Witaj, może chciałbyś się zarejestrować? Zarejestruj się  

Odwołanie od bana

1.Nick w grze: OlympicDeath
2.Data ukarania: 2 kwietnia
3.Nick osoby karającej: Slou
4.Powód bana: ''Niszczenie dzia?ek innych graczy''
5. Po pierwsze i najważniejsze nawet nie wiem za co jest ten ban. Jak dla mnie jest to śmieszne. Ale jak widać chyba jest jakaś granica że można niszczyć teren który jest oddalony od działki gracza o 100 kratek, mylę się? Bo z tego co mi się wydaję żaden blok na działce gracza nie został ruszony tylko została zniszczona okolica działki Uśmiech

Pozdrawiam Oly
Odpowiedz

(19-04-2018, 16:15 PM)OlympicDeath napisał(a): Ale jak widać chyba jest jakaś granica że można niszczyć teren który jest oddalony od działki gracza o 100 kratek, mylę się? Bo z tego co mi się wydaję żaden blok na działce gracza nie został ruszony tylko została zniszczona okolica działki Uśmiech

Poniższy screen przedstawia odległość między zniszczeniami, a działką gracza. Jak widać, nie jest to domniemane 100 kratek, a co najwyżej 20. 
[Obrazek: a102cdac91d8a.png]

Tutaj za to widzimy postawione tabliczki Twojego autorstwa (ba! nawet się podpisałeś), które wyraźnie mają za zadanie drwić z poszkodowanego gracza.
[Obrazek: f09b20ac84ea9.png]

Ten screen za to udowadnia to, iż Ty stworzyłeś dane bloki, które negatywnie wpływaja na wygląd działki. 
[Obrazek: 0e4d5aa12bc7f.png]

[Obrazek: 9e0dc762bf3a9.png]

[Obrazek: 753d90aa8f676.png]

[Obrazek: 30825295_2126983080854833_1488801517_o.p...e=5ADAB5F1]

[Obrazek: 30850231_2126983064188168_1292426292_o.p...e=5ADBA1F0]

[Obrazek: 30550478_2126983054188169_95215464_o.png...e=5ADBC6F0]

Wykorzystywanie małego błędu innego gracza (w tym przypadku niedokładnie postawienie claimów) nie zmienia faktu, że było to celowe griefowanie cudzego terenu. 
Działanie z premedytacją, aby zaszkodzić innej osobie według mojej opinii w pełni zasługuje na karę,  a bana wymierzonego w Twoją stronę uważam za odpowiedniego, gdyż nie jest to Twoje pierwsze przewinienie na MineWorld, co też było brane pod uwagę przy dostosowaniu rodzaju i długości kary. 
Dodam też, że nie jest to ban na zawsze, z czego powinieneś się cieszyć. 

Niech ostatecznie w tej kwestii wypowie się nasz Wódz, aczkolwiek ja uważam, że poczyniłam słusznie.
[Obrazek: 39869060_232188090973555_272213042516092...e=5C388016]
Odpowiedz

Ale Ty zawsze uwielbiasz zawsze wszystko pięknie upiękaszać. Zabicie psa (który pewnie nadal żyje), zniszczenie działki (która nie została tknięta). Hmmm ciekawe
Odpowiedz

Sama próba zabicia tego psa i zadanie mu Dmg podlega wykorzystaniu dziur serwera, czego jak wiesz tutaj nie tolerujemy.

Druga rzecz, działka nie została tknięta?
Powyższe screeny jednak mówią nam co innego, bowiem w miejscu Twoich zniszczeń wyraźnie widać rzeczkę biegnąca wzdłuż.
To, że cuboidy nie zostały w tamtym miejscu postawione dokładnie (każdemu może się zdarzyć) nie znaczy, że nie jest to teren innego gracza, który włożył dużo pracy w efekt końcowy.

Zrobiłeś swoje, wykazałeś się brakiem kultury i szacunku wobec czyjejś pracy.
Jest przewinienie, jest kara.
Oka nie wyjmiesz, tak już jest i koniec.

Dowody przedstawione przeze mnie wyżej są raczej wystarczające, aby pokazać, że jednak wymiar kary był sprawiedliwie wymierzony, każdy członek administracji dostosowuje kary indywidualnie, ma swój system wyrobiony, jedni łagodniej, drudzy trochę mniej, a jak już wyżej napisałam, wzięłam również pod uwagę Twoje wcześniejsze wybryki.
[Obrazek: 39869060_232188090973555_272213042516092...e=5C388016]
Odpowiedz

Niezaprzeczalnym faktem jest, że działałeś (widocznie było Ci mało) na szkodę serwera. Wielokrotnie prowokowałeś konflikty i wspomniane przez Ciebie bicie płomieniem (na cudzej działce) psa to jedna z takich sytuacji.

Mimo wszystko, wygląda na to, że nadal nie zmieniłeś swojego podejścia i z premedytacją zniszczyłeś graczowi jego budowle, wysadzając je najprawdopodobniej z tnt i zalewając lawą. 

Nie wspomnę nawet o tym, że w odwołaniu skłamałeś, co ewidentnie widać na screenach.

(20-04-2018, 11:00 AM)OlympicDeath napisał(a): Ale Ty zawsze uwielbiasz zawsze wszystko pięknie upiękaszać. Zabicie psa (który pewnie nadal żyje), zniszczenie działki (która nie została tknięta). Hmmm ciekawe

Upiększać? Przykro mi, ale jeśli ktoś zmienił wersję prawdziwą na taką "upiększoną" - byłeś to Ty. Na screenie nawet nie ma tych 20 kratek wspomnianych przez Slou (nie mówię już o Twoich domniemanych 100 kratkach).

W odwołaniu powinieneś się przyznać/przeprosić, ewentualnie podpytać w sposób, który nie będzie nieuprzejmy, zamiast nazywać go śmiesznym i jeszcze się wspierać nieprawdziwymi informacjami na temat czynu.

Byłem tam również ja (co widać na ss) i się mocno rozczarowałem, myślę że postawione przez Ciebie tabliczki, które były drwinami z gracza to wisienka na torcie.

Od długiego czasu mam Cię na oku i jesteś graczem, który uwielbia konflikty.

Pozwól teraz, że Ci przedstawię dwa punkty w regulaminie (punkt piąty i punkt szósty):

5. Zabronione jest działanie na szkodę serwera. Za takie działanie uznaje się m.in. wykorzystywanie dziur serwera gry, nieścisłości zasad, które mogą spowodować szkody i nieuzasadnione zyski gracza, a także: obrażanie innych osób, administracji, prowokowanie konfliktów, nękanie, spam, publikacje nieprawdziwych informacji, używanie wulgaryzmów i słów oraz gestów powszechnie uważanych za niestosowne.
6. Kwestie nietypowe mogą być rozpatrywane indywidualnie.

Uważam, że w tym przypadku zadziałałeś na szkodę serwera, wykorzystując nieścisłości zasad, które spowodowały szkodę tego gracza. Na dodatek było to prowokowaniem konfliktów, a Ty jeszcze opublikowałeś nieprawdziwe informacje w odwołaniu.

Myślę, że to Ci powinno wystarczyć, biorąc też pod uwagę Twoje wcześniejsze przewinienia.

Czy kara jest odpowiednia? Nie wiem, na ten temat się nie wypowiadam, ale mam nadzieję, że powód w jakiś sposób do Ciebie trafił i będziesz usatysfakcjonowany z otrzymanych informacji.
[Obrazek: Sygnatura_FINAL.png]
Odpowiedz

Wątpie żeby ktokolwiek chciał ogrodzenie z dirta, cobla, netherracku i lawy w okół swojej działki ( + tabliczki z uszczypliwymi komentarzami ). To wyraz zwykłego nieuzasadnionego chamstwa wobec innego gracza.
A żądanie unbana to bezczelność. Jak dla mnie ban zasłużony.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości