Co to za zwierzę? |
Uwaga! To druga wersja mojej wcześniejszej nieudanej wersji.
W grze chodzi o to,aby gracze zgadywali z opisów zwierząt ich nazwy. [Nie wysyłamy zdjęć zwierzęcia, ale opisujemy je.] Ja zacznę: Żyły/żyją na wyspach Galapagos, ostatni znany gatunek tego zwierzęcia zmarł w 2012 roku.
Żółw słoniowy?
Jest to zwierze piękne, podrapie Cie jak nie dasz mu saszety, lubi nic nie robić, podobno nienawidzą ich psy, ale czasami jest odwrotnie. Często robi MEOW niczym Beteo w piosence tego samego tytułu. Ludzie, przecież tu nikogo nie ma.
Na pewno chodziło Ci o wieloryba
Zwierzę z rodziny kotowatych, najszybszy mieszkaniec sawanny i za razem najszybsze zwierze lądowe na Ziemi
1
Gepard.
Zwierzę, którego szczęka i ugryzienia są jednymi z najpotężniejszych wśród zwierząt, czasem atakuje ludzi i połyka kamienie, bo dzięki temu może głębiej nurkować.
lithoredo abatanica (brałem pod uwagę tu te połykanie kamieni.)
Jest praktycznie nie śmiertelna, jest parzydełkowcem i ma galaretowe ciało
1
Meduzaa
Agresywny brudas żyjący w krwiożerczych grupach. - SuperOski na komputerze
Dzień zagłady jest blisko....
Szczur
Należy do rodziny psowatych, jego futro jest cenne,występuje na terenach Polski i w minecrafcie ma odcienie pomarańczowego jak i w prawdziwym życiu.
Jenot azjatycki
Jej oczy umieszczone są w środku przeźroczystej głowy i skierowane są ku górze. - SuperOski na komputerze
Dzień zagłady jest blisko....
1
To był lis,ale mniejsza. (Poprawka: Jenot Azjatycki to też lis,ale chodziło o Lisa Rudego.
Barreleye. Drapieżny gatunek zwierzęcia, poluję głównie na ryby. Zamieszkuję lasy polskie jak i Europy,Azji i Ameryki Północnej.
Niedźwiedź Brunatny,
Gatunek gada z rodziny gadów. To największa współcześnie, odkryta jaszczurka. Odkryto ją w 1910 r. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |