[PROPOZYCJA] |
Co do tych skrzynek, to nie koniecznie musiałyby być drogie, ale różne itemy miałby różną szansę wylosowania. Dla przykładu, dajmy taką skrzynkę „owoce”. Można z niej wylosować głowy:czerwone jabłko, złote jabłko i pomarańczę. Czerwone jabłko mogłoby mieć 60% szansy, pomarańcza 30% a złote 10%, a 1 skrzynka mogła by kosztować przykładowo 5000 mc.
Zostało uzgodnione z Wodzem że głowy ozdobne będą dodawane do nagród za piątkowe eventy oraz 2x w tygodniu (bez podania konkretnego dnia) ja będę chowała po kilka sztuk na spawnie do skrzynek.
Ja również jestem za skrzynkami. Jeżeli byłby by dostępne właśnie z eventów i bossów, powiedzmy na najwyższym poziomie
W tej chwili drop z bossów jest mało atrakcyjny, więc głowy ozdobne byłyby całkiem spoko. Skrzynki z pewnością są trudniejsze w realizacji, ale dają wiele możliwości rozwoju w późniejszej fazie edycji. Głowy są bardzo dobrą okazją do przetestowania funkcjonalności takiego dodatku bez ryzyka zaburzenia gospodarki.
Głowy jako nagroda za piątkowe eventy będzie jedną z lepszych rzeczy, które spotkały piątkowe eventy ;D Z kolei co do szukania ich w skrzynkach... Ja grając z pewnością nie będę się zajmował bieganiem bo spawnie i szukaniem głów, których może nawet już nie być :/ Także chętnie kupię każdą ilość ¯\_(ツ)_/¯ Mam nadzieję, że temat nadal może zostać poddany dyskusji
Tylko że gracze którzy nie mogą być na eventach lub nigdy nie zajęli jakiegoś wysokiego miejsca nie mają szans na głowy, za to mają czas na bieganie po spawnie w tygodniu. Ożywi to i spawn i aukcje, gdzie będą mogli je odsprzedać.
Uważam że główki ozdobne jako nagrody w różnego rodzaju eventach były by spoko pomysłem. Co do skrzynek mam mieszane uczucia więc na razie się wstrzymam z wypowiedzią
Chciałbym swoim platynowym szpadlem odkopać wątek, bo zauważam poważny deficyt główek ozdobnych na serwerze ;) W tej chwili są one okazjonalnie chowane na spawnie (swoje stanowisko co do tego rozwiązania nadal podtrzymuję :/), ich powtarzalność jest dość wysoka a z kolei użyteczność części z nich dość niska - w efekcie uzyskanie pożądanych główek jest bardzo trudne. Sugerowałbym, aby te itemy przede wszystkim trafiły do puli nagród za eventy piątkowe oraz w miarę możliwości za Kreatywne Piksele - ponieważ ozdoby idealnie pasowałyby do tego typu eventu a już teraz spora część nagród wręczana jest na survivalu. Poza tym warto rozważyć danie graczom możliwości wybrania konkretnej główki w niektórych momentach, przykładowo właśnie podczas uzyskiwania nagrody za event
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |