[PROPOZYCJA] Survival - Kwiaty w sklepie |
1. Typ wątku: [PROPOZYCJA]
2. Nazwa serwera: Survival 3. Opis: Hej! Zwykle każda jakoś ładnie zorganizowana działka posiada ogród. Jeśli nie zajmuje on wile miejsca to nie ma większego problemu by znaleźć biom z kwiatami i go ładnie urządzić. Problem pojawia się jednak kiedy ktoś potrzebuje kwiatów na udekorowania ogrodu o znacznie większym obszarze. Niektórych kwiatów nie da się kopiować za pomocą mączki kostnej i zbieranie ich zajmuje sporo czasu. Proponuję by dodać jeszcze jedno stanowisko z kwiatami na /warp sklep. Jest tam na tyle miejsca by dało się tam je bezproblemowo i estetycznie ulokować. Ewentualnie można też podmienić barwniki na kwiaty z których można uzyskać ten barwnik z wyjątkiem niektórych ale w ten sposób nie uzyska się różnorodności kwiatów w sklepie. Co sądzicie?
(23-02-2018, 16:58 PM)Pawelek1212 napisał(a): Proszę napisać propozycję wg. wzoru. http://forum.mineworld.pl/showthread.php?tid=1211 Wszystko to co powinno się znaleźć w wątku zostało spełnione. Naprawdę nie wierzę że się takiego czegoś przyczepiłeś. W temacie zawarty jest typ wątku, nazwa serwera oraz krótki opis czego dotyczy. Dla mnie to jest bez sensu przepisywać 2 razy to samo bo zarówno estetycznie to wygląda lepiej jak i zrozumienie pozostaje takie samo. Ale cóż... edytuje wątek.
Dokładnie o edycję wątku mi chodziło, a skoro wzór jest podany, to powinno się do niego stosować, nawet dla pewności. Co do samej propozycji, zdobycie kwiatów nie jest specjalnie trudne. Wystarczy trochę poszukać odpowiedniego biomu a wtedy można używać mączki kostnej i owe kwiaty namnażać. Jeśli ktoś ich potrzebuje w masowych ilościach, można nawet robić automatyczne farmy, które produkują różne kwiaty w zależności od biomu. Osobiście nie mam z tym problemu, ale w takiej sytuacji jaką opisałeś, kupowanie w sklepie byłoby zwyczajnie szybsze, lecz musiałoby się to wiązać z dużymi kosztami. Pozostaję neutralny, ale może ktoś, kto ma podobny problem się wypowie.
Chcąc mieć ładnie na działce,trzeba się napracować, chociaż by zbierając odpowiednie kwiatki
![]() ![]() ![]()
Niby dodatkowe stoisko z kwiatami napewno pomogło by różnym graczom którzy uwielbiają budować, wychodzi im to naprawdę dobrze, czyli np. Ty Quanarin. Ale... Jednak ułatwiło to by bardzo grę, a kwiaty można przecież łatwo zdobyć, wystarczy tylko trochę poszukać odpowiedniego biomu (np. kwiatowego). Jak napisały osoby wyżej można zrobić farmę kwiatów. Plus myślę, że mało graczy by korzystało z tego właśnie stoiska. Ja pozostaję neutralna co do tej propozycji.
Zgadzam się z Marika07, Nightmara, Pawelek1212. To ułatwiło by grę bardziej niż jest w tym momencie. Chyba można zamknąć ten wątek
![]() ![]()
Osobiście uważam że tworzenie stanowiska z kwiatami to pójście na łatwiznę ponieważ komuś nie chce się szukać biomu kwiatowego. Jestem na nie dla tego pomysłu.
Jestem tego samego zdania co Ladykotka. II Edycja miała być trudniejsza a sklep miał być prosty zaś niewykorzystane miejsce na terenie sklepu wcześniej zajmowały "stoiska" z innymi jego towarami - dąży się więc raczej do jego uproszczenia niż rozbudowywania.
Na serwerze jest conajmniej kilka maszyn które produkują kwiaty, a ja używając swojego automatu kiedyś zbudowałem kwiaciarnie gdzie można było kupić kilkanaście rodzai kwiatów, jednak z powodu braku zainteresowanych szybko zamknąłem interes. Jeśli ten wątek nic nie zmieni a nadal będziesz potrzebować kwiatów to będę mógł pomóc Ci je zdobyć lub pokazać jak można je łatwo produkować samodzielnie. ![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |