perm |
1. Nick w grze: Paanic33
2. Data ukarania: 12.11.2024 3. Nick osoby karzącej: Animekowa 4. Powód bana: wyzwiska 5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Zwracam się z prośbą o rozważenie nałożonego na mnie bana za użycie nieodpowiednich słów. W swojej obronie chciałbym odwołać się do literatury, która pokazuje, że język nie jest jedynie narzędziem ataku, ale przede wszystkim sposobem wyrażania emocji i refleksji. Przykładem może być postać Stanisława Wokulskiego z „Lalki” Bolesława Prusa, który wielokrotnie musiał stawić czoła trudnym sytuacjom i silnym emocjom. Choć czasami jego zachowanie mogło wydawać się gniewne, literackie przedstawienie pokazuje, że w trudnych chwilach ludzie często dają upust emocjom w sposób, którego później żałują. Podobnie jak Wokulski, który zmagał się z wyzwiskami otoczenia, ja również poczułem się emocjonalnie przytłoczony, co wpłynęło na mój sposób wyrażania się. Inny przykład to „Zemsta” Aleksandra Fredry, gdzie postacie, takie jak Cześnik i Rejent, nieustannie obrzucają się wyzwiskami. Mimo to, ich wzajemne przepychanki słowne pokazują, że nawet najostrzejsze konflikty mogą zakończyć się zgodą. Uważam, że nie należy mnie oceniać wyłącznie na podstawie jednego incydentu – warto dać szansę na zadośćuczynienie i poprawę relacji. Rozumiem, że moje słowa mogły być niewłaściwe, jednak literatura uczy nas, że każdy zasługuje na drugą szansę. Tak jak bohaterowie wspomnianych dzieł zmieniali swoje postawy, tak i ja chciałbym udowodnić, że potrafię panować nad swoimi emocjami i komunikować się w sposób zgodny z zasadami społeczności.
Poczułem się przytłoczony prowokacją, która miała miejsce na mojej działce.
Pozdrawiam
Moja wypowiedz kierowana jest do administracji, która wie jak wyglądało wydarzenie. Osoby poboczne nie mają tutaj znaczenia.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
2 gości |