ODWIEDZINY [13] - Quanarin, Ola557 |
Cześć!
Przychodzę z 13 wydaniem "Odwiedzin" - ostatnim w tym roku! ^^
Dzisiaj chcę Wam przedstawić działkę Quanarina, która jest na survivalu, a także działkę Oli557, która znajduje się na creative. Zapraszam!
SURVIVAL
"Cukierkowa Dolina" - tak właśnie nazywa się działka Quanarina. Przyznam, że pomysł jest świetny, a jego wykonanie także!
Wejście:
Zamek w Cukierkowej Dolinie, ma sporo szczegółów - to właśnie mi się podoba. ^^
Tutaj wypływają 2 rzeki.
Z jednej strony zwykła, zimna,
a z drugiej ta cieplejsza.
Cichy zakątek zamku.
Lasek z czerwonymi drzewkami, inspirowany 1 rundą eventu "Kreatywne Piksele".
A tutaj młyn, ale... Zamiast zboża mielone są tutaj brodawki.
Ogromne i zarazem piękne kwiaty. ^^ Wyrosły z fasolek kupionych jeszcze na poprzedniej edycji.
I na koniec screen z Quanarinem, który poświęcił na tę budowlę na pewno wiele czasu.
CREATIVE
Na trybie creative Ola557 zbudowała królestwo pochodzące z bardzo dawnych lat, bo jest to bowiem średniowieczne królestwo, ale... Gdy polecimy wyżej, do nieba, będziemy mogli zobaczyć też dom aniołów i bogów oraz różne artefakty.
Dom kowala, KugaX'a, zdecydowanie mój ulubiony z całej działki.
Rynek i targ:
Dom dla mieszkańców królestwa, są w nim pojedyncze mieszkanka dla każdego z nich. Sama w nim mieszkam.
Stajnia dla koni:
Tron królowej całej osady — Oli557, a także zasady panujące na terenie całego królestwa.
Kurnik oraz farma zboża, buraków, melonów i innego pożywienia.
Poza murami królestwa znajduje się mały namiot z ogniskiem:
I tutaj świetny pomysł, czyli niebo z bogami i aniołami:
Magiczne drzewa, których owoców lepiej nie dotykać, a także tron jednego z bogów.
Artefakty bogów:
Końcowy screen z Olą:
PODSUMOWANIE
"Cukierkowa Dolina" autorstwa Quanarina ogromnie mi się podoba i uważam, że należy do grona najlepszych działek na survivalu. Polecam zobaczyć ją na własne oczy - sama budowla jest ogromna i nie zdążyłam uwiecznić wszystkiego na screenshotach. Projekt Oli557 również jest bardzo fajny i mam szczerą nadzieję, że będzie kontynuowany. Szacun dla obu budowniczych - miejmy nadzieję, że kolejne budowle będą jeszcze lepsze. Żegnam się z Wami - do następnych "Odwiedzin", a także życzę szczęścia i pomyślności w Nowym Roku!
3
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |