Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Szybkie ścinanie drzew
Napisane przez: MiroTcz - 10-02-2018, 17:41 PM - Brak odpowiedzi

Na serwer survival dodano możliwość szybkiego ścinania drzew. 

Działanie:
Aby zniszczyć drzewo wystarczy zniszczyć 1 blok pnia tego drzewa.
Im lepsza siekiera (drewniana -> kamienna....) tym krócej trwa proces ścinania.
Zaklęcia "Wydajność" nie wpływają na szybkość ścinania w tym trybie.

Wymagania:
1. Wykonanie komendy /drzewa kup (koszt 10 000 MineCoins) - komenda daje uprawnienia do poniższych komend z pkt. 2 i 3.
2. Aktywowanie działania szybkiego ścinania - /drzewa on
3. Dezaktywowanie działania szybkiego ścinania - /drzewa off

Znane "problemy" (nie zgłaszać):
1. Podczas ścinania stawiana jest automatycznie sadzonka w miejscu ściętego drzewa, sadzonka nie zawsze odpowiada drzewu.
2. Podczas ścinania w trybie szybkiego ścinania liście po drzewach mogą czasem nie wypadać automatycznie. Rozwiązaniem w takiej sytuacji jest oddalenie się od miejsca na więcej niż 80 bloków i odczekanie kilkudziesięciu sekund na załadowanie od nowa chunku, na którym znajdowało się ścięte drzewo.
3. Jeśli gracz ścina drzewo przylegające do domku z drewna fragment tego domku (bloków drewna) może również ulec zniszczeniu.
4. Jeśli gracz ma domek z drewna połączony z liśćmi, zniszczenie drewna w aktywnym trybie szybkiego ścinania traktowane jest jako ścięcie drzewa i bloki mogą ulec zniszczeniu.

Czytaj dalej..

EVENT 45 - SZUKANIE SKRZYNEK [WYNIKI]
Napisane przez: Slou - 09-02-2018, 22:44 PM - Brak odpowiedzi

Dziś, jak już pewnie wiecie, odbyło się poszukiwanie skrzynek na terenie spawnu. 
          Nie było łatwo, jednak znaleźli się szczęśliwcy, czy też znawcy naszej bezpiecznej strefy, którym udało się dotrzeć do ukrytych skarbów.

[Obrazek: 1f386.png]POZNAJMY ZWYCIĘZCÓW[Obrazek: 1f386.png]
[Obrazek: 1f3c6.png]1 skrzynka została zdobyta przez gracza PomidorPłacz ze śmiechu
[Obrazek: 1f3c6.png] 2 turę skarbów odnalazł Jimouri 
[Obrazek: 1f3c6.png] znalazcą 3 skrzyni okazał się panda4ever123
[Obrazek: 1f3c6.png] 4 część łupów trafiła w ręce gracza R0bert 
[Obrazek: 1f3c6.png] skrzynię z numerem 5 odziedziczył ZIEMNIACZEK 
[Obrazek: 1f3c6.png] numerek 6 odnalazł marvin89 
[Obrazek: 1f3c6.png] 7 i ostatnia skrzynia została zdobyta przez gracza Racisek

[Obrazek: 27907631_2023748587898079_72468281561968...e=5B1A4DCB]

Zapraszamy >TUTAJ< po więcej zdjęć!

[Obrazek: 27710271_2023748837898054_35715440723062...e=5B132AD1]

Znalazcom gratulujemy, wszystkim dziękujemy za udział w evencie i zapraszamy do przyjścia na kolejny,                                             oczywiście w piątek o 20:00!

Czytaj dalej..

Odwolanie od Bana
Napisane przez: KarygaN - 09-02-2018, 22:40 PM - Odpowiedzi (10)

1. Nick w grze: KarygaN 
2. Data ukarania: 2018-02-09
3. Nick osoby karającej: Animekowa
4. Powód bana: Makro 
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban:

Uważam tak dlatego, że nie można tylko opierając sie na przypuszczeniach dać komuś bana, dostałem bana za ,,makro,, którego nie miałem, sytuacja  miała miejsce w endzie gdzie biłem się z graczami i bijąc sie budowałem pod siebie klocki co spowodowało, że szybciej biegałem Animekowa uznała ze ,,za szybko,, stawiam  te klocki (wystarczy spamowac i nawet moge udowodnic ze tak samo stawiam jak inni gracze) i ze gram pod knocka czyli typowo jak gracz z makro, a to ze raz bije z luku a raz z miecza to tylko moje widzi mi sie  a tak nie bylo jesli moge to jakos udowodnic to udowodnie  gram na tym serwerze juz tak długo i nie potrzebuje czitów żeby byc nr1 pod wzgledem pvp na MW,skrócie dostałem bana ,,za szybkie stawianie klocków,, 
Prosze o rozpatrzenie tej sprawy i odwołanie sie do tego bana.

Czytaj dalej..

Problem.
Napisane przez: krzysztofkono - 09-02-2018, 19:42 PM - Odpowiedzi (2)

1. Typ wątku:ktoś podłączył się pod moje IP<-
2. Survival
3. OpisJęzykewnego słonecznego dnia kiedy grałem sobie na serwerze pojawił mi się dotąd nieznany nick "szczaw303" tak wiec pisało że do mojego numeru IP podłączone są następujące konta -
mój czyli krzysztofkono oraz Szczaw303 którego nick widze pierwszy raz 

Czytaj dalej..

[Propozycja]
Napisane przez: Ro3erT - 08-02-2018, 19:47 PM - Odpowiedzi (6)

1. Typ wątku: [PROPOZYCJA]
2. Nazwa serwera: Survival , Discord
3. Opis:  

IDOL
event który by pomogł troche rozruszac discorda który polega na tym że będą jurory i będą uczestnicy którzy wbiorą sobie piosenke do spiewania <zeby podkład był sam na yt > i to spiewać podklad puszczany by był na bocie tym co jest a kto najlepiej zaspiewa dostawał by nagrode x  i np range na serwerze z jakims kitem za spiewanie  

Czytaj dalej..

EVENT 45 - SZUKANIE SKRZYNEK
Napisane przez: Slou - 08-02-2018, 16:48 PM - Brak odpowiedzi

[Obrazek: 27913335_2023106891295582_80483605233945...e=5B1B6F2D]
Witajcie, 
           już jutro odbędzie się kolejny piątkowy event. W tym dniu będziecie mieć okazję wykazać się 
              znajomością naszego pięknego i ogromnego spawnu. 

Wasze zadanie będzie polegało na prześledzeniu całego terenu naszej bezpiecznej strefy, w poszukiwaniu ukrytych skrzyń. A w ich wnętrzu będą czekać na znalazców przeróżne itemy, 
             takie jak drogocenne surowce, które będą nagrodami. Pamiętajcie, aby dokładnie i ostrożnie się rozglądać, aby nic nie umknęło waszym oczom! Uśmiech

Widzimy się jutro o godzinie 20:00!

Czytaj dalej..

kiedy nowa edycja?
Napisane przez: juliuszmarkowski2003@wp.pl - 07-02-2018, 18:53 PM - Odpowiedzi (4)

Dostałem bana aż do końca edycji więc chciałbym wiedzieć kiedy zaczyna się nowa Płacz ze śmiechu

Czytaj dalej..

Witam
Napisane przez: Tomaszewski15 - 07-02-2018, 18:29 PM - Odpowiedzi (1)

1. Nick w grze: Tomaszewski15
2. Data ukarania: Około 5 lutego 2018 r.
3. Nick osoby karającej: nie pamiętam
4. Powód bana: Multikonto
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Witam ostatnio dostałem bana za multikonto bardzo za to przepraszam ale nie zapoznałem się z regulaminem serwera przez co nie wiedziałem że jest to nie dozwolone bardzo przepraszam i obiecuję że już więcej nie popełnię tego błędu.

Czytaj dalej..

Ban
Napisane przez: Tomaszewski15 - 07-02-2018, 17:19 PM - Odpowiedzi (4)

1. Nick w grze: Tomaszewski15
[b]2. Data ukarania: Gdzieś około 5 lutego 2018 r.[/b]
[b][b]3. Nick osoby karającej: Nie znam[/b][/b]
[b][b][b]4. Powód bana: Multikonto[/b][/b][/b]
[b][b][b][b]5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Dzień dobry przyznaję się do posiadania kilku kont popełniłem ten błąd ponieważ nie zapoznałem się z regulaminem serwera i nie wiedziałem że jest to nie dozwolone pierwsze 4 konta były mojego rodzeństwa w tym jedno moje kolejne założyłem bo chciałem zacząć przygodę od nowa gdy dostałem tymczasowego bana nie wiedziałem o co chodzi więc założyłem kolejne konto żeby wejść na serwer i dowiedzieć się o co chodzi dlatego tyle ich mam ale przepraszam i obiecuję że już więcej nie popełnię tego błędu jeśli jest jakakolwiek możliwość unbana byłbym bardzo wdzięczny jeszcze raz przepraszam. [/b][/b][/b][/b]

Czytaj dalej..

[Propozycja]Działki gildii
Napisane przez: Grzesiule - 06-02-2018, 22:27 PM - Odpowiedzi (4)

1. Typ wątku: Propozycja
2. Survival

3. Opis:

Na serwerze istnieją gildię, jest bardzo dużo komend związanych z tym, jest też dużo gildii. Bardzo dużo istnieję gildii handlujących, co nie chcą wojen itd. Dlatego wymyśliłem coś co mogło by wzbogacić gildie jeśli chodzi o PvP. 

Co jakby dodać "serce gildii", służyłoby to jako cuboid gildi (zamiast dodawać do działek leadera teren gildi) np. Wymiary 71x71, i tylko na tym terenie można by było ustawić /clan home set. To serce mogłobyć także czymś w rodzaju, wygrania wojny (można dodać statystyki wygranych wojen). I wtedy każdy z gildi by mógł na tym terenie budować (albo mogłoby zostać graczę zaufani i niezaufani).

Wojna jest, wróg wbił do bazy gildii i serce rozwali/użyje coś na nim wygrywa wojnę. Oczywiście do "serce" można zabudować jakimiś blokami twardymi itp.

Propozycja 2 to co [ ]
[Na działce gildii podczas wojny można używać TnT (niszczy teren), ale kopać kilofem można np tylko obsydian]

Jeśli sie rozwali to serce automatycznie kończy się wojna między gildiami, gildia która przegrała nie znika, serce się odnawia po jakimś czasie lub można go odbudować (np itemami z bossów)

To serce można by było stworzyć z jakiś itemów z bossów lub kupić za Minecoinsy.

Oczywiście bank gildii wkońcu byłby do czegoś potrzebny (nie widzę narazie zastosowania) można kupować bloki/itemy od gildii handlujących i ulepszać bazę gildi.

Oczywiście graczę wtedy by musieli zabudować to i jak najlepiej bronić.
Jakby już wystąpi jakaś wojna to w godzinach nocnych 1:00-6:00 nie można by niszczyć wrogiej gildii.

Nie chce też robić serwera gdzie się cały czas biją to tylko urozmaicenie

Serce gildii - beedrock (przykład)
Zapalniczką podpalić go - wygranie wojny (przykład)

Pewnie to nie jest tak łatwe do zrobienia, ale jak się spodoba graczom to czemu nie?
Jeśli nie przyjmię sie takie coś to napisać powody. 
Zalety i wady też mile widziane

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 64 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 62 Gość(i)
Google, Bing
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 5 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Wódz] MiroTcz, [Gracz] Natalia2588, [Zbanowany] poluk123, [Gracz] Slou, [Zbanowany] xDreiven

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM

Statystyki

2,826 Użytkowników,   2,707 Wątków,   19,836 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Siomik

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Gracz] rank1npc10
[Gracz] Natalia25887
[Gracz] Yuko5
[Wódz] MiroTcz4
[Gracz] Bonescrasher3
[Gracz] _MinkaMufinka_2
[Admin II] Lelouch2
[Gracz] Damonte1