Ban IP dla 5 osób |
1. Nick w grze: P4P13Z
2. Data ukarania:25.05.2018 22:16 3. Nick osoby karającej: Nightmara 4. Powód bana: Trolling, nieodpowiedni skin (?) 5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Myślę że ja i moi koledzy nie zrobiliśmy nic aż tak złego, inni dostają IP bany za cheaty albo ucieczke od bana a my za skina, chociaż nie ma nic o tym w regulaminie, oraz za trollowanie czego nie rozumiem jak to rozumiecie. Nie dostaliśmy też widocznego ostrzeżenia przez komende, tylko na chacie. Nawet pózniej przestalismy budować "nieodpowiednie" budowle i poprostu zaczeliśmy kopać. Proszę też o drugą szansę ponieważ nie chcemy stracić 2h cieżkiej pracy . Nicki moich kolegów to: lolek_267 , intensin , kebabpl , zetor_ursus
Trollowanie - chodziło o to, że np. na discordzie zaczęliście przeklinać (bo niestety tknęliście też discorda), propagować treści nieodpowiednie. Ostrzeżenie na chacie to jest to samo co za pomocą komendy /warn. I to ostrzeżenie i to. Różnica jest taka, że po prostu warn za pomocą komendy może popsuć listę kar na banliście i różni się też tym, że jest specjalny komunikat na chacie. "Nie ma nic o skinie". Przytoczę tutaj zasadę nr 24 z regulaminu:
24. Zabrania się publikowania treści o charakterze rasistowskim, obrażających uczucia religijne oraz treści mogących naruszyć czyjąś godność osobistą. Zakaz propagowania ustroju komunistycznego, nazistowskiego, faszystowskiego. Zakaz propagowania i upubliczniania treści erotycznych. Zakaz wykonywania gestów powszechnie uznawanych za nieodpowiednie. A wy? Wy mieliście skina nazistowskiego, który również jest propagowaniem nazizmu, co jest zabronione. Budowaliście też znaki nazistowskie. Również Was banowałam. Ja pozostaję neutralna, zobaczę jakie ma zdanie na temat tego Nightmara, która też Was banowała. Pozdrawiam.
Wedlug mnie macie male szanse na ub szczegolnie z tempbana. Mari ma racje bo glowna osoba ktora moze zadecydowac czy was odbanowac jest Nightmara osoba banujaca.
Pozdrawiam. / \ l l l l l l ___l___l__ l l_______\ l l_______/ l l_______\ l_l_______/
Dobrze, zgodze się że zachowaliśmy się nieodpowiednio, ale sądzę że IPban za takie coś to trochę za dużo. Bardzo przepraszamy obiecujemy że to się nie powtórzy i prosimy o unbana
Poczekaj na kogos z wieksza pozycja (Admin, ViceAdmin). Przeprosiny na nic sie tu nie zdadza
/ \ l l l l l l ___l___l__ l l_______\ l l_______/ l l_______\ l_l_______/
A więc drodzy Panowie. Ban i Ipban jest moim zdaniem zasłużony w tej sytuacji, ponieważ: 1. Obrażanie m. in papieża (czat, discord) jest karalne.Regulamin: Punkt 3. W kwestiach nieuregulowanych należy stosować się do zasad dobrego wychowania oraz kultury. Nie obrażać i nie insynuować, nie pomawiać, nie prowokować konfliktów. Stosować się do poleceń administratora (lub osoby uprawnionej) zmierzających do rozwiązania problemu. 2. Wasze niestosowne budowle i tabliczki. regulamin: Punk 24. Zabrania się publikowania treści o charakterze rasistowskim, obrażających uczucia religijne oraz treści mogących naruszyć czyjąś godność osobistą. Zakaz propagowania ustroju komunistycznego, nazistowskiego, faszystowskiego. Zakaz propagowania i upubliczniania treści erotycznych. Zakaz wykonywania gestów powszechnie uznawanych za nieodpowiednie.
3. Skin - tak ja widać na ssa. Kolejne złamanie punktu regulaminu. Regulamin: Punkt 24. 4. Treści na forum typu "kocham Hitlera" (ss). 5. Niestosowanie się do poleceń administracji. Olaliście sprawę, gdy prosiłam o zniszczenie budowli i nie budowanie takich tupu rzeczy. 6. Przekleństwa i obrażanie. No proszę Was. Trochę kultury. 7. Nie mówiąc o próbie przekupienia poprzez rzucanie przez gracza intensin przedmiotów z EQ. Moim zdaniem brak bana na ip skutkowało by multikontem i ponownym łamaniem regulaminu, propagowaniem zabronionych treści oraz innego typu zachowaniom, które doprowadziły do dania bana i ipbana. I tak też się stało w przypadku gracza kebabpl, który mimo ipbana zrobił multinkonto i dostał kolejnego ipbana dzisiaj. A co do ostrzeżeń: były słowne na czacie w postaci zwykłego ostrzeżenia i warna. Masz to nawet na ssie. Niestety nie mam ssów z obrażania, przeklinania i treści niestoswnych na discordzie, ale za świadków zgłaszam Leloucha i Marika07. Moim zdaniem żaden z Was nie powinien otrzymać UB. Proszę o wypowiedz wyżej rangą. Załączniki: 1. http://pokazywarka.pl/tkhwdy/ 2. http://pokazywarka.pl/hpivii/ 3. http://pokazywarka.pl/cs4q0v/
Cytat:[21:44:41] [Async Chat Thread - #13/INFO]: JP.[Gracz] LoLeK_267 >> papiez Nie będzie unbana. Żegnam Hitlerjugend. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
4 gości |