[Propozycja] Nowa usługa na Survival - Wersja do druku +- MINEWORLD.PL - Serwery Minecraft (https://mineworld.pl/forum) +-- Dział: Centrum Informacyjne (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Propozycje, pytania, problemy (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=139) +---- Dział: Propozycje, pytania,problemy - archiwum (https://mineworld.pl/forum/forumdisplay.php?fid=241) +---- Wątek: [Propozycja] Nowa usługa na Survival (/showthread.php?tid=2419) Strony:
1
2
|
[Propozycja] Nowa usługa na Survival - Redeq - 22-06-2019 [PROPOZYCJA] -------------------------------------------------------------------------------------------------- - Serwer: Survival, Skyblock (IV Edycja) -------------------------------------------------------------------------------------------------- - A więc, pomyślałem że niektórzy kreatywni gracze którzy dużo budują na SV, SB potrzebują komendy /fly. Zamysł mojej propozycji opiera się wyłącznie na tym. Usługa byłaby dostępna w sklepie jako "Pakiet Latanie" w zakładkach SV, SB. Byłaby dostępna za 8zł i obowiązywałaby przez wyznaczoną przez Mira liczbę dni/przez całą edycję. -------------------------------------------------------------------------------------------------- - Po zakupieniu na dane konto użytkownika gracz mógłby wpisać komendę /fly niezależnie od rangi. -------------------------------------------------------------------------------------------------- - Na eventach latanie byłoby zablokowane poprzez plugin WG-GUI. Członek administracji wyznaczał by region na terenie zbudowanego eventu, po zrobieniu tych czynności ustawiłby tam warpa. Event odbywałby się normalnie. Dziękuję, Red. RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - 3Majster - 22-06-2019 Kontrowersyjna propozycja . Jak to by funkcjonowało w pvp (jak zablokowanie latania w pvp sprawdziło by się gdy latająca osoba kogoś zaatakuje lub sama zostanie zaatakowana ) ? Latanie co prawda jest bardzo przydatne podczas budowania ,ale trzeba ustalić jak bardzo będzie przeszkadzało w normalnej grze np na survival. Generalnie byłbym za ,ale myślę że to i tak nie przejdzie. RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - _Tamai_ - 22-06-2019 Moim zdaniem takie coś zepsułoby wyzwanie budowy na sv czy sb, jeśli ktoś chce pobudować z /fly to na creative. Jeśli ktoś chce pobudować z /fly w terenie zwykłym to od tego jest właśnie opencreative. RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - Najcik - 22-06-2019 Również jestem przeciwna. Za bardzo by ułatwiło to grę. szczególnie na sv. RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - Quanarin - 22-06-2019 Możliwość swobodnego latania to jedna z głównych cech która różni cv i sv/sb. Usługa by bardzo pomogła wielu w realizacji projektów ale to chyba nie o to w tych trybach chodzi chodzi. Budowanie samo w sobie ma być też trochę wyzwaniem a nie tylko sztuką. Jestem zdecydowanie na nie RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - Zinrrey - 22-06-2019 Na creativie możesz budować na flaju, a następnie przenieść to na survival specjalną usługą dostępną w sklepie. Wyjdzie w zasadzie na to samo z wyjątkiem takim, że nie psuje się aż w takim stopniu balansu rozgrywki. RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - MiroTcz - 22-06-2019 Powinieneś doprecyzować na jakich zasadach miałaby działać ta usługa. Musiałaby posiadać swoje ograniczenia ze względu na serwery, na których by się znajdowała. Po pierwsze: Latanie powinno być możliwe tylko na działkach/wyspach należących do osoby nabywającej usługę. Po drugie: Powinna istnieć obsługa niektórych zdarzeń, w których może brać udział osoba z uprawnieniem do latania. Np. w sytuacji wejścia w tryb walki osoba taka powinna zostać natychmiast sprowadzona na ziemię (bez odnoszenia obrażeń) i mieć uniemożliwione latanie na czas walki. Po trzecie: Cena, którą podałeś powinna wystarczyć na nie więcej niż 1-2 tygodnie. Lepiej żeby usługa nie była dostępna dla zbyt wielu osób - dzięki temu jej istnienie nie wpłynęłoby zbyt mocno na serwer. To są 3 podstawowe założenia, które musiałyby zostać spełnione, aby była mowa o poparciu dla proponowanej usługi. P.S: Czy nie lepiej jest zainteresować się usługą przeniesienia struktury tak jak wspomniał Zinrrey? RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - Redeq - 22-06-2019 No nie wiem, ale jak nie na sv, to na sb. Raz grałem na jakimś serwerze gdzie była możliwość kupna fly na jedną edycję (na skyblocku) RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - Naten_13 - 22-06-2019 To zniszczyłoby sens SkyBlock. Na SkyBlocku chodzi o to, aby uważać na śmierć poprzez spadnięcie w przepaść, przy rozbudowywaniu swojej wyspy. A co do Survi. Też zniszczyłoby faktyczne poczucie survivalu. W 1.14 zostały dodane Rusztowania, aby pomóc w budowie na dużych wysokościach, więc fly nie jest aż tak potrzebny. Można by atakować innych na /fly, co dawałoby Ci dużą przewagę. Jestem na nie RE: [Propozycja] Nowa usługa na Survival - Ro3erT - 23-06-2019 jako jeden z bardziej doświadczonych graczy skyblocka moge stwierdzić że fly zniszczyłby trudnosci w budowaniu wyspy oraz zwiekszaniu jej poziomu |