![]() |
Odwolanie od Bana - Wersja do druku +- MINEWORLD.PL - Serwery Minecraft (https://mineworld.pl/forum) +-- Dział: Centrum Informacyjne (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Skargi i Odwołania (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: Odwołania od banów (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=138) +---- Wątek: Odwolanie od Bana (/showthread.php?tid=1605) Strony:
1
2
|
Odwolanie od Bana - KarygaN - 09-02-2018 1. Nick w grze: KarygaN 2. Data ukarania: 2018-02-09 3. Nick osoby karającej: Animekowa 4. Powód bana: Makro 5. Dlaczego uważam, że powinienem dostać unban: Uważam tak dlatego, że nie można tylko opierając sie na przypuszczeniach dać komuś bana, dostałem bana za ,,makro,, którego nie miałem, sytuacja miała miejsce w endzie gdzie biłem się z graczami i bijąc sie budowałem pod siebie klocki co spowodowało, że szybciej biegałem Animekowa uznała ze ,,za szybko,, stawiam te klocki (wystarczy spamowac i nawet moge udowodnic ze tak samo stawiam jak inni gracze) i ze gram pod knocka czyli typowo jak gracz z makro, a to ze raz bije z luku a raz z miecza to tylko moje widzi mi sie a tak nie bylo jesli moge to jakos udowodnic to udowodnie gram na tym serwerze juz tak długo i nie potrzebuje czitów żeby byc nr1 pod wzgledem pvp na MW,skrócie dostałem bana ,,za szybkie stawianie klocków,, Prosze o rozpatrzenie tej sprawy i odwołanie sie do tego bana. RE: Odwolanie od Bana - Ladykotka - 10-02-2018 Osobiście nie znam się na tego typu sprawach jak makro. Jestem tylko człowiekiem i nie muszę znać się na wszystkim ![]() RE: Odwolanie od Bana - MiroTcz - 10-02-2018 Cytat:Natomiast jeśli da się udowodnić że gracz posiada makro to chętnie sama się dowiem jak to jest. Wystarczy uważna obserwacja i ewentualne jej nagrywanie (jeśli ktoś nie ma pewności). Jeśli widać, że jakiś gracz wykonuje powtarzające się idealne (bądź na pograniczu idealności) sekwencje ruchów albo ten sam powtarzający się w idealnych odstępach ruch w danych sytuacjach i jeśli takie cudowne zjawiska można zaobserwować częściej lub niemalże zawsze to trudno mówić o przypadku albo o unikalnych zdolnościach. Nie dotyczy to tylko PvP. Czasami administracja sama wyłapuje takie przypadki na drodze rutynowej kontroli danej osoby a czasami dokonuje obserwacji po informacji od graczy, którzy podejrzewają daną osobę o nieuczciwą grę. Wiele innych metod jest nieefektywnych i oznacza jeszcze większą stratę czasu (a w przypadku antycheatów lagowanie serwera). Jak było w przypadku powyższego gracza nie wiem, nie byłem przy tym. Cytat:jeśli da się udowodnić że go nie masz to byłoby po problemie Po fakcie otrzymania bana to nie ma sensu. Jeśli twierdzi, że nie ma wspomagacza i jeśli tak jest faktycznie to może być dalej pod szczegółową obserwacją o dowolnej porze nawet nie musząc być tego świadomym. RE: Odwolanie od Bana - xNekoShiro - 10-02-2018 Znam się z Karyganem nie od dziś i jestem prawie że pewna, że nie ma tych cheatów. Bardzo często z nim gram i nie widać niczego złego. Uważam, że powinien dostać szansę bo tak jak piszę, najprawdopodobniej tych cheatow nie ma. RE: Odwolanie od Bana - milkahinka - 10-02-2018 Nie jest to perm zeby musial dostawac druga szanse czy cos w tym stylu. Animekowa stwierdzila ze cos jest nie tak wiec go zbanowala czasowo. RE: Odwolanie od Bana - KarygaN - 10-02-2018 (10-02-2018, 11:35 AM)MiroTcz napisał(a): ,,Czasami administracja sama wyłapuje takie przypadki na drodze rutynowej kontroli danej osoby a czasami dokonuje obserwacji po informacji od graczy, którzy podejrzewają daną osobę o nieuczciwą grę.'' RE: Odwolanie od Bana - MiroTcz - 10-02-2018 Co "będziesz tak dalej robił"? Jeśli grasz w pełni uczciwie i jesteś z nami szczery to bana nie wyłapiesz. Różnicę między umiejętnościami, a "umiejętnościami" da się dostrzec dzięki obserwacjom zachowań i szczegółów im towarzyszących. Nie ma gracza, który nie popełnia nigdy błędów np wykonuje jakąś czynność zawsze dokładnie w ten sam sposób, pod tym samym kątem, z tą samą szybkością i precyzją nieważne jak doświadczony by był. Podejrzenie ze strony innych graczy to nie podstawa do ukarania tylko sygnał dla administracji, że być może warto przyjrzeć się dokładniej zachowaniu danej osoby . Jeśli dostałeś bana to osoba karająca musiała cię obserwować i mogła uznać, że niekoniecznie grasz uczciwie (co nie musi być prawdą). Jeśli nikt nie ma nic do dodania można będzie anulować bana i dać możliwość potwierdzenia twojej nieskazitelności. RE: Odwolanie od Bana - KarygaN - 10-02-2018 (10-02-2018, 15:01 PM)MiroTcz napisał(a): "będziesz tak dalej robił"? [quote pid='13735' dateline='1518271284'] Grał w takim samym stylu jak wcześniej i powtarzał te zachowania i czynności przez które dostałem bana, oczywiście, że gram bez żadnych wspomagaczy itp niepotrzebne mi to jest, ja czerpie frajdę i przyjemność gry na tym serwerz i o ile nie dostane kolejnego bana niesłusznie to będę na nim grał, jak sie tylko da to udowodnie, że jestem czysty. [/quote] RE: Odwolanie od Bana - Animekowa - 10-02-2018 Dostałam informację że "prawdopodobnie używasz makro" przy pvp (wypytałam się dla czego jesteś podejrzany o makro, czym się to objawiało po czym podjęłam obserwację Ciebie w trakcie pvp. Podejrzane dla mnie było nie tylko bardzo szybkie oraz precyzyjne stawianie bloków ale także szybka zmiana itemków w ręce i odrzut na toporze który był zdecydowanie za mocny (przypominał ten z odrzutowca a nie itemków z odrzutem II- nie był to też topór z bosa z dużym odrzutem ponieważ nie podpalił twojego przeciwnika po uderzeniu). Kilka h po daniu Tobie kary zrobiłam małe poszukiwania materiałów co do grania pod knocka i makro podczas pvp. Po obserwacji Twojego pvp uznałam że jednak był to słuszny tempban. Zawsze narzekasz że masz problem z netem bo masz lagi, grając z lagami cały czas celnie uderzałeś, nie widziałam też żeby twoja postać się zacinała. Za szybko zmieniałeś blok na broń, za szybko i za precyzyjnie stawiałeś bloki czego sama nie byłam wstanie zrobić ani na 2x klik ani podczas trzymania w lewej łapce klocka a w prawej broni. Podczas rozmowy na discordzie twierdziłeś raz że nie masz makro a po chwili tłumaczyłeś się w taki sposób jakbyś jednak je miał (pominę już to że bardzo dobrze znasz działanie makra pod pvp) RE: Odwolanie od Bana - KarygaN - 10-02-2018 (10-02-2018, 18:29 PM)Animekowa napisał(a): ,,Dostałam informację że "prawdopodobnie używasz makro" przy pvp (wypytałam się dla czego jesteś podejrzany o makro, czym się to objawiało po czym podjęłam obserwację Ciebie w trakcie pvp. Podejrzane dla mnie było nie tylko bardzo szybkie oraz precyzyjne stawianie bloków ale także szybka zmiana itemków w ręce i odrzut na toporze który był zdecydowanie za mocny (przypominał ten z odrzutowca a nie itemków z odrzutem II- nie był to też topór z bosa z dużym odrzutem ponieważ nie podpalił twojego przeciwnika po uderzeniu).,,,, Zawsze narzekasz że masz problem z netem bo masz lagi, grając z lagami cały czas celnie uderzałeś, nie widziałam też żeby twoja postać się zacinała,, mowiłem ostatnio ze w godzinach 16-21 strasznie mi laguje przez ilosc osob w moim domu podłaczonego do wifi i uwierz nie chcialem sie z nikim bic bo ping 200-2k skakał^ ,,Za szybko zmieniałeś blok na broń, za szybko i za precyzyjnie stawiałeś bloki czego sama nie byłam wstanie zrobić ani na 2x klik ani podczas trzymania w lewej łapce klocka a w prawej broni.,, Po prostu jestem taki dobry chcesz to ci to udowodnie ![]() Podczas rozmowy na discordzie twierdziłeś raz że nie masz makro a po chwili tłumaczyłeś się w taki sposób jakbyś jednak je miał (pominę już to że bardzo dobrze znasz działanie makra pod pvp) A jakie jest tłumaczenie po którym mozesz stwierdzic ze jednak cos mam hahaha ![]() |