xTforson Odwołanie |
1. Nick w grze: xTforson lub prościej Tforson
2. Data ukarania: Wczoraj o 16:42 3. Nick osoby karzącej: Naten_ 4. Powód bana: Kopiowanie Przedmiotów 5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Jak przy każdej rozprawie i orzekaniu wyroków, należałoby również wysłuchać wersji oskarżonego jak i motywów jakimi się kierował. Nie dano mi tej szansy, więc ja zabiorę głos. Owszem powód bana był dla mnie co prawda małym zaskoczeniem, ale mogłem się tego spodziewać. Ważniejszą kwestią jakie były moje intencje kopiowania tych itemów. Mianowicie, na moją i działkę NOTORYCZNIE gracz zkeram nasyłał swoich ludzi, którymi byli cpvneh i kokosz. Ze zkeramem 1 spotkanie na mojej starej działce, był podobny. Coś robię, wpada zabija, zabiera kilof gdy sam dopiero ledwo zaczynałem i zostawia śmieci. Ok rozumiem, PvP. Ale prosiłem go, wręcz błagałem o wyrozumiałość gdyż nie mam zielonego pojęcia jak skutecznie walczyć czy się bić. Powiedział ok, nie wiedział. Gra toczy się dalej. Potem na 2 działce identyczna sprawa tym razem o cpvneh o dziwo od zkerama. Myśle sobię ok nie wiedział, nic się nie stało miał prawo. Ale potem jak przychodził 2 dni z rzędu i czekał na Ctrl-u pod moją szopką na niewidce tylko po to aby mnie zabić i ograbić z niedawno co zdobytego netheritu to już coś jest na rzeczy. Tym bardziej gdy założyłem nowy pancerz to dosłownie minutę po spotkaniu cpvneh był już u mnie i czaił się przez 2 dni! na mój loot. Zwróciłem się z tą sprawą do Ewki jak i do zkerama aby przestał nasyłać ludzi. To wtedy, podjął inną taktykę, wysłał kolejną osobę która był kokosz i on zaczął potem wbijać i polować na mnie. No i udało mu się mnie dojechać jak i również zorientował się, że od niedawna nauczyłem się (przez przypadek przy przenoszeniu glowstona) kopiowania itemów i szybciutko udali się ze skargą do Naten_. Wszystko zgodnie z regulaminem, nie kampiła potem 1 osoba więc się wymieniali cpvneh z kokoszem, wielcy mistrzowie PvP griefujący gracza którego celem od samego początku było BUDOWANIE ;_;. Ani moje prośby, ani moje uwagi nie mogły nic wskórać, bo wszystko było zgodnie z regulaminem. Więc jaką miałem inny rodzaj obrony niż zrobić sobie 1 deskę ratunku jaką były koxy, kopiowałem je, aby mieć jakiekolwiek szanse z nimi, bo przecież SPECJALNIE zaczęli do mnie przyłazić i tylko czekać aby mnie zfarmić. Czy na tym polega ten serwer ? Że elita nie daje Ci szansy budować w spokoju, bo mają jakieś uprzedzenia do Ewki, która ponoć rzekomo nastawia ludzi na serwie przeciw nim ? Ja nikogo nie atakuje, nie chodzę po mapie nie szukam zaczepek, jedynie o co proszę to o szansę na budowę mojej działki bo z tego czerpię przyjemność jak i z szansy na wspólną z rozgrywką z inną członkinią serwera. Jeżeli moja prośba, nie może być spełniona (nietykalność pvp czy też godmode) to zapłacę za tą ochronę. Wszystko aby tylko, dali mi w końcu święty spokój i przestali mnie griefować. A nawiązując do powyższej sprawy, żądam, aby gracze zkeram kokosz i cpvneh zwrócili WSZYSTKIE zagarnięte koxy, do administracji a nie tylko część (przejeli znacznie więcej niż podali) jak i zdobyte przedmioty (zbroje miecz kilof i łuk). Oraz zadeklarować, że sami nie będą kopiować itemów, ponieważ kokosz żarł koksy jak wściekły, nie wiadomo tak naprawdę, co ta TRÓJCA robi i na ile sobie pozwala. Oraz podjęcia pewnych kroków w celu utemperowania ich wyczynów na serwerze. Bo ja byłem pewnie nie 1 i nie ostatnią osobą, która zrezygnowała z gry na MineWorldPL przez wyżej wymienionych OPRAWCÓW i TOKSYCZNYCH graczy. Moją nauczkę przyjąłem i się z nią zgadzam, ja również deklaruję, że wstrzymam się od ponownego kopiowania itemów jak i zakup ochrony (jeśli to konieczne) dla mnie. Z góry dziękuję za wyrozumiałość i przepraszam, że tak rzeczowo, ale musiałem wyłożyć tą sprawę na wierzch, aby ZAPOBIEC podobnym sytuacjom. Tforson
1
1
Itemy już oddałem administracji, a po drugie naucz się odróżniać koxy od refów, a i również chciałbym abyś skończył kłamać bo byłem u ciebie tylko 1 raz
1
A to więc jesteś osobą postronną nie związaną w żaden sposób z zkeramem i od tak nagle cała wasza 3 zbiegła się na spawnie? Weź nie bądź takim dwulicowcem. Żarłeś te koxy przede mną to jak innym sposobem wytłumaczyć że 2 osoby Cię klepały i nie padałeś? Tym bardziej mam podejrzenia czy sami nie kopiujecie itemów.
Kolejna sprawa, aż tak wspaniałymi graczami jesteście w PvP? Może zmieńcie serwer i przestańcie kampić na czyiś działkach gdy tylko osoba która macie na celowniku się zaloguje. Zachowujecie się tak jakbym coś wam uczynił w przeszłości. Podkreślałem, dajcie mi budować nie umiem PvP a wy NON STOP przesiadujecie u nas. Ludzie mówili, abym was zgłosił. To był błąd że tego nie zrobiłem wcześniej, bo wy skrupułów aby mnie zgłosić biegiem do Naten_ nie mieliście. Ja wspominałem zkeram. *Prędzej wam po prostu dam jeśli czegoś trzeba, ale przestańcie mnie atakować*. Czy wam to może sprawia przyjemność gnębienie i griefowanie innych ?! A jeśli nie spełniacie się na tym serwie to idźcie na jakiś server PvP gdzie to co robicie jest kwestią jawną i nikt nie ma nic przeciwko temu. Gdyż na ten moment negatywnie wpływanie na opinię serwera. I wiele osób podobnie myśli.
Nie mówie, że ze zkeramem sie nie trzymam ale nie pisz, że przesiaduje od paru dni czy tam tygodni u ciebie bo to kłamstwo. Przylecialem wczoraj do ciebie na działke po raz pierwszy. I jeszcze raz pisze naucz sie odrózniaćrefy od koxów bo jadłem refy, jakbyś nie wiedział kox to takie świecące sie jabłko
Sytuacja jest ciężka. Z jednej strony odwołujesz się od bana, ale z drugiej strony piszesz skargę na zkerama, cpvneha i kokosza (jeżeli dobrze rozumiem). To czy dostaniesz unbana, czy nie zależy od tego, na ile będziemy mogli udowodnić to co napisałeś.
Kokosz napisał, że był u Ciebie 1 raz. Z tego co wynika z twojej wypowiedzi, cpvneh był u ciebie kilka razy w niedługim okresie czasu. Ja osobiście sądzę, że tego typu nękanie powinno być tępione, więc zobaczymy co cpvneh i zkeram mają do powiedzenia na ten temat i jakie podadzą kontrargumenty. Czekam na ich odpowiedzi.
Jak wspominałem zkeram był raz na działce i potem zaczął nasyłać cpvneha. Gdy ten był już zbyt często, wczoraj zmienili się z kokoszem. Ale tak cpvneh był 3 czy 4 razy. Za każdym razem gdy wbijałem do gry i zawsze na Ctrl. A Jedyną moją opcją walki była po prostu ucieczka. Trochę postrzelać z łuku, totem w łapę i nura do wody i ucieczka w glony...
Ja nwm czy dostanę unbana i a nawet jeśli to znowu ma być to samo ? Po raz kolejny proszę tylko i wyłącznie o danie szansy na budowanie, a nie chcę się z nimi UŻERAĆ dzień w dzień! Jeśli nie mogę na to liczyć na tym serwerze, nie widzę sensu na unbana. Ja również deklaruję, że ponownego kopiowania nie będzie, bo nie sądziłem że jest zakaz, tym bardziej, że nie gram PvP tylko buduje eksploruję, a ewentualne śmierci w terenie to tylko i wyłącznie moja wina i jedna z zasad serwera. Ale nie akceptuję czajenia się na moją głowę gdy tylko wbiję do gry.
W momencie gdy próbowałem odbiec, ponieważ set mi padał to ty goniłeś mnie w zawzięte, więc czy ucieczka to twój jedyny sposób walki to bym się kłócił, ale jeszcze chciałbym przypomnieć, że u Tforsona nie zostały usunięte skrzynki z itemami tak jak to było w przypadku inych graczy.
Nikogo na ciebie nie nasyłałem, to że jestem z kokoszem i cpvnkiem w gildii nie znaczy że ja na ciebie kogoś nasyłam. Wiem że ci gracze lubią zabijać to podałem im kordy osoby która ma netheryotowy set - kokosz często oddaje rzeczy, cpvneh nie wiem.
"To wtedy, podjął inną taktykę, wysłał kolejną osobę która był kokosz i on zaczął potem wbijać i polować na mnie." Polowanie? To że ktoś kogoś chce zabić to jest norma na serwerach survival, dla rzeczy, zabawy lub z innych powodów. Twój argument że kopiowałeś rzeczy bo ktoś ciebie zabił jest na poziomie przedszkolaka, "uderzyłem kolegę bo samochodzikiem mi się nie dał bawić". Cpvneh był u ciebie z tego co wiem 2 razy, raz zlogałeś a raz uciekłeś. "Czy na tym polega ten serwer ? Że elita nie daje Ci szansy budować w spokoju, bo mają jakieś uprzedzenia do Ewki, która ponoć rzekomo nastawia ludzi na serwie przeciw nim ?" Co ma do tego Ewka? Pisałem dziś z Ewką o tym i także nie wie o co ci chodzi, o jakim nastawianie przeciwko komuś kogoś? Jakie uprzedzenia? Z Ewką mam dobry kontakt i nie wiem po co próbujesz wmówić że jest inaczej. "A nawiązując do powyższej sprawy, żądam, aby gracze zkeram kokosz i cpvneh zwrócili WSZYSTKIE zagarnięte koxy, do administracji a nie tylko część (przejeli znacznie więcej niż podali) jak i zdobyte przedmioty (zbroje miecz kilof i łuk)." Skopiowane przez ciebie przedmioty zostały zwrócone, skoro set i inne narzędzia nie były kopiowane to czemu mają być oddawane? No chyba że to są kolejne rzeczy prócz koxów które kopiowałeś to rozumiem że oczekujesz że znikną z obiegu. "Oraz zadeklarować, że sami nie będą kopiować itemów, ponieważ kokosz żarł koksy jak wściekły, nie wiadomo tak naprawdę, co ta TRÓJCA robi i na ile sobie pozwala." - sami zgłaszamy sposoby na kopiowanie przedmiotów oraz oddajemy co było skopiowane przez przypadek. Zacznij odróżniać koxy od refów - refy możesz scraftować ( 8 sztabek złota i jabłko) a koxa możesz jedynie znaleźć przy spawnerach lub leśnych dworach. "Oraz podjęcia pewnych kroków w celu utemperowania ich wyczynów na serwerze." Utemperowanie czego? Pojedynczego zabicia jakiegoś gracza i częste oddawanie ich rzeczy - oddałem ci wszystko prócz kilofa o którym wspomniałeś, ze względu na to że go już sprzedałem. Kiedyś była ochrona działkowa, lecz została zdjęta - zapewne większej ilości graczy ona przeszkadzała niż pomagała, jak się nie chce bić zawsze można kupić ochronkę w sklepie. Ewentualnie grać na creative skoro chcesz budować bez pvp. "Ja również deklaruję, że ponownego kopiowania nie będzie, bo nie sądziłem że jest zakaz" - piszesz udając poważną, inteligentną osobę a takie coś piszesz. Twoje zachowanie bardziej zniechęca do grania niż zabijanie, gdyż jest tak samo nieuczciwe jak cheaty - dają ci dużą, nieuczciwą przewagę nad innymi graczami. Podsumowując, nie widzą powodu dla którego miałby ci dać Naten ub, nawet nie widać skruchy w twoim zachowaniu. Sam jestem przeciwko unbana dla ciebie.
1
I na wszystko masz wymówkę co ? Szkoda że duża część z nich ma się nijak do sprawy i że po prostu kłamiesz bo chcesz mnie wyeliminować. Nwm co Ci zrobiłem, nie wiem jakakolwiek forma rozmowy z wami *Proszę nie róbcie tego, bo jestem gorszy i nie poradzę sobie z wami* dała wam zielone światełko. Byliście znacznie więcej razy u mnie niż to podajecie. Co do rozmowy to mam akurat screena do którego się mogę odwołać, gdzie właśnie przytoczyłeś, niech zacytuję *nie wiem co ta gildia ma do mnie, ale serio nastawianie innych graczy przeciwko mnie jest słabe* to już 1 ściema. Kolejna to że przebywaliście u mnie znacznie dłużej to 2. 3 tak podjąłem walkę, bo wtedy użyłem kopiowania, aby mieć jakiekolwiek szanse z wami. Dobrze zgadzam się zabij mnie raz, dwa, trzy... ale nie dzień w dzień ktoś od Cb.
A ty zkeram jako poważna osoba, miałem naprawdę duże pokłady nadziej i wiary, że moje prośby do Cb dotrą i zaprzestaniecie po prostu walki. Chcecie? Chętnie na arenie, wiele mógłbym się od was nauczyć. To nie ciężko zdobyty netherite już 1 dnia chcieliście zdobyć. Ochrona działkowa dobra sprawa była w takim razie. Pozwalała zminimalizować wasze akcje. Dodatkowo bardzo pochopnie i natychmiastowo chciałbyś egzekwować prawo. Po prostu pozbywasz się osób, które Ci się postawiły i tak będę Ci się stawiać. A przed waszą 3ką żadnej skruchy nie mam zamiary okazać. Jak już to wobec administracji. Moje granie nikomu nie wadzi jak również nikt na serwie nie powie że Tforson lata na mapie i zabija. Głównie wy jesteście na ustach wszystkich znów zacytuję: *ale czemu mi zwykli ludzie coś przypisują gdy nic nie ma z tym wspólnego" a sam wspomniałeś powyżej *podaję kordy osób z netheritem*. Weźcie przestańcie udawać (PS screeny z rozmowy ma Ewka ) Co do kokosza, to wara od itemów mojej koleżanki. To są jej rzeczy i nie ma z tym nic wspólnego. Jak sobie robicie wroga to zróbcie ze mnie, a nie z niej jeszcze. Ponoć ją nawet przepraszałeś... z takimi przeprosinami to możesz się wstrzymać. Kasować ? A proszę kasaujcie te moje biedne cobblostonowe klocki bo przecież to głównie kopałem, ale nie mogłem przez was. Tak skutecznie zniechęcacie mnie do gry na tym serwie... i tak wykupię ochronę jeśli to ma przyczynić się do całkowitego zaniechania waszych ataków. PS: Wiesz zkeram, trochę mi przykro. Miałem Cię za poważna osobe, tym bardziej że rozmawialiśmy otwarcie i nic nie ściemniałem przed Tobą. A ty to perfidnie wykorzystywałeś i czerpaliście z tego rozrywkę... Rozumiem ty na mnie bo sam nie jesteś mistrzem PvP ale żeby ludzi z gildii wysyłać *podając kordy* ? Naprawdę rozczarowałeś mnie i teraz mi ubliżasz... masz ty chociaż odrobinę moralności czy jakiegokolwiek szacunku ? Czy naprawdę dopiero jak wyłożę te 8dych na spawnery zacznę się liczyć ?
(29-09-2020, 16:09 PM)Zkeram napisał(a): Nikogo na ciebie nie nasyłałem, to że jestem z kokoszem i cpvnkiem w gildii nie znaczy że ja na ciebie kogoś nasyłam. Wiem że ci gracze lubią zabijać to podałem im kordy osoby która ma netheryotowy set - kokosz często oddaje rzeczy, cpvneh nie wiem. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
2 gości |