Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Czyścik

Witam, nie wiem czy moja propozycja spotka się z aprobatą Administracji ale ostatnio zastanawiałam się czy nie można by było na serwerze zrobić takiego jakby "czyścika" który co jakiś czas (dajmy na to np 30 min) usuwałby wszystkie itemy leżące na ziemi. Spotkałam się z czymś takim na innych serwerach i jest to ponoć zrobione żeby odmulić trochę serwer. Wiadomo zombie jak pada od słońca zostawia mięcho na ziemi, kurki jajka i jak się tego uzbiera to może troszkę zmulić serwer, przynajmniej tak mi się wydaje Oczko
Odpowiedz

Witam. Mieliśmy już do czynienia z takimi "czyścikami" i ja również osobiście z doświadczenia wiem do czego to służy i jak działa. Rozwiązanie to jest dobre w przypadku, gdy problem "zamulania" serwera jest rzeczywiście efektem wyżej wymienionych czynników. Niestety przedmioty znajdujące się na ziemi i inne podobne rzeczy nie mają związku ze spadkami tps'ów na naszym serwerze. Oczywiście testowaliśmy zachowanie serwera z takim pluginem czyszczącym - nie zanotowaliśmy żadnego wzrostu jakości gry.
Problem nazywany przez większość lagami/cofkami/ścinkami ma związek z niestabilnym hostem, na którym znajduje się serwer.  Jak można zauważyć, spadki tps'ów pojawiają się w różnych momentach - czasami zdarza się, że mimo restartu gra na serwerze jest bardzo utrudniona. Nie mamy już tutaj bezpośredniego wpływu na to. Serwer wirtualny ulega łatwej destabilizacji, co ma związek ze specyfiką działania dużej części hostingów takich jak nasz - nie będę tego tłumaczył, bo to dość rozbudowany temat. Jedyne co możemy teraz zrobić to przejść na wydajniejszy hosting, działający na nieco innych zasadach.

Myślę, że takie przejście nastąpi na początku października; do tego czasu mogę jedynie prosić o pewną cierpliwość. 
Gracze mogą w każdej chwili kontaktować się z nami, gdy dochodzi do dużych lagów, wtedy zazwyczaj "odświeżamy" serwer co zazwyczaj pomaga na pewien czas.
[Obrazek: spawn4edy1.gif]
Odpowiedz

Ok rozumiem, w takim razie czekam na przejście na inny hosting. Dziękuję za odpowiedź Uśmiech
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości