Unban pls - Wersja do druku +- MINEWORLD.PL - Serwery Minecraft (https://mineworld.pl/forum) +-- Dział: Centrum Informacyjne (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Skargi i Odwołania (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: Odwołania od banów (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=138) +---- Wątek: Unban pls (/showthread.php?tid=2822) |
Unban pls - DivoYOUTUBE - 21-01-2020 Witam. Mam bana na IP na serwie za Multikonto. Tak mi się stało że się logowalem u kolegi a jemu się logowało wielu ludzi na kompie przez co wszystkie te osoby zapisały mi się na IP. Oni już nie grają a ja bym grał gdyby nie ban. Proszę was bardzo o unbana bo wiem że innego serwa fajnego nie znajdę. Nie będę umilać bo mi to nie wychodzi. Po prostu chce unbana i jak chcecie to zbanujcie resztę kont kolegów a zostawcie Divo_YT. Czekam na odp pozdrawiam RE: Unban pls - Kaene - 21-01-2020 Odwołanie nie napisane zgodnie ze wzorem. Napisz poprawinie to będzie można zacząć mowic na temat bana RE: Unban pls - Najcik - 21-01-2020 Proszę napisać odwołanie do wzoru: https://www.forum.mineworld.pl/showthread.php?tid=3 Unban pls - próba 21. Nick w grze: Divo_YT 2. Data ukarania: 3. Nick osoby karającej - DivoYOUTUBE - 22-01-2020 1. Nick w grze: Divo_YT 2. Data ukarania: nie wiem ale coś ok połowy grudnia naprawdę nie wiem ;-; 3. Nick osoby karającej: nie wiem 4. Powód bana: multikonta 5 Przede wszystkim zacznę od historii że niepotrzebne mi były multi i tak naprawdę to przypadek że tak się stało. Otóż logowalem się kiedyś na moje konto u kolegi który już nie gra. Tak się złożyło że jego IP przeniosło jakoś na mój komp je a u niego się dużo osób logowało za czasów kiedy oni grali. Teraz już nie grają a ja bym bardzo chcial. Grałem na tym serwie dosyć długo i nie znajdę lepszego(jakby co to nie było umilenie bo mi to nie wychodzi ) Napewno się zmienię i więcej błędów na tym serwie nie popelnie. Jak oczywiście dacie drugą szanse. Inaczej bym tu nie pisał A więc jak chcecie to możecie ich konta zbanować bo tylko ja się odwołuje a wina tak jakby jest tych co dostali bana. Czyli mnie też . Liczę na to że mi pomożecie bo bardzo chciałbym tam wrócić;-; RE: Unban pls - Naten_13 - 22-01-2020 Czyli jeżeli dobrze rozumiem... Poszedłeś raz do kolegi, przez co do Twojego nicku zostało też dopisane jego IP. Natomiast do tego IP były też przypisane inne konta, które grały u Twojego kolegi. Po przejrzeniu Twoich IP Nic nic nadzwyczajnego tam nie znalazłem. Dlatego postanowiłem sprawdzić DivoYOUTUBE (czyli nick, którego użyłeś na Forum) i znalazłem tam IP, do którego jest przypisane wiele kont. Po tym nasuwa mi się kilka pytań: 1. Czy DivoYOUTUBE to Twoje konto i o co chodzi z tym, że zalogowałeś się na forum za pomocą tego nicku, a w odwołaniu napisałeś inny? 2. Jaki nick ma ten twój kolego u kogo wszyscy grali? 3. To jest ban, czy ban IP? 4. Dlaczego tyle zwlekałeś z napisaniem Odwołania? RE: Unban pls - DivoYOUTUBE - 23-01-2020 1tak to moje konto non premium stare 2 cebula 3ip 4 ponieważ zapomniałem o tym serwie szukałem innego ale coś nie pyklo 1tak to moje konto non premium stare w sumie nie wiem bo możesz przywrócić to albo to jak ci wygodniej 2 cebula 3 IP 4 zapomniałem o tym serwie i mi się w końcu przypomniało RE: Unban pls - xNightmaree - 23-01-2020 Okej, zacznijmy od tego, że gracz po otrzymaniu bana ma tydzień na zgłoszenie odwołania na forum po to, aby jego sprawa została rozpatrzona. Twój kolega bana dostał od Najcik za x-ray dostał go o go 24 listopada, miałeś czas do 31 listopada. Ciekawe... zapomniałeś o tym serwerze i teraz nagle Ci się przypomniało. Moim zdaniem powinieneś zaczekać z UB do następnej edycji z racji tych multikont. EDIT: Czy aby napewno Twój nick to Divo_YT? Na MWBans nie można znaleźć takiego nicku, przynajmniej ja nie mogę znaleźć. RE: Unban pls - DivoYOUTUBE - 23-01-2020 Nick Divo_YT to moje premium nowe konto i nie mogę na nim grać że względu na IP . Rozumiem to ale chyba powinno być gdzieś wspomniane że jest tydzień czasu chociażby na odwołanie bo jak wchodzę na serwer to nic nie pisze do kiedy ;-; Szkoda że nie wypaliło ale z drugiej strony nie wiadomo czy nie będę grał na innym serwie a chyba lubicie mieć dużo ludzi na serwie co nie? RE: Unban pls - xNightmaree - 23-01-2020 Nikogo to nie obchodzi na jakim serwerze będziesz grał dostałeś kare? Dostałeś. I te swoje durne zachowania typu "Chyba lubicie mieć dużo ludzi na serwie co nie? " zachowaj dla samego siebie. Twoje bezsensowne komentarze nic nie pomogą w tym UnBanie. I masz tutaj odpowiedź na to Twoje wspominanie o odwołaniu. "24. Klient ma prawo do odwołania się od wymierzonej kary za pośrednictwem wydzielonego działu na forum w przeciągu 7 dni od ukarania i z zastosowaniem się do zamieszczonych tam zasad. Klient nie może żądać wyjaśnienia powodów ukarania poza forum." Link do regulaminu: https://mineworld.pl/index.php/regulamin/ RE: Unban pls - Naten_13 - 23-01-2020 To jest dosyć ciekawy przypadek. Po rozmowie z tobą na PW w celu uzyskaniu większej ilości informacji zauważyłem dosyć dziwne i ciekawe rzeczy. Po pierwsze dostałem screena z powodem bana jakim jest "Multikonto" Następnie postanowiłem zobaczyć kiedy ostatnio konto DivoYOUTUBE było zalogowane i na podstawie tego znaleźć na banliście konkretnego bana jakiego dostałeś Po tym jak znalazłem tą date zacząłem szukać bana, lecz nie mogłem go znaleźć, bo jak mówiłeś zalogowałeś się wieczorem, a następnego dnia miałeś bana To było trochę dziwne więc postanowiłem sprawdzić konto divo_yt. Poprosiłem o ss i był ten sam powód Wiec ponownie sprawdziłem /pinfo i... Okej, czyli teraz wystarczy znaleźć bana mniej więcej w tym czasie i z powodem "Multikonto", ale nie mogłem ponownie nic znaleźć. Nawet żadnego IPBana o tej treści nie było po 15.12, oprócz jednego, ale ten jest napisany z małej litery, więc to nie ten. Więc jedyną opcją jaką obecnie widzę to możesz mieć zmienne IP, ale tego nie jestem pewnien. Tutaj naprawde ciężko coś naleźć, ale liczę na pomoc innych osób przy tej sprawie |