Wywiad z Zinrrey739 |
Hej Kochani, dzisiaj wtoreczek więc przychodzi czas na wywiadzik ^^ Zgodził się go udzielić jeden z naszych graczy a jest nim nikt inny jak Zinrrey739
Zapraszam do czytania 1) Na początku wywiadu przedstaw nam się. Zinrrey739: Witam! Mam na imię Kuba. Mam skończone 17 lat. Mieszkam w województwie wielkopolskim, a w grze zastaniecie mnie pod nickiem “Zinrrey739”. 2) Co robisz w wolnych chwilach? Zinrrey739: Wolnych chwil w roku szkolnym mam bardzo niewiele, ale jak już się owe znajdą to bardzo mile spędzam je z rodziną, przyjaciółmi, jak i z niezwykłymi ludźmi z serwera MW. Resztę czasu zapychają mi moje hobby, które opisałem poniżej. 3) Czy masz jakieś hobby? Opowiedz o nim. Zinrrey739: Moim głównym hobby jest grafika komputerowa, a dokładniej wektorowa. Samą grafiką bawię się od 2 lat z hakiem. Zamierzam za pewien czas zacząć sprzedawać moje prace. Chcę żeby za parę lat przestało być to moim hobby a stało się pracą. Lubię czytać o teoriach spiskowych dziejów, jak i o nich dyskutować i je analizować. Zdarzało mi się kilka mniejszych stworzyć : ). Słucham chyba każdego gatunku muzycznego po trochu, a ostatnio bardzo podobają mi się utwory typu "Swing". Interesuje się polityką związaną ze światem i kraju. 4) Czego się boisz? Masz jakąś fobię? Zinrrey739: Ostatnio mam dużo przemyśleń dotyczących grania w gry. Boję się faktu, że "przegrałem" swoje dzieciństwo i dorastanie. Za dużo godzin spędzam przed komputerem i czuje, że przez ten niby zmarnowany czas mógłbym zrobić coś o wiele bardziej ambitnego i przyszłościowego. Mam świadomość tego że gry nic nie wniosą do mojego życia. To nie zmienia faktu, że przesiadywanie przed komputerem sprawia mi sporo frajdy i przyjemności… Tak, jestem hipokrytą... 5) Kiedy zaczęła się twoja gra w Minecrafta? Zinrrey739: Od wczesnych wersji Beta. Dokładniej to 2010r. lub 2011r. 6) Jak zaczęła się twoja przygoda na tym serwerze? Zinrrey739: Słoneczny czerwiec 2017r. Napisałem do starego znajomego z internetu z którym nie utrzymywałem kontaktu ok. 2-3 lata. Była to wiadomość z zapytaniem czy jeszcze gra w Minecraft i czy poleca jakiś serwer. Odpisał, polecił mi was. On chyba nie grał dłużej niż dwa dni, więc nie byłem jakoś w tyle. Ciekawostką może być fakt, iż będąc noobem i no-name’m nękał nas PvP fighter LeśnyElf (wówczas zwykły gracz). Nie mam mu teraz tego za złe . 7) Co podoba ci się najbardziej na MineWorld? Zinrrey739: Z pewnością będzie to niepowtarzalna atmosfera panująca na serwerze jak i regularnie dodawane zmiany i nowości, które w ciekawy sposób urozmaicają grę na serwerze. 8) Jakie miejsca podobają ci się najbardziej na serwerze? Zinrrey739: W przeciwieństwie do znakomitej większości osób które udzielały wywiadu przede mną, nie jest to dla mnie spawn. Jest on oczywiście super i w ogóle fajny, ale najbardziej podobają mi się działki graczy którym usunięto cuboida z powodu nieaktywności : >. Wartościowe przedmioty są ciekawe, ale najciekawsza jest historia danych działek. Te wszystkie farmy, na których ktoś niegdyś zbierał buraki, ekspiarki z których ktoś korzystał, magazyny które ktoś wypełniał, ukryte pokoje za obrazami, o których pewno sobie ktoś myślał że się nikt o nich nie dowie. Aż szkoda niekiedy, że niektóre działki zostały porzucone. 9) Co zazwyczaj robisz podczas gry na naszym serwerze? Zinrrey739: Ostatnio nie mam czasu za bardzo na granie. Dlatego ja nie mam prawa się nudzić na serwerze. Zawsze jest coś do roboty. Na pierwszym miejscu będzie to opieka i organizacja gildii, która ostatnimi czasy przeżywa rozkwit. Często też odwiedzam działki innych graczy, którzy mnie zapraszają żebym ocenił ich dzieła. Dyskutuję na tematy dotyczące serwera, a w szczególności zmian które zostaną wprowadzone lub takie, które już zostały. Sporo swojego czasu spędzam na działalności aukcyjnej jak i sklepo tabliczkowym. (Uwaga! Chamska reklama - sklep ,,U Masona” niedaleko /warp sklep. Polecam się) Czasami odwiedzam jakichś no name’ów (znalezionych na dynmapie) z użytą miksturą niewidzialności, po czym uwielbiam ich trollować komentując na pw to, co aktualnie robią. Bywa zabawnie. 10) Co najbardziej denerwuje Cię w grze Minecraft i dlaczego? Co byś zmienił/a? Zinrrey739: Miałem przerwę od Minecrafta chyba 2-3 lata. Przez ten czas zmienił się właściciel, a następnie wizja gry i kierunki rozwoju. Nie trawię najnowszych zmian dotyczących systemu walki. One są po prostu okropne. “Naparzanie” w myszkę jak opętany było co prawda prymitywnym rozwiązaniem systemu walki, ale miało to, to ,,coś” w sobie. Teraz, dodali realizm i oklepane rozwiązanie z innych gier, w których koniecznie trzeba robić pauzy między atakami, które powodują krytyki. To nic w porównaniu do owoców refrenusu. Z tymi owocami można wejść prawie w każde miejsce. Dzisiaj musisz wybierać między a) baza anty-PvP. (czyli z grubym murem który sprawia, że twoja baza wygląda jak komunistyczny blok z wielkiej płyty) b) “baza”, która przestaje być bazą, a zaczyna być otwartym terenem na którym każdy czuje się jak u siebie, ale za to ma szansę wyglądać lepiej. Kiedyś, bazy anty-PvP budowano z obsydianu w których ściany wystarczały na 2 kratki, a co ciekawe, żeby rajdowcy mogli dostać się do bazy to wtedy obsydian niszczyli witherem. Teraz ciężko jest sobie wyobrazić ściany z obsydianu grube na 8 kratek. (Smutna też jest sprawa, że są niesamowicie łatwo dostępne na naszym serwerze - stack refrenusu można kupić za około 200m) Jestem graczem starej daty, w dodatku sentymentalistą. Niektóre zmiany to po prostu przerost formy nad treścią. Zupełnie niepotrzebne. 11) Kto podpadł ci najbardziej z moderatorów, administracji, graczy i dlaczego? Zinrrey739: Podpadają mi osoby nękające, ale tylko takie, które robią to w sposób chamski. Czyli z takimi, z którymi nie można w żaden sposób porozmawiać, bądź wymienić chociaż jednego zdania złożonego. Oczywiście, takie osoby zabierają itemy i bla bla bla… no nikt nie lubi okradania, Ale to nic w porównaniu do cwaniactwa z jakim się odnoszą do ofiary, to jest najgorsze. Takim zachowaniem zabierają chęci do dalszej gry na serwerze. Dotąd, nikt z administracji nie podpadł mi na tyle, by o tym pisać, a nawet jeśli się takie osoby znajdą to na szczęście nie są już w administracji od jakiegoś czasu. 12) Z kim najczęściej przebywasz na serwerze i wymień osoby, które najbardziej lubisz? Zinrrey739: Najczęściej przebywam z moim oczytanym elokwentnym i krasomówczym kumplem z internetu Kanyonem. Lubię i darzę szczerym szacunkiem administrację serwera za to, że trzyma ten serwer w kupie kiedy niejeden dałby sobie spokój. Jakim byłbym człowiekiem gdybym nie wspomniał o moich towarzyszach z gildii? Darzę ich szczególnie ciepłym uczuciem i pragnę ich pozdrowić z tego miejsca : ). 13) Jak powstał twój nick? Zinrrey739: Na potrzebę Mc użyłem generatora nicków - trafiło na ,,Zinrrey”, lecz założyłem nowe konto ,,Zinrrey739” (nie, cyfry to nie mój rocznik : x) po tym jak nie potrafiłem odpowiedzieć na pytanie sprawdzające tożsamość na minecraft.net. 14) Marzysz o czymś na serwerze? Co najbardziej chciałbyś/chciałabyś zrealizować? Zinrrey739: Marzę o tym, aby ten serwer był jeszcze bardziej trudniejszy pod kątem ekonomii. Żeby gracze w 99% tworzyli ekonomię serwera. Wiązałoby się to z usunięciem /warp sklep, który obecnie jest “rajem” dla bogaczy serwerowych. Według mnie wejście na /baltop 1 lub 2 nie jest żadnym osiągnięciem (Wszystko zależy od tego, ile czasu poświęcasz na ten cel i jaką drogę wybierzesz). Za to osiągnięciem byłoby dorobić się fortuny tylko poprzez handel z innymi graczami. Ciekawsze, a zarazem bardziej wymagające. Polepszyłoby to więzi w społeczności serwera, a czat przestałby milczeć. Ja aktualnie robię sobie codziennie ,,rundkę” między farmą, /warp npc, a /warp sklep. Wygrywa zarabiając więcej ten, kto ma najwięcej czasu i największą farmę. Teraz gildie handlowe tracą na wartości, co prawda na /ak sprzedawane są lepsze itemy, ale jest to nieopłacalne. Lepiej mieć tę farmę - szybciej i regularnie farmisz kase. Bez /warp sklep gildie handlowe byłyby bardziej realistyczne i ciekawsze, bo codziennie musiałyby walczyć o klienta, któremu mogłyby coś ,,opchnąć”. Tym 1% z 100% zostałyby nagrody z różnych piątkowych eventów, bądź minelotto. Wtedy ta kasa z eventu byłaby bardziej pożądana, bo to przecież czysty zysk. Teraz, co event patrzę na nagrodę za pierwsze miejsce i dochodzę do wniosku, że więcej zyskałbym robiąc “rundkę”. Im trudniej, tym gracze mniej się nudzą. Pisaliby na czacie co ich interesuje, szukaliby na stoiskach graczy, na /ak. Wyobrażam sobie zastąpienie /warp sklep na /warp targowisko, na którym gracze mieliby swoje stoiska. 15) Chcesz się czymś pochwalić? Może zbudowałeś/aś jakąś budowlę wartą podziwu? Zinrrey739: Z reguły jestem skromnym człowiekiem, ale jak już pytasz… Jestem głównym projektantem siedziby ZM. (Kanyon coś tam pomagał, ale głównie trollował. c Jest kilka ss na forum ukazujących tę budowlę. Resztę budowli zostawiam tylko wtajemniczonym. 16) Co robiłeś/aś, gdy po raz pierwszy grałeś w Minecrafta? Zinrrey739: Pamiętam, że zrobiłem domek na drzewie z dirta. Za dnia zbierałem dosłownie wszystko co się dało, a nocą próbowałem coś z zebranych przedmiotów ułożyć w craftingu. (Wtedy internet miałem krótko i nie wiedziałem o istnieniu minecraft wiki.) 17) Czy spotkały cię jakieś niemiłe przygody? Zinrrey739: Tak, jest jedna. Nawet jak dzisiaj sobie ją przypominam to mi się smutno robi. Niegdyś kupiłem pakiet paladyn, który zawierał op itemy w postaci zbroi ¾ , miecza 5/3/2. Były to czasy dodania bossów na serwer. Pierwszego dnia po dodaniu były niemalże wszędzie. Spawnowały się w licznych grupach (lvl1-15) nawet w polu widzenia i za dnia. Założyłem swój wspomniany wcześniej zestaw paladyna i rzuciłem się na zombie. Zginąłem, bo nie myślałem, że może pojawić ich się aż tyle na raz. Myślę sobie: normalka, śmierć jak śmierć wystarczy wpisać /back i wziąć swój set. A tu kiszka, bossy zombie wzięły mi całe eq. Okazało się, że bugiem jest branie przedmiotów przez zombie. Dwa dni później zostało to naprawione. Moje życie rozsypało się jak domek z kart. 18) Czy chciałbyś/chciałabyś kogoś pozdrowić? Zinrrey739: Pozdrawiam forumowiczów i cały serwer MW. 19) Może teraz parę słów od siebie? Zinrrey739: Usunę przypisek o niemiłej przygodzie na serwerze, jeżeli odzyskam moje przedmioty : ). 20) Dziękujemy za udzielenie wywiadu. Zinrrey739: Dziękuje za możliwość udzielenia. Jeszcze raz pozdrawiam, Zin ; )
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |