Urozmaicenie zwierząt |
1. Typ wątku: [PROPOZYCJA]
2. Nazwa serwera: Survival 3. Opis: Mam propozycję odnośnie patów, a dokładniej pakietu zwierzęta, która polega na dodaniu "efektów" pozostałym zwierzętom. Papuga, Ghast czy Blaze dają możliwość latania na nich, kurczak ma powolne opadanie itd. Moim pomysłem jest dodanie takich umiejętności innym zwierzętom jak np. pająk, który mógłby się wspinać, squid, na którym można szybciej pływać w wodzie jak i pod wodą. Królik, ujeżdżany mógłby np. wyżej skakać, Guardiany tak samo jak i squidy. Enderman mógłby mieć efekt Chorusów dajmy na to co minutę i na mniejszą liczbę kratek, Giant na wyższych poziomach mógłby "rozdeptywać" przeciwników zadając im obrażenia. W 1.13 o ile nowego Phantoma będzie się dało oswoić, mógłby on dawać efekt elytry, czyli nie zwykłe latanie, ale bardziej szybowanie, tylko trochę wolniejsze niż na elytrze. Póki co więcej pomysłów nie mam, może ktoś ma, mam nadzieję że jasno przedstawiłem moją propozycję
Brzmi dość fajnie. Mi chyba najbardziej podoba się wizja szybkiego pływania squid'em.
Obecne możliwości petów już są moim zdaniem bardzo zadowalające i gdy próbuje się grać na innych serwerach to tam przeważnie brakuje takich komfortów jakie mamy tutaj . Wspomniane przez Ciebie nowe urozmaicenia brzmią super i chociaż już plugin o petach jest wielką atrakcją i pomocą dla graczy wszelkiego pokroju to po takich zmianach byłby jeszcze lepszy i wygodniejszy dla graczy. Tylko pytanie czy to w ogóle jest wykonywalne z technicznego punktu widzenia oraz co o tym myślą inni.
Pomysł również mi się podoba, pety były by jeszcze lepsza atrakcją dla graczy. Jestem jak najbardziej za, o ile to jest wykonalne, tak jak Majster napisał.
Wydaje mi się, że raczej jest to możliwe. Przejrzałem oryginalny plugin i lekko różni się od tego serwerowego. Nie można oswoić papugi czy ghasta, a na blaze nie da się latać. To oznacza że plugin już był modyfikowany + przerobiony na polską wersję, więc nie powinno być problemu z dodaniem paru rzeczy, no ale zobaczymy
(13-08-2018, 12:53 PM)Mimal9999 napisał(a): Wydaje mi się, że raczej jest to możliwe. Przejrzałem oryginalny plugin i lekko różni się od tego serwerowego. Nie można oswoić papugi czy ghasta, a na blaze nie da się latać. To oznacza że plugin już był modyfikowany + przerobiony na polską wersję, więc nie powinno być problemu z dodaniem paru rzeczy, no ale zobaczymy Plugin nie był modyfikowany od strony kodu. Nie wiem czy znasz nazwę pluginu na zwierzaki, który jest u nas. To nie jest nasz autorski plugin i nie jest przez nikogo z serwera rozbudowywany. Można zmieniać jedynie to, na co pozwala plik konfiguracyjny czyli np. tłumaczenie, drzewko rozwoju poszczególnych klas i dostępne zdolności klas, zasady respawnu, zbierania doświadczenia. To, co proponujesz, wymagałoby ingerencji w kod cudzego pluginu, co jest zabronione, jeśli nie jest on np. projektem open source, a w tym przypadku właśnie nim nie jest. Druga rzecz, takie coś zajęłoby sporo czasu.
Troche szkoda, może autor pluginu sam doda coś tego typu w aktualizacji do 1.13, bo raczej nie ma opcji, że w wersci 1.13 na serwer zostanie dodany autorski plugin?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |