Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

[PROPOZYCJA] [Survival] - Modernizacja w zakładaniu miast graczy

Jeśli chodzi o PvP to proponowałbym zbudowanie gdzieś na spawnie lub w mieście (pod warunkiem że w miastach zostaby włączone PvP) do którego można normalnie dojść, arenę  z włączonym PvP. Na serwerze nie ma takiego miejsca w którym wszystkie "koxy" z serwera mogłyby się skoncentrować w jednym miejscu i walczyć. 

Mamy /warp areny . Super sprawa. Każdy może walczyć na równych warunkach i sprawdzić się kto jest lepszy. Ale wygrywając nie dostajemy nic materialnego. Nic co powodowałoby że możemy się wzbogacić w tym w czym jesteśmy dobrzy w uczciwy sposób. I dlatego dużo osób musi latać po mapie i szukać fragów. Myślę że taka arena byłaby dobrym rozwiązaniem. 

Poziom PvP na pewno by się podniósł. Na pewno dużo graczy byłoby zainteresowanych takim miejscem. Można zdobyć expa, sety, miecze, wszystko co potrzebne żeby się bić. A największą satysfakcją jest to że otrzymujesz to z pokonanych przeciwników. 

Arenę proponowałbym większą niż na /swords1.  Taką która umożliwia możliwość wycofania się ale nie ucieczki z areny. Gdyby na niej występowały elementy parkuru to też dałoby graczom więcej możliwości. 
Jak da mnie to przydałoby się coś takiego. Gromadzimy ekwipunek, sety i nie mamy gdzie tego użyć, a tu można stracić lub zyskać. Większość lubi ryzyko.

Wracając do wyłączenia PvP na terenie miast. Przedstawiłem rozwiązanie które naprawia problem słabej klasy PvP na serwerze. I teraz powiedzmy jest osoba która wygrała pojedynek na arenie. Ma 2 sety i takie tam. Druga osoba nie ma nic, musi wstać z kolana ale nie ma gdzie, bo wszędzie jest niebezpiecznie, nigdzie nie można odetchnąć a na serwerze jest więcej osób które są dobrze uzbrojeni. Miasto byłoby do tego dobrym miejscem, do regeneracji, zebrania sił do kolejnych walk na arenie. 

Co do powstawania 1 osobowych miast dla bezpieczeństwa: ani to nie ma sensu, ani wyglądy, i bez sensu wg zawracać administracji głowę czymś takim. Proponuję by miasto można było oficjalnie zakładać co najmniej od 6 osób. To już jest grupka osób i możne coś stworzyć ciekawego.

Ostatecznie też możemy pozostać przy tym że nie stworzymy wyżej opisanej areny. Nie wyłączymy PvP w miastach. Nie będzie żadnych problemów. I co nam z tego przyjdzie?  Nic. PvP dalej będzie na niskim poziomie. A dział "Miasta Graczy" jest w tej chwil do usunięcia bo nikt się tym nie interesuje, oprócz mnie.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: [PROPOZYCJA] [Survival] - Modernizacja w zakładaniu miast graczy - przez Quanarin - 27-01-2018, 10:56 AM

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości