[PROPOZYCJA] Survival: poprawa sklepu lub sklepy tabliczkowe graczy |
Miło, że jest zainteresowanie propozycją i istnieje szansa na realizację Rozsądnym wariantem byłoby wyznaczenie miejsca ze straganami do wykupienia na tydzień i przekazywanie ich według sugestii Zinnrey'a Koszt straganu może być uzależniony od lokalizacji oraz wielkości - dostępna powierzchnia stanowiłaby limit możliwych do postawienia skrzynek z tabliczkami. Istotne jest również umożliwienie właścicielowi przebudowania straganu według własnego uznania. Estetyka i wystrój ma znaczenie przy tworzeniu sklepów specjalistycznych oraz jest rodzajem reklamy straganu.
Sam raczej nie będę w stanie prowadzić sklepu, ale chętnie skorzystałbym z Waszych sprzedając i kupując po konkurencyjnych cenach a nie tych podyktowanych przez MineShop
No więc dobrze:
Czy macie już propozycję lokalizacji straganów? Czy będziecie przestrzegać zasad estetyki spawnu? Czy będziecie dbać o te stragany? Czy ten sposób sprzedaży który jest bardzo podobny do aktualnych aukcji i nie jest zautomatyzowany, pomoże wam sprzedać wasze śmieciowe przedmioty? Jak?
Cytat:Rozsądnym wariantem byłoby wyznaczenie miejsca ze straganami do wykupienia na tydzień i przekazywanie ich według sugestii Zinnrey'aNikt tego nie będzie w stanie pilnować. Za dużo dodatkowej roboty. Lepiej, gdy gracz wykupi raz usługę związaną z targowiskami - będzie mógł dostać stragan na spawnie oraz opcjonalnie (jeśli nie interesowałby go stragan lub chciałby zrobić coś swojego) będzie mógł tworzyć sklepy w innych lokalizacjach poza spawnem bez pomocy administracji. Nie wiadomo jakie będzie prawdziwe zapotrzebowanie na targowiska - jeśli nabędzie je góra kilka osób, nie będzie potrzeby rezerwowania dużej ilości miejsca na spawnie oraz "przedłużania" ważności targowisk.
Czyli jedyne co trzeba by było dodać, to umożliwienie sprzedaży na działkach, a reszta zrobi się sama, mamy przecież warpy. Dobrze, że rozwinął się ten temat i fajnie, że z jednego pomysłu powstało rozsądne przekształcenie go na korzystne dla wszystkich. Tylko fajnie by było, żeby na terenie sklepu na własnej działce nie było pvp, bo jak robić zakupy jeśli ktoś na Ciebie poluje?
(05-10-2017, 18:33 PM)iKofi napisał(a): Czyli jedyne co trzeba by było dodać, to umożliwienie sprzedaży na działkach, a reszta zrobi się sama, mamy przecież warpy. Dobrze, że rozwinął się ten temat i fajnie, że z jednego pomysłu powstało rozsądne przekształcenie go na korzystne dla wszystkich. Tylko fajnie by było, żeby na terenie sklepu na własnej działce nie było pvp, bo jak robić zakupy jeśli ktoś na Ciebie poluje? Takie obszary no-pvp tworzone przez graczy byłyby bardzo podatne na nadużycia i też jest to trudne do kontrolowania. Kupując na spawnie ma się gwarancję bezpieczeństwa. Jeśli ktoś chciałby coś kupować na działkach obcych graczy, robiłby to na własną odpowiedzialność - ale można by poszukać sposobów zmniejszających zagrożenie i mniej podatnych na nadużycia.
Tudzież ja np chciałbym wykorzystać jedno piętro mojego domku na spawnie jako mały sklepik - zero pvp - teren spawnu jest dość często odwiedzany przez ogół graczy. Domki kosztują od 100 000 mc więc to jest kolejna droga możliwości dla sklepów graczy. Niektóre domki są na tyle duże że jakby całość przerobić na sklep to byłby super market . Oczywiście nie chce zmieniać powołania tych domków bo one nie do tego zostały stworzone ..... Jednak 1/3 domu jako sklep to byłoby moim zdaniem dobre rozwiązanie (bowiem gracz mógłby mieszkać i handlować na spawnie - mógłby w ten sposób unikać wiele nieprzyjemnych sytuacji związanych z pvp (np napadami i wyłudzeniami) a jednak nie przeniosło by to akcji gry na teren spawnu bo i tak itemy i surowce <czytaj towary> gracz musiałby zdobywać poza miastem <czytaj spawnem>).
Dawało by to pewną możliwość nowego - spokojnego - wymiaru gry na naszym serwerze. Oczywiście gracze którzy chcą cokolwiek osiągnąć to nie wykorzystywaliby tego w jakimś większym stopniu bo cały zysk jaki się zdobywa to pochodzi ze świata poza spawnem. Nie wiem co o tym myślicie?
To, że można będzie bezpiecznie sprzedawać i kupować na spawnie już wiemy. Ja piszę o handlu poza spawnem. Nie chcę ograniczać zainteresowanych tylko do targowisk i ewentualnie domków w na spawnie. Na całej mapie również obowiązuje regulamin sieci MineWorld. Gdyby dochodziło do takich sytuacji jak opisujesz (załóżmy, że np. ktoś ma sklep na działce i jakiś gracz przychodzi codziennie zastraszając go/zabijajac i wyłudzając dobra) to można by coś takiego podciągnąć pod nękanie (nie zwalniałoby to jednak sprzedawców/kupujących od samodzielnego myślenia i uważania na siebie).
Pierwsze kroki ku realizacji pomysłu zostaną podjęte po przeniesieniu serwera.
Ja się mogę podzielić na przykład bieda w skrzynkach ktoś jest zainteresowany?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
4 gości |