Odwołanie Bana King_Kamil |
Szczerze to trochę nie wiem czemu dalej się administracja zastanawia. Jeśli faktycznie są dowody na to że Kamil itemy spalił, to gdzie tu czerpanie korzyści? I tym bardziej nie rozumiem "ale to ma być z szacunku do prawa, nie ze strachu". Postąpił wedle regulaminu, może lekko nie dopatrzył sprawy skoro nie zgłosił komuś z administracji że te itemy spala, nie karzemy ludzi za chęć popełnienia czynu karalnego powstrzymaną strachem przed karą. Rozumiem pomyłkę przy karaniu, jeśli faktycznie administracja nie wiedziała że itemy zostały spalone, podstawy do bana były, ale naprawdę nie widzę powodu by nie dać unbana w chwili gdy wiadomo że Kamil zachował się uczciwie i itemy spalił.
(27-03-2020, 19:09 PM)Azor97pl napisał(a): Szczerze to trochę nie wiem czemu dalej się administracja zastanawia. Jeśli faktycznie są dowody na to że Kamil itemy spalił, to gdzie tu czerpanie korzyści? I tym bardziej nie rozumiem "ale to ma być z szacunku do prawa, nie ze strachu". Postąpił wedle regulaminu, może lekko nie dopatrzył sprawy skoro nie zgłosił komuś z administracji że te itemy spala, nie karzemy ludzi za chęć popełnienia czynu karalnego powstrzymaną strachem przed karą. Rozumiem pomyłkę przy karaniu, jeśli faktycznie administracja nie wiedziała że itemy zostały spalone, podstawy do bana były, ale naprawdę nie widzę powodu by nie dać unbana w chwili gdy wiadomo że Kamil zachował się uczciwie i itemy spalił. Dokładnie Azor. A więc pozbirajmy podstawy do Unbana: - Gracz spalił przedmioty - Przyzna sie Dlaczego nie odbanować go? flaczego wogóle został zbanowany?
Jeszcze raz się wypowiem.
King_Kamil był jednym z tych graczy, którzy dostali itemy od tego gracza, który korzystając z jakiegoś oprogramowania wyrzucał rzeczy. Dużo graczy skusiło się na to i dostało permanentnego bana. Kamil był świadkiem zbanowania jego kolegów, wiedział, że z nim może być to samo. Spalił przedmioty. Jeżeli w ec te beacony były Jego to wyjaśnia sprawę, da się to sprawdzić w logach kiedy zostały włożone. Sam fakt, że spalił je był rzeczą, która mało kto by zrobił. Nie skorzystał na nich jak "BerciK", o którym mowa była - gracz ten powinien zostać ukarany. Jednak brak poinformowania administracji był możliwe spowodowany strachem (chyba, że dalej nie wiem o czymś (poinformowaniu administracji)), mimo tego gracz znał regulamin i zapobiegł ewentualnemu ukaraniu, które i tak go dopadło. Moje ostatnie słowa były "zbyt mocne" i przepraszam za nie, ale gdyby Kamil zgłosił - Miro sprawdził, sam usunął to byłoby mniej kłopotów. Jednak kara powinna być zmniejszona do maksymalnie dwóch tygodni. Kplayek, w takich wypowiedziach widzę tylko jedno - zmierzanie do możliwej obrony, by gracz został szybko odbanowany. Zachowanie Lunariego może być tu uznane za żałosne i mam nadzieję, że więcej się nie pojawi. Tyle z mojej strony. Ludzie, przecież tu nikogo nie ma.
Zebrałem te itemy ale tylko 11 beaconów a nie tak jak inni po stak Koxów i beaconów czy bloków diamentów po prostu poszedłem na spawna leżało tam 11 beaconów to je podniosłem potem włożyłem do shulkera a na końcu je spaliłem.
9 9 9
(27-03-2020, 19:56 PM)King_Kamil napisał(a): Zebrałem te itemy ale tylko 11 beaconów a nie tak jak inni po stak Koxów i beaconów czy bloków diamentów po prostu poszedłem na spawna leżało tam 11 beaconów to je podniosłem potem włożyłem do shulkera a na końcu je spaliłem. A więc jak mówie. Kamil myślał że to tottally legall ale potem ogarnął i spalił. Prosze administracje o UB dla Kamila
co do bana jestem za skroceniem od 7-14 dni spalił itemy[PODOBNO] ale nie zglosił, ale przynajmniej ma kamil dobrego adwokata wiec bedzie dobrze
Nie ma potwierdzenia na spalenie przedmiotów. Po konsultacji z Mariką uznam, że najprawdopodobniej tak było.
Ban skrócony do 3 dni. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |