MINEWORLD.PL - Serwery Minecraft
Odwołanie od bana - Wersja do druku

+- MINEWORLD.PL - Serwery Minecraft (https://mineworld.pl/forum)
+-- Dział: Centrum Informacyjne (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Skargi i Odwołania (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24)
+---- Dział: Odwołania od banów (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=138)
+---- Wątek: Odwołanie od bana (/showthread.php?tid=3059)

Strony: 1 2

Odwołanie od bana - Nexus0690 - 21-04-2020

1. Nick w grze: NexusHere
2. Data ukarania: 27.03.2020, 21:21
3. Nick osoby karzącej: MarikaO7 z polecenia Leloucha :x
4. Powód bana: Wchodzenie na zmiennym ip na discord (Z innych kont, na serwer na zmienionym ip nie wszedłem ani razu)
5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Po moim zdaniem nieudanym evencie (igrzyska śmierci), zacząłem spamić na kanale na discord. Administracja stwierdziła, że działam na szkodę serwera, więc zostałem Permanentnie zbanowany na serwerze minecraft, oraz discord. Następnego takiego razu już nie będzie. Pozdrawiam i miłego dnia.

RE: Odwołanie od bana - xKieras_ - 21-04-2020

Powiem tyle, że już dawno minął "tydzień od bana" , podczas którego można się odwołać. Co do samego odwołania to może źle to rozumiem, ale tworzyłeś nowego konta by ominąć karę na starym czy jak?

RE: Odwołanie od bana - Nexus0690 - 21-04-2020

Po prostu się wtedy bawiłem, nie żeby uniknąć. Bardziej by powkurzać administrację Uśmiech

RE: Odwołanie od bana - xKieras_ - 21-04-2020

"powkurzać administrację" powstała ciekawa komenda: "/przestroga", w której jest kilka słów, które może to wydarzenie opisać. Takie zachowania są wykluczone i podchodzą pod prowokację. Myślę jednak, że można Ci skrócić bana do dwóch tygodni.

RE: Odwołanie od bana - Zkeram - 21-04-2020

Jestem za unbanem w grze -zachowanie dotyczyło spamu na discordzie nie w grze, na zachowanie nexusa miało wpływ tragiczna jakość gry podczas eventu - ciągłe lagi oraz błędy serwera.

RE: Odwołanie od bana - Redeq - 21-04-2020

Uważam, że ban powinien pozostać. Bez urazy, ale za "wkurzanie administracji", żeby tylko to zrobić, sądzę że Twoje odwołanie jest napisane dla żartu. Widać, że bawi Cię Twoje zachowanie i uważasz, że to nic takiego.

RE: Odwołanie od bana - xNightmaree - 21-04-2020

Mimo tego, że znam Cię dobrze uważam, że ban powinien zostać. Co do wkurzenia administracji... Tak jak Redeq napisał. Odwołanie napisane dla żartu, ale załóżmy, że dostaniesz UnBana i co dalej? Przyjdzie kolejny event pvp, będą lagi na serwerze i znowu powtórzysz swoje zachowanie? Spam, flood i wyzwiska? Zajrzałem na Twoją listę kar. Ona pokazuje, że nie zasługujesz na UnBana. Pozwoliłem sobie załączyć screen'a z Twoją listą kar.
[Obrazek: IMG_20200421_212400.jpg]

RE: Odwołanie od bana - Nexus0690 - 21-04-2020

Gdybym uważał odwołanie za żart, bądź powód do śmiechu, to w ogóle bym go nie pisał. Ponieważ jest to poniżej moich standardów śmieszności. A na event poszedłem, bo chciałem się fajnie bawić, lecz się nie dało. Po skończonym evencie (Równiez podczas jego trwania) Byłem na discord z Niluxeee I Azorem. Mogą potwierdzić moje słowa. Jeśli będziecie sądzić że jestem z nimi ugadany żeby takie coś pisali, to szkoda.
Zrobicie jak uważacie, wkońcu to nie ja należę do administracji i nie ode mnie to zależy.

Ja napisałem za co dostałem bana i się do tego przyznałem. Tyle z mojej strony.

RE: Odwołanie od bana - Ro3erT - 22-04-2020

Jestem za zamiana bana do miesiąca i daniem mu ostatniej szansy.

RE: Odwołanie od bana - _Tamai_ - 23-04-2020

Mam mieszane uczucia co do Twojego ub.
Po tym banie, którego otrzymałeś, pisałam z Tobą na discordzie i powiem, że nie była to zbyt kulturalna rozmowa.
Dowiedziałam się od Ciebie m.in, że administracja ma kija w d... i że zostałeś zbanowany, bo wyszedłeś z MV. Jak Ci od razu nie odpowiadałam, to "nie wiedziałam, co odpisać".
Dodam, że miałeś już wcześniej wiele kar, wiele upomnień - mimo tego wolałeś dalej brnąć w swoje (mówię tutaj o tym, jak pisałeś z discorda posiadając bana w grze pomimo moich i nie tylko moich upomnień).
Z tych powodów pozostanę neutralna - zaczekajmy na odpowiedź Leloucha.