Wywiad z Asmoday |
Witajcie. Kolejny wtorek a co za tym idzie - wywiad.
Tym razem nieco dłuższy niż normalnie, dlatego zachęcamm tym bardziej do czytania! Gracz: Asmoday Jednocześnie zachęcam do udzielania wywiadów! Link: Udziel mnie! 1) Na początku wywiadu przedstaw nam się. Asmoday: Asmoday. Król demonów jak opisują mnie w sztuce goecji. W wolnych chwilach niezależny artysta, fan ciężkiej muzyki i gracz
2) Co robisz w wolnych chwilach?
Asmoday: W wolnych chwilach jestem nie tylko graczem, ale również muzykiem i grafikiem komputerowym. W obecnym momencie pracuje przy skończeniu płyty jak i komiksu. Jestem również elektronikiem nie tylko z zamiłowania
3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim.
Asmoday: Po za sztuką która jest jednym z moich głównych hobby jak i elektroniką chyba nic więcej nie przychodzi mi do głowy
4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię?
Asmoday: Jeśli myślę o fobiach, to nic klasycznego mi do głowy nie przychodzi. Z najtrywialniejszych fobii w pewnym sensie arachnofobia, choć wydaje mi się, że bardziej jest to obrzydzenie. Z faktycznych fobii jedyne co jestem w stanie podać to lęk przed niepowodzeniem. W każdej materii. W pewnym sensie nie jestem w stanie wyobrazić sobie, że coś mi nie wyjdzie. Zawsze nawet w porażkach staram się szukać pozytywów i dążyć do celu. Nie takiego jaki był na początku, ale do takiego jakiego jestem w stanie
5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta?
Asmoday: Zaczęło się to bardzo dawno temu. Była to bodajże końcówka pierwszego sezonu minecrafta nagrywana przez JJ Jockera. Wtedy też moja przyjaciółka dostała komputer, a ja zacząłem u niej grać w minecrafta, gdyż sam komputera nie posiadałem
6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze?
Asmoday: Czystym przypadkiem trafiłem na serwer. Szukałem czegoś na zabicie czasu i "zresetowanie" umysłu, po spędzeniu 10 bitych godzin nad modowaniem skyrima co zakończyło się kompletnym niepowodzeniem. Wtedy też zacząłem szukać jakiegoś ciekawego serwera minecraft, aby przypomnieć sobie grę i może znów się wciągnąć w ten świat
7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld?
Asmoday: Wydaje mi się że swoboda jaką mają gracze. Z jednej strony są zasady które są bardzo potrzebne jak na każdym serwerze, aby uniknąć jednej wielkiej anarchii, lecz z drugiej strony nie trafiłem na ograniczenia które okazały by się na tyle frustrujące aby zaprzestać gry ( No może po za systemem enchantwania ). Kolejną ważną sprawą są gracze. Minecraft jest świetną grą, niestety jego fenomen opiera się w głównej mierze na poznawaniu gry i odkrywaniu jej. Niestety jak zna się już tą grę na wylot i zrobi się parę majestatycznych budowli to przestaje być ona tak wciągająca jak byłą kiedyś. Problem ten ratuje właśnie serwer z wieloma graczami który umila czas i pozwala tchnąć nowe życie niejako w grę
8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze?
Asmoday: Chyba spawn na serwerze skyblock. Jest to serwer na którym spędziłem najwięcej czasu i to jest jedna z najleprzych budowli które zwiedziłem, spawn na surwiwalu też jest niczego sobie, ale jednak skyblock jest lepszy
9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze?
Asmoday: Różne rzeczy. Przeważnie tworzę swoją wyspę, rozbudowuję ją i staram się jak najbardziej upiększyć. Drugą rzeczą którą robię są to wyprawy do endu w poszukiwaniu twierdz jak i handel z innymi graczami. Wydaje mi się że te czynności wykonuję mniejwięcej po równo.
10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a?
Asmoday: W minecrafcie nie wiem czy coś konkretnie mnie denerwuje. Czsem może generator świata jest uciążliwy. Napewno dodał bym masę nowych rzeczy pokroju: wymiarów, mobów, bloków i innych czynności które można wykonywać w minecrafcie. Technologia idzie do przodu i na coraz więcej nam pozwala, więc dlaczego nie rozwijać i nie dodawać coraz więcej rzeczy które będą zaskakiwały starych jak i nowych graczy
11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego?
Asmoday: Z moderatorów, ani administracji nikt mi nie podpadł. Jedyne co mnie rozdrażniło ze strony innych graczy był to mati432 ( napewno mati i jakieś tam cyferki ) który robił spam na czacie. Sam nie szczególnie lubię się udzielać jeśli nie mam nic konkretnego do napisania, czasem zdarza się że nie wpiszę /msg i wiadomość leci na publiczne, ale nawet jak pytanie jest to ogółu graczy to nie spamię nim, żeby nie denerwować innych ani nie komunikuję się na czacie ogólnym z jakimś jednym graczem. Takie zachowanie poprostu mnie denerwuje. Był jeszcze jeden gracz który chciał okup za zgarnięcie moich itemów na mojej expiarce ( przypadkiem rozsypałem się gdy zaciął mi się przycisk w myszce i zacząłem rzucać ender perłami ). Sam wyznaje jakieś zasady i staram się pomagać innym graczom czy to przez podarowanie jakiegoś itemu którego nie potrzebuje, czy jak jest prośba to pożyczę kasę i mam nadzieję że dostanę tyle ile pożyczyłem. A takie coś poprostu jest nie zgodne z moimi zasadami
12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz?
Asmoday: Najczęściej jest to mój kumpel PaN_TaDeUsZ któremu pokazałem serwer i często razem gramy. Z innymi graczami można powiedzieć że po równo mam kontakt
13) Jak powstał twój nick?
Asmoday: Jest to bardzo długa historia, dość osobista i nie do końca się nią lubię dzielić. Wystarczy powiedzieć że jest to w pewnym sensie wspomnienie po dawnych czasach i tym co kiedyś działo się ze mną jako z człowiekiem
14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować?
Asmoday: Więcej budowli, przebudowę spawnu w endzie i netherze. Tak jak spawn w zwykłym świecie bardzo mi się podoba, ten w endzie w pewien sposób akceptuje, tak samo netherowy spawn jest wręcz odpychający. Nie lubię go poprostu ze względów estetycznych. Nie pasuje do sky blocka. Mam małą koncepcję, narazie tylko na papierze, ale nadal jest.
15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu?
Asmoday: Jeszcze nie. Jestem w trakcie budowania monumentalnej budowli która jest połączeniem wielu różnych wysp, biomów itd. Chwalić się będę napewno jak skończę
16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta?
Asmoday: Defakto znałem tą grę, więc zacząłem od razu brać się do roboty i ścinać drzewa
17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody?
Asmoday: Oj nie raz utonąłem w lawie tracą wszystkie itemy które udało mi się zebrać przez ostatnie X godzin w kopalniach, ale to jest część gry i proces samodoskonalenia się w którym porażki są nieuniknione. Jeśli mowa o niemiłych przygodach na serwerze to lag który spowodował utratę itemów robionych przez ostatnie parę dni, ale to zostało opisane w wątku na forum. Z innych nieprzyjemnych rzeczy, to enchant na serwerze... Najprościej mówiąc to w większości przypadków nie wypada to co by się chciało. Między innymi dlatego też tak dużo czasu spędziłem na tworzeniu zbroii "idealnej"
18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić?
Asmoday: Lożę piekielną jedynie
19) Może teraz parę słów od siebie?
Asmoday: Nah nic szczególnego nie ma tu do gadania
20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu.
Asmoday: Również dziękuję. Mam nadzieję że w jakiś sposób przyczyni się to do poproawy gry na serwerze
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |