[PROPOZYCJA] [Survival] - Modernizacja w zakładaniu miast graczy |
Witam
Chciałbym poruszyć kwestię odnośnie zakładania "Miast Graczy" Na serwerze. Można zauważyć że jest to jedna z możliwości która praktycznie wcale nie jest wykorzystywana przez graczy. Trochę mnie to dziwi bo mieć przy sobie sąsiada przynosi przynajmniej kilka korzyści. Przez okres ok 7 - 8 miesięcy tylko 2 osoby zdecydowały się na wyjście z inicjatywą i utworzenie miasta z czego jedno umarło zanim się zaczęło a drugie z biegiem czasu. Tak czy owak obecnie nie mamy na serwerze żadnego oficjalnego miasta. Może warto to zmienić? Wydaje mi się że jest coś co sprawiłoby że znacznie większa liczba osób zaczęłaby się tym interesować. Odważny krok i jest nim wyłączenie PvP na terenie miast. Jeśli jest coś co naprawdę będzie zachęcało graczy do rozwoju w tym kierunku to właśnie to. I wydaje mi się że nie jest to takim złym pomysłem. Wyeliminowało by to w znacznym stopniu powszechne nękanie graczy. Gracze mogliby ze sobą współpracować i poznawać się. Przebywanie w miesicie graczy zapewnia sąsiadom działanie farm czy pieców, co prawdopodobnie eliminuje problem celowego AFK. Każdy może mieć miejsce w którym może poczuć się bezpiecznie, odpocząć, odbudować, dom staje się prawdziwym domem. Poza tym fajna sprawa takie miasta na serwerze kiedy się rozwijają i tętnią życiem Co o tym myślicie? |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
4 gości |