Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

[Propozycja] Nowy crafting
Napisane przez: Zinrrey - 15-08-2018, 14:57 PM - Odpowiedzi (11)

1. Typ wątku: [PROPOZYCJA]
2. Nazwa serwera: Survival
3. Opis: Propozycja ta jest krótka i konkretna. Co byście powiedzieli o craftingu, który umożliwiałby stworzenie bloku takiego jak w załączniku? Jego nazwa to "Smooth Stone Slab (Double)" a ID to 43:8. Jest to prosty, ale ładny bloczek, który może urozmaicić budowle graczy na survivalu. Nie jest osiągalny w 1.12, ani nawet w 1.13, choć w 1.13 można już pozyskać go poprzez tryb kreatywny. 

Owy blok - https://i.imgur.com/e59kyzG.png
Teoretyczny crafting - https://i.imgur.com/oRf1zOC.png

Czytaj dalej..

Skarga na gracza Burgund3
Napisane przez: Pani Wenekowa - 15-08-2018, 13:31 PM - Odpowiedzi (4)

1. Nick oskarżającego: weneki
2. Nick oskarżonego: Burgund3
3. Opis sytuacji: Ten gracz, zaczyna mnie teraz obrażać bez najmniejszego powodu, a zaczęło się wszystko od tego, że wymieniliśmy zdania, na temat spamowania "upomnieniami" . Dla mnie, gracze powinni upominać, bo wtedy gracz który coś źle zrobił może się nawróci i przypomni sobie kawałek regulaminu. Burgund3 uważa, że nic to nie pomoże - i jak najbardziej nie mam nic do jego zdania, ale przyczepia się do osób "spamujących" upomnieniami i do mnie. To, że fala upomnień leci, to tego nie da się uniknąć, bo w naturze graczy jest napisanie szybko np. "słowa" i nie da się uzgodnić z innymi graczami która z osób ma to napisać. Po prostu dzieje się to w ułamku sekundy. Widzę kolejny plus w tym, że gracze sami przypominają sobie regulamin i mogą chociaż przez chwile pobawić się w administratora, który może kogoś upomnieć. Taka fala "spamu" czasem daje dobrze "winowajcy", bo widzi, że nie powinien tego robić, bo gracze i administracja działają i zwracają uwagę na takie przewinienia. Tyczy się to najbardziej nowych graczy. A jeśli chodzę o obrazę, to obraziły mnie teksty np. "dobrze że już poszedł/a" - jest to dla mnie bardzo niemiłe, tym bardziej gdy mówi to do mnie nowo poznany gracz. Takich wiadomości na ss jest jeszcze więcej, podsyłam całą "kłótnię" od początku do końca. 
4. Data zdarzenia: 15-08-2018, około godziny 14
5. Dowody w postaci screenów lub filmu: 
https://zapodaj.net/7fabbe9786a0f.png.html 
https://zapodaj.net/b3b3948f8d13c.png.html 
https://zapodaj.net/0964984c873d1.png.html  

*jeśli coś nie będzie widoczne, to mogę wysłać jeszcze raz

Pozdrawiam, weneki

Czytaj dalej..

Wywiad z 258_Yoki_258
Napisane przez: Ladykotka - 15-08-2018, 08:40 AM - Odpowiedzi (4)

Witajcie Kochani, wracamy do naszych wywiadów, dzisiejszy udzieliła nam 258_Yoki_258, zapraszam do czytania Uśmiech

1) Na początku wywiadu przedstaw nam się.

258_Yoki_258: Witam jestem Yoki mam 11 lat i lubię budować ^^ 

2) Co robisz w wolnych chwilach?

258_Yoki_258: Czytam książki, rysuje, oglądam filmy, buduje budowle na creative i czasami sobie zerknę na survival.  

3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.

258_Yoki_258: Czytanie książek. Czytanie mnie bardzo wciąga w dalsze czytanie i lubię książki typu Harry Potter, Opowieści z Narnii. Uśmiech 

4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?

258_Yoki_258: Pająków i skolopender D: 

5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?

258_Yoki_258: Jakieś 3/4 lata temu bo mój kumpel i jego brat mi polecili ta grę :3 Pozdrawiam Dawida i Maćka Duży Uśmiech 

6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?

258_Yoki_258: Dostałam bana na ulubionym serwerze wtedy szukałam fajnych serwerów w necie i po kilku próbach znalazłam ten serwer. 

7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?

258_Yoki_258: Warpy, pety, areny, aukcje, bossy, pojazdy i pakiet World Edit na creative ale najbardziej to chyba bossy. 

8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?

258_Yoki_258: Spawn creative, moja działka na creative, warp rynek na survival, warp areny i warp balon również na survivalu. 

9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?

258_Yoki_258: Poluje na graczy, czytam i piszę na czacie, czasami nagrywam i oczywiście buduje.  

10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?

258_Yoki_258: Pająki jaskiniowe moim zdaniem zabierają za  dużo hp i są za mocne, bardzo mnie denerwują >.< 

11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?

258_Yoki_258: No raczej nikt hehe Płacz ze śmiechu 

12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?

258_Yoki_258: Pomidor38, Ola557, Karolqa12, Miminq, Natalia2588 i.. To chyba tyle Język 

13) Jak powstał twój nick?

258_Yoki_258: Sama nie wiem 258 ulubione cyferki a Yoki jakoś mi wpadło do głowy. 

14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?

258_Yoki_258: Hmm... Ja to raczej nic. 

15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?

258_Yoki_258: Na razie nie ale buduje bazę SE (Smoczej Ekipy) jeśli chcesz dołączyć zgłoś się do mnie śmiało! Duży Uśmiech 

16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?

258_Yoki_258: Budowałam wieżowce z dirtu i cobla i odkrywałam craftingi. 

17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?

258_Yoki_258: Często wpadałam do lawy albo w przepaść i ginęłam wtedy nie mogłam znaleźć itów ;/ Ale gracze chyba mi nic nie zrobili takiego zlego. 

18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?

258_Yoki_258: Pozdrawiam Natalie ktora juz nie ma bana Duży Uśmiech 

19) Może teraz parę słów od siebie?

258_Yoki_258: Jeszcze raz pozdrawiam Natalie i Pomidora38 hehe :3 

20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.

258_Yoki_258: Ja również i ciesze się ze mogłam Uśmiech

Czytaj dalej..

[PROPOZYCJA] Firmy graczy (dział na forum)
Napisane przez: xKieras_ - 14-08-2018, 11:02 AM - Odpowiedzi (16)

2. Nazwa serwera: Forum
3. Opis: Proponuje dodać na forum do kategorii Survival dział "Firmy Graczy" na którym gracze mogą zgłaszać swoje firmy oraz mieć wlasną "Podkategorie" czy coś takiego do swojej firmy (Takie coś jak z Miastami/Gildiami). Takie coś było np. na SH i dość dużo graczy zgłaszało swoje firmy. Proszę rozpatrzyć jak najszybciej tą propozycje bo mam juz prawie wszystko pod moją firmę przygotowane Oczko

Mam już nawet pomysł na wzór:

Nazwa firmy:
Właściciel/Właściciele:
Czy firma będzie prowadzić rekrutacje?:
Ile firma będzie płacić?:
Aktualni członkowie firmy:
Koordynaty siedziby firmy:

Czytaj dalej..

Urozmaicenie zwierząt
Napisane przez: Mimal9999 - 13-08-2018, 00:12 AM - Odpowiedzi (5)

2. Nazwa serwera: Survival
3. Opis: Mam propozycję odnośnie patów, a dokładniej pakietu zwierzęta, która polega na dodaniu "efektów" pozostałym zwierzętom. Papuga, Ghast czy Blaze dają możliwość latania na nich, kurczak ma powolne opadanie itd. Moim pomysłem jest dodanie takich umiejętności innym zwierzętom jak np. pająk, który mógłby się wspinać, squid, na którym można szybciej pływać w wodzie jak i pod wodą. Królik, ujeżdżany mógłby np. wyżej skakać, Guardiany tak samo jak i squidy. Enderman mógłby mieć efekt Chorusów dajmy na to co minutę i na mniejszą liczbę kratek, Giant na wyższych poziomach mógłby "rozdeptywać" przeciwników zadając im obrażenia. W 1.13 o ile nowego Phantoma będzie się dało oswoić, mógłby on dawać efekt elytry, czyli nie zwykłe latanie, ale bardziej szybowanie, tylko trochę wolniejsze niż na elytrze. Póki co więcej pomysłów nie mam, może ktoś ma, mam nadzieję że jasno przedstawiłem moją propozycję Uśmiech 

Czytaj dalej..

DjStaLkeR
Napisane przez: DjStaLkeR - 12-08-2018, 22:14 PM - Odpowiedzi (5)

SIEMANO
Jestem DjStaLkeR dawniej znamy jako kamil9 jestem smutny bo mam bana Smutek

Czytaj dalej..

Duży uśmiech [PROPOZYCJA] nowe /warp areny
Napisane przez: Pani Wenekowa - 11-08-2018, 14:15 PM - Odpowiedzi (8)

Witam wszystkich! Tutaj weneki. Postanowiłam, że zgłoszę swoją propozycję, dotyczącą /warp areny, a dokładniej, samego spawnu na arenach. Myślę, że ten który mamy, jest za mały, przymało kreatywny i myślę również, że wraz z nową edycją, moglibyśmy go wymienić. W niektórych częściach budowli pomagał mi Lelouch. Chętnych zwiedzenia dokładniej, zapraszam na moją działkę : -2:-3. 

1. Typ wątku: [PROPOZYCJA]

2. Nazwa serwera: Survival

3. Opis: Przyznam się, że długo myślałam nad większym działaniem w stosunku do serwera. Chciałabym tutaj pomagać i udoskonalać jego potencjał, a z racji tego, że mam już lekkie doświadczenie z serwerami, to mogę tą umiejętność dobrze tu wykorzystać. Jednakże to nie jest podanie na KidModa, ale opis propozycji przestanę mówić o sobie Język. Zacznę od pytania "Po co nowe /warp areny?". Powiem szczerze, spawn ten, jest po prostu stary i nie ładny, tak dobry serwer powinien być dobrze wykończony w każdym calu, ale broń Boże nie mówię, że mój projekt jest doskonały i o wiele lepszy, czy obecne /warp areny jest do niczego, po prostu ono jest za proste (jak dla mnie). Sama uważam, "kwarcowa odmiana" wygląda lepiej, ktoś może się nie zgodzić, szanuję. Od razu powiem, chętnie wysłucham rad czy krytyki. 

Spawn ten, jest wybudowany w kolorystyce bieli, zieleni i niebieskiego, znajduje się tam jeszcze kapka żółtego, którą nie sposób ominąć. Chodzi mi o to, iż ten kolor pojawia się na "refie" który od razu rzuca się w oczy. Mamy tutaj słupek z (raczej) wszystkimi potrzebnymi informacjami. Logiczne jest to, że nie mogłam ustawić tabliczek z np. automatycznym teleportem na spawn, jednak to nie jest problem,aby administrator ustawił go bezpośrednio na survivalu. Jest również podium, na którym staną najlepsi gracze PVP (3 miejsca). Są trzy sekcje : DM/TDM, zwykłe areny i areny z pierwszej edycji, obudowane kwarcowym motywem, z diamentowym emblematem, na którym jest tabliczka z nazwą tej o to sekcji. Na przeciwko podium, i po prawej stronie od spawnpointu, znajdują się dwa enderchesty. Spawn jest z tyłu, a przed nim, na ścianie wielki "refil" (ciekawostka : miał być miecz, ale wyglądał krzywo.) Gdyby była potrzeba, również znalazłoby się miejsce na inne typy arenek.

Byłabym wdzięczna, gdyby mój warp został dodany. Proszę nie łapać mnie za słówka, gdyby coś zabrzmiało nietaktownie, nie chciałam nikogo urazić. W razie jakichś poprawek proszę o kontakt na moim discordzie : MałyOkruszek#3357. Za jakiekolwiek błędy przepraszam :c (podanie albo projekt)

Linki do zdjęć dla leniwców, którzy chcą zobaczyć, a nie chcą wejść na działkę :

https://zapodaj.net/09acb6e29a1ad.png.html
https://zapodaj.net/25a7a095c949b.png.html 
https://zapodaj.net/8bf5d5153c41b.png.html
https://zapodaj.net/30985c7236cfd.png.html
https://zapodaj.net/1e5de089a3c69.png.html

Pozdrawiam, weneki Love

Czytaj dalej..

Event 68 - Parkour Przez Biomy [WYNIKI]
Napisane przez: Slou - 11-08-2018, 07:05 AM - Brak odpowiedzi

Myślę, że wczorajszy event możemy uznać za udany, a dziś, gdy emocje już opadły, nadeszła pora ogłosić szczęśliwców, którzy do mety doskoczyli najszybciej. 

A zatem, nie przedłużając, oto oni: 

TRASA HARD: 
1. Patrykulka
2. ziomek16w2
3. MistrzFlesha

TRASA MEDIUM: 
1. Squalik 
2. straightlong
3. _ Dawidos _

Po skończonym parkourze, tradycyjnie odbyła się walka ze smokiem i innymi zmorami w Kresie. 
Dziękujemy za wspólną zabawę i zapraszamy ponownie za tydzień, a teraz zajrzyjcie na naszego Facebooka i obejrzyjcie zdjęcia z eventu!  LINK

[Obrazek: 38885430_312865429280481_760909919414963...e=5C12A94B]

Czytaj dalej..

Event 68 - Parkour Przez Biomy
Napisane przez: Slou - 09-08-2018, 18:53 PM - Brak odpowiedzi

Witajcie,
chciałabym zaprosić was na nasz jutrzejszy event, jakim będzie "Parkour Przez Biomy".
Będziecie musieli dotrzeć do mety przed innymi, krocząc przez różnorodne biomy!

Dodatkowo, będziecie mieć dwie drogi do wyboru: MEDIUM (łatwiejsza) oraz HARD (trudniejsza), od was zależy, którą wybierzecie, pamiętajcie jednak, że nagrody za wygraną będą się różnić w zależności od trasy!
Na mecie będą na Was czekać 3 miejsca na podium – osobno dla tych którzy wybrali wersję medium oraz osobno dla graczy, którzy przeszli trasę hard.

ZASADY:
1. Na evencie NIE ma PvP. NIE można zginąć.
2. Na event przychodzimy w dowolnym eq.
3. Zabronione jest posiadanie i używanie pereł kresu, owoców refrenusu, elytr, mikstur, zwierzaków

NAGRODY:

TRASA HARD:
1. miejsce: 2x książka z wybranym enchantem, 50 LVL, 15000 MineCoins, 20x Diament
2. miejsce: 1x książka z wybranym enchantem, 40 LVL, 10000 MineCoins, 16x Diament
3. miejsce: 30 LVL, 5000 MineCoins, 12x Diament

TRASA MEDIUM:
1. miejsce: 1x książka z wybranym enchantem, 30 LVL, 12000 MineCoins, 15x Diament
2. miejsce: 1x książka z wybranym enchantem, 20 LVL, 8000 MineCoins, 12x Diament
3. miejsce: 15 LVL, 4000 MineCoins, 9x Diament

STARTUJEMY W PIĄTEK, O 20:00, NA /warp event!
Zapraszamy!

[Obrazek: 38884778_2145136905759246_58571759352576...e=5C11B5CD]

Czytaj dalej..

Odwołanie od Bana
Napisane przez: patryko34441 - 09-08-2018, 13:49 PM - Odpowiedzi (11)

1. Nick w grze: Patryko34441
2. Data ukarania: 09.08.2018 14:40
3. Nick osoby karającej: MiroTcz
4. Powód bana: "Działanie na szkode serwera."
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Tak w sumie, to nie wiem nawet co takiego zrobiłem że dostałem od razu bez ostrzeżeń/kicków/mniejszych banów odrazu 30 Dni. Tak samo powód bana jest dla mnie całkowicie nie jasny. Dlatego to uzasadnienie napiszę w momencie gdy dowiem się szczegółowo za co jest ban.

Czytaj dalej..

Użytkownicy online
Aktualnie jest 56 użytkowników online. 0 Użytkownik(ów) | 54 Gość(i)
Google, Bing
Kto był dziś online [Szczegóły]
Mieliśmy w ciągu ostatnich 24 godzin: 4 zarejestrowanych (w tym 0 niewidocznych) oraz 0 gości i 0 botów.
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: [Gracz] marilivepl, [Zbanowany] poluk123, [Zbanowany] xDreiven, [Gracz] Yuko

Witaj, Guest
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Login/Adres e-mail:

Hasło

Ostatnie wątki
Odwołanie Ban: Xray
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
08-01-2025, 18:31 PM
Odwołanie od bana – brak ...
Ostatni post: [Admin II] Lelouch
07-01-2025, 08:00 AM
[Propozycja] Areny PvP
Ostatni post: [Wódz] MiroTcz
30-12-2024, 10:25 AM
perm
Ostatni post: [Admin II] Animekowa
25-12-2024, 16:12 PM
Skarga na Yuko937
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
24-12-2024, 03:10 AM
NABÓR DO ADMINISTRACJI
22-12-2024, 15:15 PM
OTWARCIE SERWERA SURVIVAL
20-12-2024, 20:43 PM
ZAKOŃCZENIE PRZERWY TECHN...
02-11-2024, 17:46 PM
Skarga na Prouff, King_Ka...
Ostatni post: [Gracz] relrx
06-02-2024, 13:58 PM
Skarga na King_Kamila za ...
27-01-2024, 11:43 AM
Powrót
Ostatni post: [Gracz] TABALUGA60
21-01-2024, 22:02 PM
WESPRZYJ SERWER
20-01-2024, 14:11 PM
Unban
20-01-2024, 11:20 AM
Skarga na Administratora
28-12-2023, 05:08 AM
Skarga na Członków Gildii...
Ostatni post: [Admin II] _Tamai_
26-12-2023, 20:41 PM

Statystyki

2,826 Użytkowników,   2,707 Wątków,   19,836 Odpowiedzi,   Najnowszy użytkownik to Siomik

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
Dzienne Tygodniowe Miesięczne Najwięcej postów
[Gracz] rank1npc10
[Gracz] Natalia25887
[Gracz] Yuko5
[Wódz] MiroTcz4
[Gracz] Bonescrasher3
[Gracz] _MinkaMufinka_2
[Admin II] Lelouch2
[Gracz] Damonte1