Survival [PROPOZYCJA] Jerzowe zawracanie dolnej części pleców |
Propozycja
Survival Witaj wodzu! Robię moje miasteczko i tak kilka pomysłów mam. Nie wiem czy są wykonalne fizycznie i czy administracja rada im będzie, ale po to ten dział by pomysłami miotać i się dowiadywać o nich. Pierwszy to czy jest wykonalne zrobienie na mapie "działek"? Tak jak widać graczy tak by dało się wyświetlić obszar działki na mapie. I by unikać raidów włączany w stylu widzenia graczy na mapie. Pomogłoby to w zajmowaniu działki pod duże projekty budowlane. I mogło po prostu być fajnym ficzerem. Drugi pomysł: czy da się wprowadzić na mapie możliwość "mierzenia". By zaznaczyć na zoomie bloczek i drugi bloczek i policzyć ile pomiędzy jest bloczków. Też ułatwiłoby robienie dużych konstrukcji bez komend kopiowania. Wykonalne/sensowne są może?
Nie unikniecie rajdów gdy kordy miasta są na forum (choć nie każdemu chce się szukać) bynajmniej możecie zminimalizować to poprzez /mapa ukryj to nie będzie was widać na mapie lecz fajnie było by wprowadzić po tym jak miasto zostanie zarejestrowane na forum ochronę dla budowniczych na powiedzmy 5-7 dni to znacznie ułatwi wznoszenie budowli.
Działki graczy były widoczne na dynmapie na początku drugiej edycji. Nie pamiętam dlaczego postanowiono wyłączyć tę opcję. Jestem co do tego neutralny, bo raczej małe byłoby zainteresowanie. Każdy z marszu ukryłby swoją działkę lub włączał na 10 sekund żeby zobaczyć jak się prezentuje. Mamy dynmapę tylko z perspektywą izometryczną na której będzie się gorzej rozczytywało działki niż na dynmapie z widokiem z góry.
Choć ten drugi pomysł byłby fajniejszym ficzerem. Męczące jest liczenie bloków za pomocą dirta i sprawdzanie po kilka razy żeby się przypadkiem nie daj Boże pomylić. Wystarczyłoby tylko dać graczom dostęp do zaznaczania bloków wandem z world edita, ot pomysł miarki zrealizowany.
Cytat:Nie pamiętam dlaczego postanowiono wyłączyć tę opcjęZostało to wyłączone z powodu nadmiernego obciążenia serwera generowanego przez połączenie pluginu działkowego z wtyczką dynmapy. Drugi pomysł można zrealizować.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |