Ankieta: Czy ta idea ma sens? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Tak | 4 | 28.57% | |
Nie | 8 | 57.14% | |
Nie mam zdania. | 2 | 14.29% | |
Razem | 14 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
[PROPOZYCJA] System przyjaciół (4 edycja) |
Witam! Kolejny raz piszę wątek w sprawie jakiejś propozycji, mam nadzieję że ta przypadnie wam do gustu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [PROPOZYCJA] Dotyczy wszystkich serwerów. ------------------------------------------------------ - A zatem, czas na wyjaśnienia. Niedawno pomyślałem, co gdyby na MW gracze mogliby się ze sobą kontaktować przebywając na innych serwerach? Odpowiedziałem sobie na to - widziałem takie rozwiązania na innych serwerach. Teraz przejdźmy do tego, jak to by mogło działać, czyli komendy itd. ------------------------------------------------------ - Nie znam nazwy tego pluginu, ale oferuje on komendy służące do rozmawiania przez prywatne wiadomości. Za przykład wezmę taką sytuację. -Jesteś na survivalu. -nagle wyświetla Ci się taka wiadomość: "Gracz XYZ zaprasza Cię do znajomych! Wpisz /f accept (/friends accept), aby zaakceptować. Jeśli nie chcesz, wpisz /f deny (/friends deny)" - Akceptujesz - gracz XYZ znajdujący się obecnie na SkyBlocku, dostaje wiadomość, że gracz XXX zaakceptował zaproszenie. Gracze zaczynają z sobą rozmawiać - -XYZ >> /f <nick> <treść> Gracz XXX odpowiada taką samą komendą. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jako dodatek do tej aktualizacji zostałby wprowadzony system reputacji, taki jak na forum - tylko w grze. Niezależnie od serwera, gracze mogliby przyznawać sobie takowe punkty wraz z powodami. To byłoby autorskie rozwiązanie pluginu MWCore. Takie działania byłyby możliwe wraz z dodaniem profilów graczy, w planowanym na czwartą edycję menu gracza lub po wpisaniu /profil <nick>. Pokazywał by czas grania na serwerze, rangę oraz wspomniane wcześniej punkty reputacji. Przykład: XYZ >> "Dostałeś punkt repytacji od gracza XXX, jeśli chcesz mu się odwdzięczyć, wpisz /pr <nick> <powód>. Działałoby to w obie strony. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dziękuję za uwagę, Red
Takie coś jest według mnie niepotrzebne, gdyż mamy discord, który jest połączony z serwerami. Ja osobiście tak używam do komuniakcji z cv jak jestem na sv. A wiadomości prywatne z innym serwerem są wg mnie zbędne, bo równie dobrze możesz do niegi napisać w wiadomośći prywatnej na dc lub innym forum . Jestem na nie
1
Mój komputer, który nie jest najnowszy podczas, gdy włączony jest minecraft i discord muli na potęgę Więc takie rozwiązanie byłoby jak najbardziej ok, szczególnie dla administracji. Gracze, którzy nie chcieliby używać tego to by nie używali .
1
Na 4 edycje i tak przewidziane jest już dużo pracy nad wszystkim. Myśle, że dodatek ten nie jest potrzebny zwłaszcza, że discord jest połączony z serwerami i można grać na jednym i pisać na drugim.
Zgadzam się z Rafciem. Ta mechanika była by zbędna
(18-06-2019, 15:33 PM)RAFCIU60 napisał(a): mamy discord, który jest połączony z serwerami. A wiadomości prywatne z innym serwerem są wg mnie zbędne, bo równie dobrze możesz do niegi napisać w wiadomośći prywatnej na dc lub innym forum Niby faktycznie używałyby tego osoby, które, by chciały i tego potrzebowały, ale to zawsze dodatkowa praca, a tej na obecną chwilę jest trochę. Może w przyszłości wydałoby się to bardziej sensowne.
(19-06-2019, 20:32 PM)xRivist napisał(a): Mój komputer, który nie jest najnowszy podczas, gdy włączony jest minecraft i discord muli na potęgę Więc takie rozwiązanie byłoby jak najbardziej ok, szczególnie dla administracji. Gracze, którzy nie chcieliby używać tego to by nie używali . Mój komputer też więc by się to przydało. Jestem na TAK - SuperOski na komputerze
Dzień zagłady jest blisko....
Proponuję odpalić discord na telefonie podczas gry. Będziesz miał wgląd w czaty innych serwerów i nie będzie ci wolniej chodził komp. System o którym wspomniałeś jest zbędny.
Z jednej strony komunikowanie się pomiędzy serwerami MW w grze nie jest złym pomysłem ale z drugiej strony mając discorda połączonego z serwerem wydaje się to zbędne. A system reputacji jako dodatek uważam za niepotrzebny. Podsumowując jestem na nie.
Moim zdaniem, jak ktoś nie ma ochoty zakładać discorda - to mógłby się porozumiewać bez pobierania niczego.
2) Jak ktoś nie ma czasu żeby ciągle przechodzić między sv, cv, sb, 4fun a chce pisać prywatne (msg), to by się przydało - tak jak powiedział Ziomej, przydałoby się to administracji do szybszego komunikowania się w grze.
Administracja komunikuje się przez discorda, więc wydaje mi się że to zbędny dodatek. Ale polecam to, co napisała Animekowa, odpal dc na telefonie i po sprawie
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
6 gości |