Ankieta: Czy ta idea ma sens? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Tak | 4 | 28.57% | |
Nie | 8 | 57.14% | |
Nie mam zdania. | 2 | 14.29% | |
Razem | 14 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
[PROPOZYCJA] System przyjaciół (4 edycja) |
Witam! Kolejny raz piszę wątek w sprawie jakiejś propozycji, mam nadzieję że ta przypadnie wam do gustu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [PROPOZYCJA] Dotyczy wszystkich serwerów. ------------------------------------------------------ - A zatem, czas na wyjaśnienia. Niedawno pomyślałem, co gdyby na MW gracze mogliby się ze sobą kontaktować przebywając na innych serwerach? Odpowiedziałem sobie na to - widziałem takie rozwiązania na innych serwerach. Teraz przejdźmy do tego, jak to by mogło działać, czyli komendy itd. ------------------------------------------------------ - Nie znam nazwy tego pluginu, ale oferuje on komendy służące do rozmawiania przez prywatne wiadomości. Za przykład wezmę taką sytuację. -Jesteś na survivalu. -nagle wyświetla Ci się taka wiadomość: "Gracz XYZ zaprasza Cię do znajomych! Wpisz /f accept (/friends accept), aby zaakceptować. Jeśli nie chcesz, wpisz /f deny (/friends deny)" - Akceptujesz - gracz XYZ znajdujący się obecnie na SkyBlocku, dostaje wiadomość, że gracz XXX zaakceptował zaproszenie. Gracze zaczynają z sobą rozmawiać - -XYZ >> /f <nick> <treść> Gracz XXX odpowiada taką samą komendą. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jako dodatek do tej aktualizacji zostałby wprowadzony system reputacji, taki jak na forum - tylko w grze. Niezależnie od serwera, gracze mogliby przyznawać sobie takowe punkty wraz z powodami. To byłoby autorskie rozwiązanie pluginu MWCore. Takie działania byłyby możliwe wraz z dodaniem profilów graczy, w planowanym na czwartą edycję menu gracza lub po wpisaniu /profil <nick>. Pokazywał by czas grania na serwerze, rangę oraz wspomniane wcześniej punkty reputacji. Przykład: XYZ >> "Dostałeś punkt repytacji od gracza XXX, jeśli chcesz mu się odwdzięczyć, wpisz /pr <nick> <powód>. Działałoby to w obie strony. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dziękuję za uwagę, Red |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
4 gości |