zobrazować zamieszczam poniżej opis tekstowy przykładu oraz jego graficzne odzwierciedlenie.

Opis tekstowy:
Gracz A posiada zabezpieczenie działki. Stawia wewnątrz niego dwie działki miasta, do jednej dodaje Gracza B, do drugiej dodaje Gracza C. Gracz A może modyfikować dowolny obszar na terenie miasta. Gracz B może modyfikować tylko teren na obszarze działki do której został dodany. Gracz C może modyfikować tylko teren na obszarze działki został dodany.

Graficznie:  (link do grafiki w pełnej rozdzielczości)

[Obrazek: 2.png]

Wymiary zabezpieczeń miast oraz działek miast mogą być indywidualnie ustawiane z pomocą admina, np. miasto o wymiarach 201x201, działki w środku 51x51. Będzie to jednak dostępne tylko dla zarejestrowanych i aktywnych miast.

4.      Wyrzutnia pionowa
Blok ten ma zastosowanie głównie dla zabawy, ale można go wykorzystać również do ciekawych projektów lub użyć jako jeden z elementów systemu obrony na twojej działce.
Blok ten zajmuje obszar 1x1 i tworzy się go przez kucanie i postawienie rudy węgla nazwanej „WYRZUTNIA PIONOWA”.  Do tego bloku można dodawać także innych graczy. Każdemu blokowi można także określić moc z jaką będzie nas wyrzucał (komenda /wyrzutnia <0-5>) .

5.      Wyrzutnia pozioma
Podobnie jak wyżej, z tym że ta wyrzutnia wyrzuca nas dodatkowo do przodu. Tworzy się ją podczas kucania stawiając rudę żelaza nazwaną „WYRZUTNIA POZIOMA”. Tak samo można dodawać graczy i ustawiać moc.

Komendy systemu działek (wprowadzaj je bez ostrych nawiasów):

/dodaj <nick>  | Dodaje gracza do zabezpieczenia, na którym się znajdujesz.
/dodajwszedzie <nick> | Dodaje gracza do wszystkich twoich zabezpieczeń których jesteś właścicielem (działek, miast, działek miast i wyrzutni).
/usun <nick> | Usuwa gracza z zabezpieczenia, na którym się znajdujesz.
/usunwszedzie <nick> | Usuwa gracza ze wszystkich zabezpieczeń których jesteś właścicielem (działek, miast, działek miast i wyrzutni).
/granice | Wyświetla za pomocą bloków szkła granice zabezpieczenia, na którym się znajdujesz. Bloki szkła znikają po kilku chwilach.
/mojedzialki | Wyświetla koordynaty wszystkich twoich zabezpieczeń.
/dzialkainfo | Wyświetla informacje o zabezpieczeniu, na którym się znajdujesz.

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 45 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 43 Gość(i)
Google, Bing
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 2 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Wódz] MiroTcz, [Gracz] rank1npc

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM
Odwołanie od bana
21-12-2023, 07:25 AM
REAKTYWACJA MINEWORLD
02-12-2023, 20:32 PM

Statystyki

2,822 Użytkowników,   2,705 Wątków,   19,828 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Lorit225x

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Gracz] xKieras_1
[Wódz] MiroTcz1
[Gracz] rank1npc9
[Gracz] Natalia25886
[Wódz] MiroTcz3
[Gracz] Yuko3
[Gracz] _MinkaMufinka_2
[Gracz] Damonte1