Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

PROŚBA O UNBAN.

1. Nick w grze: _Demek_
2. Data ukarania: 12.07.2018
3. Nick osoby karającej: Marika07, pierwszy ban - nikt nie wie.
4. Powód bana: "Omijanie bana", pierwszy ban "Cwaniakowanie i obraza Administracji"
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: 
A więc sprawa wygląda następująco. Skomunikowałem się z administracją w sprawie niedziałającego czatu, nie wiadomo dlaczego od początku serwera miałem mute'a, który wyłączył się po mute'cie na pięć sekund (dziękuję za współpracę). Potem wspomniałem tylko o fakcie, iż plugin związany z działkami na Creative nie działa zbyt dobrze, działki posiadają puste chunki, ścieżki też się nie generują prawidłowo, na co odpowiedziało mi paru SVIPów, że koniec edycji, że co ja chcę - wiem, że jest koniec edycji, ale trzeba to chyba naprawić, by w następnej tak nie było, prawda? ChatMod napisała, że trzeba było napisać na /helpop, ale inni gracze już to robili, podobno bezskutecznie. Następnie SVIPy dalej spamowały "co za typ XDDDD" a po chwili na każdą moją wiadomość odpowiadali "XDDDD". Napisałem do ChatModa dlaczego takie osoby nie dostaną mute'a, na co dostałem odpowiedź, iż zbyt rzadko to piszą. Czy odpisywanie na każdą wiadomość tego samego nie jest spamem?
Potem napisałem, że rozumiem, iż to SVIPy i administracja przymyka oko na to, bo zapłacili za konto, że w sumie to już nie ważne, o problemie powiadomiłem tak jak prosili inni i życzę dobrej nocy i idę dalej budować. I temat ucichł, nie było odzewu, siedziałem na serwerze z 1,5h - 2h. Potem próba wejścia na serwer zakończyła się komunikatem, iż jestem zbanowany za "Cwaniakowanie i obrazę Administracji". Pisanie na czacie, aby osoby niezwiązane z tematem się nie udzielały, bez przekleństw i niczego, po prostu prośba to cwaniakowanie? A stwierdzenie faktu, iż serwer ma dochód z kont SVIP i że Administracja przymyka oko na niektóre ich wybryki to obraza tejże Administracji? Sam byłem adminem i modem przez kilka lat, więc wiem jak jest. Forum nie działało, a chciałem wyjaśnić sprawę, bo miło mi się grało na serwerze, inni gracze pochwalali moje budowle i nikomu nie przeszkadzałem, grałem uczciwie, więc postanowiłem wejść z innego nick'u i skontaktować się, oczywiście pewne osoby znów zaczęły wysyłać "XDDDDDDDD" i inne tego typu wiadomości, jednak nie odpisywałem i tłumaczyłem sprawę, jednak w połowie wypowiedzi zostałem zbanowany. Tego bana rozumiem, zrobiłem multikonto do zbanowanego, nie mam nic za złe użytkownikowi Marika07, jednakże szukałem drogi komunikacji. Potem porozumiewałem się poprzez discorda.
Uważam, że zwracając uwagę na pewne fakty nikogo nie uraziłem, a jeśli do tego doszło, to chciałbym przeprosić. Grałem na serwerze z kilka dni, czasami od 17 do 3 w nocy, trochę się nabudowałem (fakt braku worldedita a wielkości mojej budowli). Jako argumenty za uniewinnienie przedstawiam fakty, iż nikogo nie obraziłem oraz jest to moja pierwsza kara na serwerze, która był ban, bez mute'a ani kicka.
PS1: czekałem prawie dwie godziny by to napisać, co nie było konieczne, bo jutro i tak nowa edycja i miałbym unbana teoretycznie.
PS2: Proszę o wyrozumiałość Administracji wobec gracza jako jednostki, to Wasz serwer ale co to za serwer bez graczy? Nie zniechęcajcie innych takim utrudnianiem rozgrywki. Nie chce tu nikogo urazić, po prostu taka rada.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz

I tak będzie nowa edycja więc raczej unbana dostaniesz. To teraz coś ode mnie, coś kontrowersyjnego. Dobrze że napisałeś ten post, bo taka jest niestety prawda. Dawanie jednym graczom warny i mute'y za byle co, a zachowanie drugich jest ignorowane. Myślę że administracja powinna się troszeczkę ujednolicić jeśli chodzi o stosowanie kar, bo niedługo gracze będą wchodzić wtedy, kiedy jest dany administrator. Albo dajemy kary wszystkim, którzy niestosują się do regulaminu, albo w ogóle niech administracja nie rozdawa kar. Sam temat twojego bana jest tak ogólny, że sama nie wiem do którego punktu w regulaminie mam się odnieść. Nie wiem jaka była twoja historia, nie wiem czy mam racje, ale ja tylko opisuje całość z widzenia szarego gracza. Mogę się mylić.
Odpowiedz

Szkoda, że nie wspomniałeś nic o tym (wiadomość w grze do jednej osoby):

Cytat:Tak jak wasza opinia serwera będzie po tych screenach na filmiku na yt Uśmiech chciałem być miły i tylko napiać bugu, a kazdy ma problem. Widac jak dbacie serwer

To co z tym filmem? Widziałem, że 30 minut później byłeś z powrotem na serwerze i faktycznie zachowałeś się jakby nic nie miało wcześniej miejsca - trochę to kłóci się z wcześniejszą zapowiedzią, bo skoro twierdziłeś, że nie dbamy dobrze o serwer to teoretycznie nie powinieneś się dalej interesować grą na nim - w końcu przecież mógłbyś np. stracić działkę przez jakiś bug albo kto wie co jeszcze mogłoby się stać..

Cytat:Potem wspomniałem tylko o fakcie, iż plugin związany z działkami na Creative nie działa zbyt dobrze, działki posiadają puste chunki, ścieżki też się nie generują prawidłowo, na co odpowiedziało mi paru SVIPów, że koniec edycji, że co ja chcę - wiem, że jest koniec edycji, ale trzeba to chyba naprawić, by w następnej tak nie było, prawda? ChatMod napisała, że trzeba było napisać na /helpop, ale inni gracze już to robili, podobno bezskutecznie

Fakt, że istnieje komenda /helpop nie oznacza, że można tam pisać dosłownie wszystko, a już w szczególności nie problemy takich gabarytów. Jeśli odpowiedź ChatModeratorki dotyczyła kwestii działek to było to złe nakierowanie. Regulamin jasno mówi jak należy postępować w takiej sytuacji. Dotyczy to każdego gracza. Akceptowałeś regulamin podczas wejścia na serwer.

Cytat:22. Problemy skomplikowane powinny być zgłaszane administracji w wiadomości prywatnej za pośrednictwem forum bądź komunikatora sieciowego (Discord).

Przy zgłoszeniu tego typu problemu wypadałoby go też udokumentować. Wzór wątku: LINK

Teraz, gdy już wyjaśniona została kwestia tego jak należy zgłaszać problemy techniczne przejdę do kolejnej.
Jesteś tu zbyt krótko żeby móc stwierdzić, że to co zaobserwowałeś jest problemem nierozwiązanym. Może to być równie dobrze pozostałość po istniejącym wcześniej błędzie.

Napisałeś na czacie również taką rzecz:

Cytat:_TygryseQ_ kim Ty w ogóle jesteś? kupiłeś svipa i czujesz się lepszy? bo ja serio pisze o problemie, który ma połowa graczy a Ty się wpierniczasz w cos, co Cię nie dotyczy.

"pisze o problemie, który ma połowa graczy" - Jeśli odnosi się to do jednego z dwóch wspomnianych przez ciebie problemów to również wypadałoby wykazać, skąd wzięła się taka ocena, ale pewnie nie potrafisz tego wytłumaczyć, bo przecież jesteś tu za krótko, a to, że np. przy założeniu pierwszej działki trafiłeś na obszar gdzie znalazło się kilka pustych, w większości lub w ogóle nienależących do graczy i niepoprawnie wygenerowanych claimów nie oznacza, że "problem" dotyczy połowy graczy.

Przeanalizowałem logi czatu również, by wyjaśnić kwestię tych, szczególnie irytujących ciebie "Płacz ze śmiechuDD" i nie doszukałem się w tym spamu. Wątpię by ktokolwiek inny za to samo zachowanie przy obecności tych samych osób z administracji zostałby potraktowany bardziej surowo. Na pewno jednak można uznać to za bezsensowny i nic nie wnoszący tekst. Być może ty uznajesz to za spam - możesz napisać skargę na danego gracza przestawiając screenshoty z nieodpowiadającymi treściami i wtedy wypowie się więcej osób. Tutaj ponownie pojawia się problem wynikający z twojego krótkiego stażu - nie masz pewności i doświadczenia z tym jak administracja reaguje na wiele różnych zachowań graczy i jakie zachowania są akceptowalne, jakie są granice, w jakich okolicznościach dane zachowanie będzie traktowane bardziej surowo/ulgowo.

Cytat:PS2: Proszę o wyrozumiałość Administracji wobec gracza jako jednostki, to Wasz serwer ale co to za serwer bez graczy? Nie zniechęcajcie innych takim utrudnianiem rozgrywki. Nie chce tu nikogo urazić, po prostu taka rada.

Ja mógłbym również zapytać - czym jest serwer bez administracji? Jaki jest obecnie stosunek ilości graczy do ilości osób w administracji? Serwer to gracze ORAZ administracja i nie ma przyszłości bez któregokolwiek z tych podmiotów. Po to powstał m.in. regulamin żeby trzymać się pewnych zasad, aby rozgrywka graczy oraz praca administracji były przyjemniejsze i żeby minimalizować ryzyko wszelkich napięć. Jeśli byłeś modem i adminem kilka lat to powinieneś móc pomyśleć o tym żeby zgłosić podany problem w trochę lepszej formie - być może na twoim poprzednim serwerze pewne rzeczy były załatwiane inaczej, ale warto mieć świadomość, że w innym miejscu może to również inaczej funkcjonować i twoim obowiązkiem było się z tym zapoznać poprzez przeczytanie regulaminu na forum.

Mógłbym również napisać:
Nie zniechęcajcie administracji takim utrudnianiem jej pracy. Nie jesteśmy tu tylko po żeby egzekwować regulamin i tłumaczyć wszystkie istniejące rzeczy poprzez czat lub /helpop. Rozbudowujemy serwer i staramy się utrzymywać jakość gry na jak najlepszym poziomie od 2 lat i nie robimy tego dla siebie. Oczekujemy w zamian, że gracze również będą starali się zachować pewien poziom jakości podczas komunikacji z administracją i jeśli regulamin mówi, że problemy należy zgłaszać np. przez forum to nikt nie będzie przykładowo męczył konkretnego członka administracji pisząc po kilka/kilkanaście razy te same wiadomości w grze, a takie sytuacje nie należą przecież do rzadkości.

Odpowiadając na główne pytanie: Mogę zgodzić się na unbana.

Panna Wenekowa: Brak reakcji nie musi być równy ignorowaniu. Obecność administratora nie oznacza, że zauważy i będzie reagował na każde możliwe złamanie regulaminu na czacie, nie tylko po to ta osoba znajduje się na serwerze. Dlatego macie gracze forum, więc proszę z niego korzystać, gdy czyjeś zachowanie jest według kogoś "ignorowane". Nikt wam nie zabrania zrobić ss i napisać skargę.

Ujednolicenie kar to coś, co warto rozważyć, ale to nie jest dobry wątek na to.
[Obrazek: spawn4edy1.gif]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości