Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

[PROPOZYCJA] Survival: poprawa sklepu lub sklepy tabliczkowe graczy

Bardzo popieram pomysł, tym bardziej, że jestem graczem biorący aktywny udział w sprawach ekonomicznych i stwierdzam, że zarabianie jest bardzo istotną częścią rozgrywki, przynajmniej dla mnie. Uważam, że o ile dodanie produktów do sklepu nie jest jakąś koniecznością, tak własne bazary mogłyby przynieść spore zyski. Po pierwsze, pobierając opłaty za wynajem stanowiska, minecoins nabrałyby po raz kolejny większego znaczenia (tak jak w przypadku domków w mieście). Po drugie ceny zaczęłyby mieć kluczowe znaczenie, wartość produktów zależałaby od sprzedawców i kupujących, a więc powstałaby konkurencja cen. Dużo większą wartość zyskałyby diamenty, które mogłyby zostać sprzedawane hurtowo. Podejrzewam, że ceny wahałyby się między 100-250/diament, ale przynajmniej kupujący będzie miał prawo wyboru, bo większość graczy "sprzedawców" będzie chciało mieć ten produkt w swoim sklepie.. To samo tyczy się budulców takich jak glazurowana terakota, beton, pryzmaryny. Nie mówię, że tego samego nie można osiągnąć korzystając z funkcji /ak, jednak własne stoisko daje możliwość promocji, reklamy swoich produktów, pozwala się zaprezentować i zachęcić do kupna. 

Jedyny, największy jak dla mnie minus własnych sklepów to zaniedbane stoiska, tj. brak zatowarowanych skrzynek, niewykończone budki, mało zachęcający ich wygląd i pozostawione sklepiki samym sobie, bo użytkownik, który zakupił bazar nie potrafi poprawnie użyć tabliczek i miejsce jest bezużyteczne. Bazary byłyby utrudnieniem dla administracji, trzeba by było kontrolować ich stan, okres ważności stoiska. Z drugiej strony można by pobierać opłaty za tydzień użytkowania. Osoba, która będzie chciała utrzymać stoisko musiałaby je opłacać na bieżąco (co poświadczyłoby dbanie o nie).

I osoby, które zakupiły pakiet aukcjonera wcale nie musiałyby poczuć się poszkodowane, bo tak jak napisał kolega wyżej, można by było w dalszym ciągu sprzedawać tam przedmioty "wyjątkowe", które jak wszyscy wiemy cieszą się ogromną popularnością.

Nie mam tylko pojęcia jak wiele trudności mogłoby sprawić wdrożenie tego pomysłu w życie i czy taki zabieg ma sens wg administracji i innych graczy.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: [PROPOZYCJA] Survival: poprawa sklepu lub sklepy tabliczkowe graczy - przez iKofi - 04-10-2017, 00:19 AM

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
6 gości