Odwołanie od bana |
1. Nick w grze: Vesp3rr
2. Data ukarania: 19-10-2019 3. Nick osoby karającej: lelouch 4. Powód bana: celowy afk przy expiarce 5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: odszedlem na chwile od komputera zalać sobie kawe i do toalety. Postać zostawilem koło expiarki żeby w tym czasie kilka mobów sie zrespiło. Wracam patrze i mam bana.
Na przyszłość gdy odchodzisz od komputera idź na /spawn. To wiele nie kosztuje, a może uratować Cię od takich sytuacji, ale jak sam powiedziałeś, robiłeś to celowo.
(19-10-2019, 10:41 AM)Vesp3rr napisał(a): Postać zostawilem koło expiarki żeby w tym czasie kilka mobów sie zrespiło. Ban jest tylko na 1 dzień i jak dla mnie słuszny.
Moim zdaniem ten ban jest trochę przerostem formy nad treścią. Czajnik gwiżdże na całe mieszkanie czyli wstaje i idę go wyłączyć. To jest normalny odruch. Ja rozumiem jakby minęło 10 minut, ale zalanie kawy i szybkie siku? Przez te np. 3 minuty zrespiłoby się tyle mobow że gospodarka serwera by padła?
Dodatkowo jak za duzo mobów sie skumuluje w 1 miejscu to się "duszą" i umiera połowo. Żadna expiarka automatyczna tylko taka w ktorej trzeba zabijac moby.
(19-10-2019, 11:03 AM)Vesp3rr napisał(a): Dodatkowo jak za duzo mobów sie skumuluje w 1 miejscu to się "duszą" i umiera połowo. Żadna expiarka automatyczna tylko taka w ktorej trzeba zabijac moby. Otóż nie, bo pod tymi mobami były leje, które zbierały drop. Pozostawiona tam postać nie marnowałaby żadnego moba/dropu. Nie było mowy o unbanie, nie będę też specjalnie długo czekać, żeby zobaczyć po jakim czasie wróciłeś. Stałem tam z innym członkiem administracji, obserwowaliśmy jakiś czas, nawet pisałem do Ciebie na czacie i się przed Tobą pojawiłem - nic. Widząc to postanowiłem dać ostrzegawczego bana na 24h, a biorąc pod uwagę Twoje wszystkie kary - nie była to kara zbyt długa. Mimo wszystko wolałem nie wiązać kar odnoszących się do zachowania na serwerze z karą typowo rozgrywkową, czyli w tym przypadku AFK i dlatego postanowiłem dać lekką. Jeśli chodzi o konieczność odejścia od monitora...wpisanie komendy /spawn, wpisanie /lobby, a nawet w ostateczności zamknięcie gry - to zajmuje tylko sekundy. Ban minął jakiś czas temu, nie było zgody na UB - zamykam wątek. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |