Koniec ochrony działkowej |
Podjąłem decyzję o wycofaniu z serwera Survival ochrony działkowej. Zmiana wejdzie w życie 3 dni po jej ogłoszeniu (czyli w poniedziałek 09.12).
Ochrony działkowe były obecne na serwerze przez ostatni rok. Przez cały ten czas obserwowałem jej wpływ na grę oraz zachowania graczy. Przedyskutowałem sytuację z wybranymi osobami z administracji. Doszedłem do wniosku, że istnienie ochrony wygenerowało więcej problemów niż miało rozwiązać. Poniżej znajdują się najważniejsze problemy:
Co dalej? Osoby, które w ostatnim czasie aktywnie korzystały z ochrony działkowej uspokajam, a tych, którzy nadużywali niewiedzy, nieumiejętności graczy i którzy liczą na brak kontroli PvP na serwerze przestrzegam. Zgłaszanie niezdrowych zachowań, nękania jest teraz znacznie prostsze dzięki zmianie, która ogłoszona została tego samego dnia [LINK]. Nie jest już wymagane wykonywanie zrzutów ekranu i pisanie wątków na forum. Wystarczy wpisać jedną komendę (/nekanie), aby odpowiednie zgłoszenie trafiło do administracji. Walka z nękaniem będzie teraz prostsza.
2
2
2
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
3 gości |